2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 IRIS 瞳光Online 坦克的沒日-.-
樓主: 倉庫yip
go

[抱怨] 坦克的沒日-.- [複製鏈接]

改個方面 我唔讚成-.-
大劍真係好勁   不果改坦職  d人一定又嘈  所以最好唔洗改
不果我真係組過好多大劍升 普攻爆擊都1500  我爆擊1000 打同1隻怪  裝備+2 - +3

原帖由 uisout53 於 10-12-1 10:59 PM 發表

其實裝備5件金裝 都唔洗點用個d加速 無視技都可以殺死你
對嗎?

唔洗5件金裝~只要一把50戰場武+7以上已經可以殺到坦

原帖由 ~不問世事~ 於 10-12-1 11:03 PM 發表
我唔係將佢缺點倍大黎講~_~

係你地將大劍捧到天上有地下無咁~_~恰哂所有職?真定假丫?講到咁勁你自己唔開黎玩~講多無謂...開完玩完你仲覺得可以恰哂所有職我無野好講

我只係話大劍無需再改,要改既係其他重甲職好 ...

睇黎你仲睇唔明

你話唔改弱你地...而去改強個坦

唔係唔得....但我可以答你99%做唔到囉

第1.商業角度黎講.....改強=遊戲好快冇野玩=更快流失人流.....改弱=遊戲進度冇咁快=d人更會花更多既錢玩

第2.比你認為點改先好????加強坦攻擊????加幾多先滿意????我相信冇可能加到大劍咁高攻丫=.=既然冇咁高攻.....唔通改防????係無視面前.....要加幾多防先滿足到丫........請不要忘記你地果招無視係50%......即係要改到受埋你呢招都仲夠防同你地玩先可以.......改到咁樣.....咁王都打唔入啦.......咁到時又係咪變成坦克天下=.="""

第3.加多d血........講法同第2差唔多........唔洗特別講解

尋仙,神鬼
d坦強到呀-.-  真係可以頂到3隻打手  一陣   一陣都好   
呢隻頂到5秒好偷笑  唔明點解10個有7-8做到坦既血量  
坦唔推血 唔通推防 唔推防唔通推攻  
血=人人做到    防=pvp無用  重甲有可能追到80%防  拉怪 好多職做到  加上無飯圍技幫手清  所以d人組大劍去冰封刷怪就係禁解  同埋比人打都可以有個好幫手 攻=唔係坦既特色  加上你點有錢法都推得唔係好高 禁不如唔好推攻     其他方面又唔平衡

原帖由 uisout53 於 10-12-1 11:23 PM 發表
尋仙,神鬼
d坦強到呀-.-  真係可以頂到3隻打手  一陣   一陣都好   
血=人人做到    防=pvp無用  重甲有可能追到80%防 ...

我好同意你既講法 血真係所有職都可以推到上1萬2以上
防.坦重甲同魔C布裝對住無視防=一樣 比人渣多個盾 多1500防都係冇分別
攻更加唔洗講 我講過好多次 玩坦冇諗過殺人 攻低係必然 就算+10 對住大劍+7
大劍分分鐘係六成血以上殺坦 無視防+高攻高爆 只係比坦少左個盾甘解

原帖由 牛奶糖戰士 於 10-12-1 11:16 PM 發表

睇黎你仲睇唔明

你話唔改弱你地...而去改強個坦

唔係唔得....但我可以答你99%做唔到囉

第1.商業角度黎講.....改強=遊戲好快冇野玩=更快流失人流.....改弱=遊戲進度冇咁快=d人更會花更多既錢玩

第2.比 ...

1.商業角度...如果唔係咁多人不滿大劍..相信佢都唔會改...你地試下再一次群眾壓力,佢會唔改強返坦?佢敢?

2.至少,吸傷技可以加長秒數,相比起巫醫個招吸物理傷盾...雖然只係物理傷...但有可能長時間過坦既?吸得多過坦既?
   攻擊技加強?沒必要,坦是擋職 反而加強返吸怪技先係正路
    另外,每個職都有閃/加跑速技,唯獨坦係無既....坦雖然係擋人..但都有需要著草/集體追殺既時候..佢有必要考慮係度改善下

原帖由 uisout53 於 10-12-1 11:23 PM 發表
尋仙,神鬼
血=人人做到    防=pvp無用  重甲有可能追到80%防 ...

坦打怪..可以做到唔洗坐...鬥劍/戰狂係做唔到...講真玩得坦..一般黎講D裝要比其他職付出多先會勁...我見住個霸主同我係冰封單人刷怪...佢唔洗坐...就算扣左血都有招吸血回返...個盾又2%又2%咁回(雖然機率不大)

鬥劍主單技...戰狂主範技...範技多係戰狂特色來...你地口指大劍大劍...到底知唔知鬥劍同戰狂同樣係大劍來都有分別既...

