2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 攝影興趣版 相機/攝影機問題及硬體資訊專區 我想問依四支鏡一手同二手幾$$$?
返回列表 發新帖 回覆
go

我想問依四支鏡一手同二手幾$$$? [複製鏈接]

我想問依四支鏡一手同二手幾$$$?
Canon EF 17-40mm f/4.0L USM
Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM
仲有以上邊支比較好?兩支都係 超廣角變焦鏡頭
兩支要晒好似重復左~!(影景多)
Canon EF 50mm f/1.8 II
Canon EF 50mm f/1.4 USM
以上邊支比較好?

17-40L 2 手差唔多4200-4500

10-22 就平小小.. 唔太清楚, 我無買過APS-C 鏡

50.8 650 左右

50.4 2000-2500 左右

最終都係視該鏡既condition 而定

原帖由 gn00193693 於 10-12-20 01:50 AM 發表
我想問依四支鏡一手同二手幾$$$?
Canon EF 17-40mm f/4.0L USM
Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM
仲有以上邊支比較好?兩支都係 超廣角變焦鏡頭
兩支要晒好似重復左~!(影景多)
Canon EF 50mm f/1.8 II
Cano ...

緊係17-40L啦..L鏡點都好過EFS鏡啦..
如果係要買50MM定焦..
我推薦買死馬50.4..呢支雖然副廠..但我覺得仲好過原廠50.4

對canan不熟~~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:00 PM , Processed in 0.028378 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存