2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 遠征online 人流方面
樓主: uisout53
go

人流方面 [複製鏈接]

原帖由 uisout53 於 10-12-4 04:43 PM 發表

小朋友 知唔知咩叫公平測試?  講埋比你聽啦 科學既野 唔知去問老師啦~
3D同2D比? 你唔好話搵件所有既數值一樣既劍  不果1吧+7  1吧+1 既黎比?

小朋友,你係咪傻左呀..你問我有咩game叫畫面好咋..
唔係問我有咩game好過遠征呀...唔係問我2d game呀..
你冇叫我同遠征比,我都唔係同遠征比緊..我答緊你問題咋..
用下腦諗野先啦..你係咪連你自己問緊咩都唔知呀..仲同我扯到科學,你慳d啦好冇
2d game畫面好過呢隻垃圾既有征途,天子群俠傳,仲有一堆進入戰鬥畫面既game都好過呢隻垃圾!!
我問你問題你都未答到,你覺得有邊隻差得過呢隻呀??

原帖由 星月殘雲k 於 10-12-4 03:42 PM 發表

如果你真係要咁比既話

你講果d全部係guild wars 2同world of warcraft面前都係小菜一碟

我當然冇講哂,你要我加埋魔獸世界都得...
不過我唔覺得魔獸世界畫面好得過九陰真經同aion

原帖由 Tidus 於 10-12-4 05:29 PM 發表

我當然冇講哂,你要我加埋魔獸世界都得...
不過我唔覺得魔獸世界畫面好得過九陰真經同aion

同你講都晒氣,我直接copy ngai之前講既算

佢已經講晒我想講既野

wow遊戲畫面整體其實比aion強大,
大家要記住...「風格」同「畫面質素」係2樣野來的,
唔好覺得因為魔獸入面d牛頭人,獸人好樣衰就話佢畫面差

我睇遊戲畫面會睇尼幾樣野:
1. 人物畫面,
2. 人物動作流暢度,
3. 遊戲世界的環境畫面(地面,建築物,怪物,樹,山...),
4. 遊戲世界內地形,物件是否有空間判斷,

可以做足晒咁多樣野的mmo真係唔多...wow係其中一隻,
當然要做足,尤其係第4點,係mmo中最困難,
當每樣物品都有佢既獨立空間時,人物行過去時就會比物品阻住,跳上去會有高低之分,尼樣野係其他快餐onlinegame唔敢整的,因為整得唔細心就會有卡角色既問題出現,

仲有唔好以為wow既畫面同岩岩出果時無變過,其實隔一段時間佢地就會upgrade畫面質素,今次新既資料片,據說更新左水面效果.
當然如果想將魔獸轉成另一種風格係無可能的了-_-||只可以係原本既基礎上不斷優化.

魔獸未必適合所有人玩,不過係所有人必試既game,未玩過既人襯住黎緊既資料片不仿試下啦~呵呵

原帖由 Tidus 於 10-12-4 05:27 PM 發表

小朋友,你係咪傻左呀..你問我有咩game叫畫面好咋..
唔係問我有咩game好過遠征呀...唔係問我2d game呀..
你冇叫我同遠征比,我都唔係同遠征比緊..我答緊你問題咋..
用下腦諗野先啦..你係咪連你自己問緊咩都唔知呀 ...

點解你硬係要強調畫面畫面.....

2d game係咁架啦大佬

同埋你竟然拎埋征途黎講

兩隻風格根本一樣既,比乜姐

我又up下廢話,好多時都係各花入各眼

你唔鍾意咪算囉,點解呢幾日都要係咁垃圾前垃圾後

我覺得你真係好煩,玩得果15分鐘,就可以批評到隻game體無完膚

可唔可以尊重下大家呢?

大家都係想打機 輕鬆下,唔該你唔好再煩住我地啦大哥哥

原帖由 星月殘雲k 於 10-12-4 05:48 PM 發表

同你講都晒氣,我直接copy ngai之前講既算

佢已經講晒我想講既野

wow遊戲畫面整體其實比aion強大,
大家要記住...「風格」同「畫面質素」係2樣野來的,
唔好覺得因為魔獸入面d牛頭人,獸人好樣衰就 ...

其實兩隻我都有玩..
乜鬼野樣衰就畫面差呢d野我當然冇咁膚淺啦
你講果4點,aion絕對一流..
我睇畫面仲會睇埋同現實既相似度..即係細緻既部份
呢一點aion比魔獸好得多
第4點我唔敢講,頭3點真係aion好好多

原帖由 星月殘雲k 於 10-12-4 06:06 PM 發表

點解你硬係要強調畫面畫面.....

2d game係咁架啦大佬

同埋你竟然拎埋征途黎講

兩隻風格根本一樣既,比乜姐

我又up下廢話,好多時都係各花入各眼

你唔鍾意咪算囉,點解呢幾日都要係咁垃圾前垃圾後

我 ...

征途就係同佢風格一樣,畫面質素差太多我先接受唔到
征途係4年前既game...諗住呢隻2010年出應該會好過征途
等左佢2個月冇玩過其他online game,
入game果下我真係嚇親囉,我以為玩緊10年前既online game
同埋唔係我要同其他game比架..
樓主叫我比架咋..
體無完膚有d誇張,我由頭到尾都係話佢畫面爛姐..
內容可能ok我唔知,只係接受唔到佢d咁既畫面

原帖由 Tidus 於 10-12-4 07:15 PM 發表

就係風格一樣,畫面質素唔一樣丫嘛
同埋唔係我要同其他game比架..
樓主叫我比架咋..
體無完膚有d誇張,我由頭到尾都係話佢畫面爛姐..
內容可能ok我唔知,只係接受唔到佢d咁既畫面

呢到係遠征板 你無眼睇?.? 呢d野洗講    有冇聽過畫圖洗畫出腸?

原帖由 uisout53 於 10-12-4 07:38 PM 發表

呢到係遠征板 你無眼睇?.? 呢d野洗講    有冇聽過畫圖洗畫出腸?

你up緊乜
仲有係畫公仔唔係畫圖

笑傲無雙

其實你認為邊隻好玩既咪去玩,何必特登入黎講呢.....

一早有留意遠征..不過佢完全無宣傳過咁..廢事玩住..
好似過客咁..上左論壇有個區討論..無其他特別+新聞...攪到無咩興趣去玩= =..
未封測睇住佢到e家.哈

個傻仔想拉人走  
叫人唔好玩姐

原帖由 uisout53 於 10-12-5 03:18 AM 發表
個傻仔想拉人走  
叫人唔好玩姐

有咁既必要嗎

TIDUS 你講d野除左魔獸世界 我都係支持你  不過你真係要玩耐d魔獸世界sin會明白
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 11:18 AM , Processed in 0.036325 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存