原帖由 ~不問世事~ 於 10-12-2 10:27 PM 發表

1.商業角度...如果唔係咁多人不滿大劍..相信佢都唔會改...你地試下再一次群眾壓力,佢會唔改強返坦?佢敢?

2.至少,吸傷技可以加長秒數,相比起巫醫個招吸物理傷盾...雖然只係物理傷...但有可能長時間過坦既?吸得 ...

群眾壓力  <--無用   真係無用   之前尋仙高風既時候  點知修裝會扣最大耐用之後 個個起到嘈  之後橘子派人上去同玩家對話  最後係沒改   子係改招小一點    之後2日就無左超多玩家T^T

呢家就算真係改都太遲~!!

我都係放棄呢隻GAME算-.-

職業太唔平衡~~~呢家50副 坦都無人要@O@ 爽死

大劍ONLINE 又到左了~~

原帖由 ~不問世事~ 於 10-12-1 11:03 PM 發表
我唔係將佢缺點倍大黎講~_~

係你地將大劍捧到天上有地下無咁~_~恰哂所有職?真定假丫?講到咁勁你自己唔開黎玩~講多無謂...開完玩完你仲覺得可以恰哂所有職我無野好講

我只係話大劍無需再改,要改既係其他重甲職好 ...

大劍屈唔屈機唔係我地講2句就係...改板同未改板已經N咁多人提起過啦..
GAME入邊公會同D FD 多次提起啦...連公會入邊D大劍都話自己屈機
大劍除左法師..真係無敵囉...就算對住風行..打唔死都可以立於不敗之地
你根本就唔明坦有幾慘...唔係出邊有咁多POST講話坦..你會知道咩?
仲有有好多缺點大家都未反映到出黎喳!
到今時今日你都可以話大劍唔係屈機 真係要比十個GODD你
我玩左咁耐ONLINE GAME都未見識過可以咁多人話一隻職係幾咁幾咁屈機
睇黎你既盲目唔係一般的盲目
風行你以為好易埋法師身?未開15秒下下中..開左都係一半半喳..
個BUFF係加500 姐係加50%..唔係加5000丫 OK?
有幾多個坦係埋怨自己低攻殺唔到人?你諗清楚先好講
再講一次 大劍優勢:高攻 高防 高血 高爆 高速 幾招無視防禦技 又有軒制技 封技 定 副本多人組 戰狂更加有大範圍技
連大劍既唯一缺點法師 因為埋唔到身 但其他近戰對法師都咁既程況
重申一次 大劍屈唔屈 唔係我同你講2句就係/唔係
公道自在人心..大家覺得大劍屈唔屈心知又肚明 :cheers: :cheers:

跟本連d法c都 怕q左大劍  係差在巫e ja

如果d人覺得大劍係一職之下 全職之上  係唔夠屈既話-.-

咁我覺得佢地個腦真係有問題

原帖由 倉庫yip 於 10-12-3 06:05 PM 發表
跟本連d法c都 怕q左大劍  係差在巫e ja

如果d人覺得大劍係一職之下 全職之上  係唔夠屈既話-.-

咁我覺得佢地個腦真係有問題

你到底有無睇清楚我講野

首先....我覺得講左咁耐....你地所講既大劍...好似已經假設左係一定神裝or勁裝來....仲有好多弱小既大劍既好無?

第二...我係不滿意你地話大劍就係大敵,咩大劍online...大劍真係無敵,仲有咁多人玩其他職沖神裝?我無話大劍唔屈機...我認係屈重甲ok?不過唔係屈"""""""""""哂""""""""""""""""""""""""""機 我諗唔強調多次個哂字唔得 驚你睇唔到

第三....眼見影行開哂技打生存...直爆我地個塔仲走埋....無人打得死佢....我知佢係好神裝唔應該拎黎比較,但係我已經感覺到你地講大劍都實係拎d勁裝黎講....你估超神裝風行對大劍誰勝?機會一半一半咋...你要我沖命中...就係為左殺佢地沖哂命中值得?仲有沖完我都唔覺會係咁打中佢....////如果係普通裝既話...你咪話影行風行個d打人唔痛...

第四...風行影行開疾步...miss左一半仲唔夠?我地重甲係硬食的...必中..仲會爆擊架....而且輕裝仲有招替身....仲想點?行路你地開疾步都唔慢啦....

第五....我只係以戰場經驗黎講...如果你係講1on1 當我錯好無?

