2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新武林群俠傳究極版 武林群俠傳 豪傑(香港和平 )過去名人猛人簡介 大事經典 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 武林烏龍茶
go

武林群俠傳 豪傑(香港和平 )過去名人猛人簡介 大事經典回顧 [複製鏈接]

我抉定了唔再玩 隻遊戲再玩落去都沒有意思
今日下定抉心 刪除帳號了 等7天後糸統回收
雖然一身二轉六階裝備 用了三四萬元玩隻GAME
刪除是太過可惜 但是放出去是廢物回收價 一二千元都可能沒人要
放都沒意義又浪費時間同精神 今晚明白過去武林o既人 抉定唔玩當時心態了
武林我要對你說再見了 多謝你昆o左我二年多時間

一提到個錢字......我就想笑了......哈哈哈哈

原帖由 wylamwilly 於 11-1-14 09:18 AM 發表
一提到個錢字......我就想笑了......哈哈哈哈

你用o左几多?

原帖由 織田信忠 於 11-1-10 06:23 PM 發表
一絕一就好笑啦轉戰中華英雄.其後比武林影月楓姐係中華既熙仔打殘左就謝左皮

影月楓 係武林好勁揪架?

其實單看你對各人評價, 都估到你唔係F就係靈舞人..
我都明, 有時有D爭執, 隻game先有D趣味.不過或者你比絕洗腦洗得太多..有好多野都係錯誤.  

首先, 我係F聯既, 其他聯我唔敢講, 但F聯既野, 我知你錯左好多野.

(1)烈峰接手, 唔係每況愈下. 因為當烈峰接手個陣, 個聯其實已經死左, 係佢將佢變番生(因前任聯長帶人加入左傲視). 至傲視散, F聯舊戰友想番F, 推舉左烈峰做.佢亦都係F最後一任聯長. 在任期間, 先採和平政策, 養精蓄銳, 廣納猛將義士. (如後來的風長影.程封等人)
推行和平政策, 可以說去到絕攻打F開始先轉變. (後期和zero結盟, 令3聯雖要合聯抵禦, 到最後吸納靈舞餘部都係烈峰主要功績)
註: 令3聯合作, 如風作用也不少.

(2)的確, 早期F唔係幾夠靈舞打, 高手係勁過靈舞, 但唔夠靈舞整體平均, 當烈峰多次話唔想兩邊攻伐, 想搞和平既提議被絕拒絕之後, 同一個星期, 烈峰本人親自向如風要求支援. 再講, zero如jackson所講, 真正幫F打靈舞,頂盡幾次. 因為F維持不主動攻擊靈舞領地, 只少有2個月時間. zero早期係借幫入來幫手防守, 直到zero開始用分身聯洗領地開始結束支援.

(3)F vs 靈舞, 的確以F勝利做告終. 早期說因zero幫手, 仲可以講得過去, 但去到中後期, 靈舞已經唔可以以一個聯同F抵抗.(當然其中一個原因,烈峰當時進行幾項主要改革). 如不是中後期3聯圍F或中文聯圍英文聯. 相信靈舞壽命會更短. 到後期, 絕顧住拍拖, 加上好幾個高裝人士,淡出, 個聯已經半散. 再由烈峰做說客, 說服一些靈舞溫和派加入. 靈舞 vs F故事正式完畢!

(4)zero+F係長久戰略合作關係, 唔係你所講既馬前卒, 好似城戰, 我地會互相支援, 門陣當時係又F聯負責洗, 直到第二任鴻仔, 都基本上維持E個盟約關係, 直到第一次合ser.

仲有好多對F聯各人形容既錯誤, 不過無傷大雅, E到無需講太多喇~

回復 23# 武林烏龍茶 的帖子

有賺無蝕, 哈哈哈哈

回復 25# schugot 的帖子

我先係洗門陣能手啊

EC大陣個到, 後尾我地有份出力..又有借其他acc塞大陣呢

扑瓜你

很懷念剛開始的武林

開放轉生後感覺就變了

離開武林4個月了 今晚突然想起武林 上左武林行一轉
發現e然同我離開時一樣 沒新創新 沒改版 e加感到我離開武林是做得對o既

今晚檔上黎 簽名報到

0 分  重作

識得既都冇玩啦.....真係好好玩隻GAME

估唔到三年後仲有人玩緊...

