2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 原創小說及文學 《原創小說》素材提供區 招人玩一個殺手遊戲--失憶殺人狂
返回列表 發新帖 回覆
go

招人玩一個殺手遊戲--失憶殺人狂 [複製鏈接]

留名=玩
我保證冇人整過一個咁既遊戲.........
暫時黎講,所有野都係自己綜合左以前其他論壇既KILLER GAME而整出黎

所有玩家

所有玩家要每日俾個遊戲中玩家的假名我
截止時間為每日既19:00,如果冇俾名的話,一律係當寫左自己個名

寫左自己個名兩次既,一律當自殺論,而事前不會作任何提醒

而所有玩家都會有一次既潛水機會,效能為24小時,潛左水的話該天被殺手殺的話也會不死(但要事先短訊我何時開始潛水)
潛水時,警察不能搵你指証別人,而潛水當天也不用給名字

而在你潛水完畢後,就會出現以下字樣..........

XXX潛水完畢!

一般玩家
一般玩家給我的名是不會死的

一般玩家要盡快搵到邊個係警察,因為....
即使你知道邊個係殺手,都只可以靠警察去令到殺手正法

即係話,一般玩家只要警察嬴,佢地就會嬴

警察

作為警察的玩家,將會在遊戲開始時就獲得知身份為警察,但不會知道另一個警察的身份

警察會得知該日既投名情況

例如

12月x日

A君有3個人投左佢死
B君有2個人投左佢死
C君有1個人投左佢死
好似咁

每兩日有一次強制口供權,可以向我詢問某一個玩家2天的投名情況

每兩日,當認為某玩家係殺手之後,警察必須用另外一個玩家既名譽去指証該名玩家
警察估中左當然就係一般玩家嬴啦
警察估唔中的話,唔好意思啦,那個玩家(俾警察用黎指証人個個人)將會失去"潛水"能力(這個是會被公開的)
而且!由於該玩家已經信用破產,警察唔可以再用該玩家黎指証多一次

警察的威能係好大的,但你也會是最活躍的一份子,即是說,當殺手知道自己的身份後,你將會是頭號目標

殺手

殺手係唔知自己係殺手架
佢本人係唔會有任何既通知,但係佢俾我既人名,個個人將會死

做殺手既目標,就係不斷咁隱藏自己,殺哂所有人
咁你又會問,殺剩最後幾個既時候,就會俾人知你係殺手啦!

咁又唔洗擔心,殺手只要殺剩最後2人(即係遊戲只剩下殺手同2個玩家的時候)就算嬴

提示:只有警察先可以殺左殺手,咁只要殺手殺左兩個警察,就等於遊戲勝利

留名

是killer?

要玩KILLER去聊版多人玩D~~~~~~~

之前F91你話有幫警同幫兇既存在
有幾個問題我打算想問
1.幫兇和幫警怎樣決定?
2.幫兇怎樣比幫警和警察更快知道兇手的身份?
3.幫兇怎樣協助兇手?
4.能否有無間道的出現?

如果沒幫兇和幫警的話
也有點問題
1.一開始所有人(除兇手)都有被殺的危機,對那些不幸運被殺的人是否不公平?
要找出兇手,必先條件是要生存吧,我認為應該要給予機制讓人們可以防備吧
2.這個遊戲是警察抓兇手,其他的人都是犧牲者,又不能提取名單,又不能問口供
甚麼都不能做的人,去投人又有甚麼意義?

抱歉我翻舊文來回覆了
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 11:17 PM , Processed in 0.033360 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存