原帖由 ~不問世事~ 於 10-12-3 06:31 PM 發表

你到底有無睇清楚我講野

首先....我覺得講左咁耐....你地所講既大劍...好似已經假設左係一定神裝or勁裝來....仲有好多弱小既大劍既好無?

第二...我係不滿意你地話大劍就係大敵,咩大劍online...大劍 ...

我講大劍唔代表講你-.-""

原帖由 ~不問世事~ 於 10-12-3 06:31 PM 發表

你到底有無睇清楚我講野

第二...我係不滿意你地話大劍就係大敵,咩大劍online...大劍 ...

其實你玩下坦知道我地所講既係味神裝既大劍-.-  我自問裝備唔多好  起瑪件件+3+4先  同一樣既大劍玩 都叫豆腐  對住d你所謂既神裝大劍 就唔同講法啦  你去玩下坦先啦-.-

原帖由 瀧天乂 於 10-12-3 08:30 AM 發表

大劍屈唔屈機唔係我地講2句就係...改板同未改板已經N咁多人提起過啦..
GAME入邊公會同D FD 多次提起啦...連公會入邊D大劍都話自己屈機
大劍除左法師..真係無敵囉...就算對住風行..打唔死都可以立於不敗之地
你根 ...

有玩劍狐傳奇 都知 隻法師可以勁到可攻可回   最後隻game死左-.-  可以叫水月online

點都係月費game 好玩~o~

各有各職既好處同缺點

其實講咁多都無用~!!

d人又要未玩過坦 又要係到講 但係我呢個post 係講坦有幾無能

但我唔明點解會變左大劍既討論~!!

如果大劍唔屈 點會咁多人係到講???

老實果句1on1 大劍輸比法一個咁大把  有時中可以打死法~!

但係坦係 係同等裝備之下 輸哂比咁多識[雙刀都係要博佢無視唔到先唔洗輸]/大劍普通裝都可以打死神坦

就算係法 同等裝之下都會輸比幾個職  

但係大劍只係魔防低d 後期谷血 法c都跟本唔洗怕既~!! 以經有人做到呢樣野啦 裝都係全藍+5+6 18000血大劍

隻法係係咁推呀 但係比佢hi幾野都訓左係到

原帖由 ~不問世事~ 於 10-12-2 10:27 PM 發表

2.至少,吸傷技可以加長秒數,相比起巫醫個招吸物理傷盾...雖然只係物理傷...但有可能長時間過坦既?吸得 ...

1.官方就係敢唔改強....反而一定會再改弱大劍........因為改弱左一定會比改強左賺得更多既錢

2.咁你講既巫醫....面對同級既鎗手.....又有幾多成勝算?????

你到底有無睇清楚我講野

我重來都冇講緊神裝個D囉
平民裝所有職黎講 最有優勢唔係大劍係咩?
法師 比槍克/坦 而大劍只係比法師佔到優勢...
其他風行 雙刀 對住都係64 55波
就算法師對住大劍即使有優勢..都要小心翼翼..
同樣裝大劍對住重甲職..就好似砍豆腐咁..到埋55LV...殺一個同LV既重甲分分中10分2血都唔洗扣.
同樣裝對住輕甲 槍唔洗講啦 要埋身容咩易 風行 未開15秒MISS=唔存在
開左MISS先明顯 但係賊攻擊唔高 得2招無視技 其他招扣得幾百
只要利用到50%移速拉打 同定技 就算打唔死都可以立於不死之地
一到55更加屈 用突擊沖去你到 再用封技 88
法師雖然係克制到大劍 但優勢唔係咁大
但係大劍克制其他職...優勢真係太太太太太明顯啦..
你拎D神裝黎講?我夠見過2個大劍3秒爆左個塔啦...
神裝賊打神裝大劍的確係有優勢...
因為迴避高..但係平民裝對戰既話
大劍一定係有優勢....
15秒的確可以做好多野..但係唔好唔記得你地仲有50%速度..
唔識拉住打?人地開miss技你仲下下同人地肉博係你戆9
有埋55封技..更加唔洗打..一用突擊再封..898
以上係講緊pvp/同人pk..唔係戰場...戰場你又幾何可以1on1?
生存根本冇可以1on1到...唔係你比人圍就係敵人比人圍..
搶旗更加唔洗講..你係搶旗成日可以同人1on1到我真係恥笑你同佢

點解世界SER 英雄個人排名 前20 有4個坦= =
一個風行都無...
<---風行末日

原帖由 zipy126612 於 10-12-4 12:56 PM 發表
點解世界SER 英雄個人排名 前20 有4個坦= =
一個風行都無...

我地講緊既坦 唔係hkd戰士 sor波
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 10:13 AM , Processed in 0.053771 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存