比D資料你...
當年傲視天下最強o個班人集體賣acc...原因係個game已經玩到悶..
因為敵對聯會諸神黃昏無力挑戰...當時傲視長期四城狀態~

第一手惡魔小雲走之前...好似2萬幾血..全身沖爆6星...唔好講單對單...就算10個圍佢一個...都唔見得殺得死佢..
第一手七夕走之前...一招千江就可以秒大部份人..好似扣13000左右無視防禦...技能瞬發...後期單P完全無敵..除左2轉最勁個隻王...其他王全部可以一個人打哂...
唔知宜家有冇改到..不過當時風雲確實係最強門派..攻擊力超強...防禦力同刑天比可能仲好D...至於上面講技術..其他門派我唔知...不過當時風雲就真係冇技術可言..諗下當時全身6星裝既人...可以比七夕掃3,4招就ko..仲有咩技術好講...

最開始傲視同諸神敵對既原因..
七夕自己開左個幫會公頻招人..諸神裡面其中一個幫既會長密七夕..
想比個會長佢做...然後就脫離左諸神...比左個幫七夕..自己做副會長
之後諸神個邊就話七夕搶左佢地個幫...開始仇視七夕~

其實online game有敵人好玩好多...不過唔鍾意d人搞小動作~
甚至去到最後七夕公頻放acc..都要開謠頻搞事...

又上黎報到 前晚8:00到 on武林睇睇 隻game依然係無任何更新
我想唔會出3轉已經係鐵一般事實 感覺上今次on武林
分1-8大都人流較上次少好多 應該係好多人都無玩

你講起小雲我記得小雲收皮前曾在公頻招人單P
記得小雲果時係長老無幾耐 成日出公頻話除裝讓賽

風雲係遠攻"麻Q煩制造者"  防禦力方面很兩睇  
內攻防禦確是不錯 但是外攻就達到"神級豆腐"1-2招就死處境
又其在2轉後此種劣勢情況更常見更明顯 風雲對於醫C或者是內攻毒龍
就象有種天生克敵的能力係有絕對優勢 但對外攻毒龍或者行天
風雲豆腐得很 在GAME後期風雲更是公認的"豆腐掌門人" 長期處於弱勢
同一個道理 風雲達人單P處於一種矛盾心態 風雲可以玩弄比自己高幾級的同裝對手
但要打死同級同裝對手用時都要幾久  除非係級數同裝有大差距  雖然單P無形中風雲比其他派別劣 但群P極優是事實
2轉後風雲角色群P不錯 不過風雲為保在戰場中的生存 卻更依賴醫者
不能像其他派別進行獨戰 永遠依附己方群後默默攻擊
由於醫者群P能力2轉後得到莫大強化 更有一種超越風雲的隱定實積能力
醫者又能獨戰又能拹戰又能群戰 風雲在群P的重要角色後期交由醫者替代
風雲轉變為"三不像"角色  以上講的都是風雲天生不利因素  
但"人定勝天" 在"港幣戰士"原則下 又能掌握風雲使用之道
我們香港都出了不少杰出風雲 破格克服 創造了很多傳奇

6-13簽名報到完畢 不次見

送你兩個字"經典"

現在F聯是唯一一個香港人做聯長的聯會!而且還有戰力搶城的老牌聯!
不過改左名P聯

笑傲無雙

我都好想去正服搵人打下0.0
係私服玩到冇人敢同我打-o-
成日都見3到d人話正服幾勁0.0
但係又冇ac~"~

報告不實0.0
鴻仔加速最強啦=-=
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 04:20 PM , Processed in 0.041209 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存