2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL [英雄心得]Ryze - 核爆魔法師 \ _ / (未完成先開放) ...
go

[英雄心得]Ryze - 核爆魔法師 \ _ / (未完成先開放) [複製鏈接]

未完成

- Ryze
技能:
被動技: 每用一招,就會減其他招CD1秒~
Q: 爆發力高強架一招,可以一下扣走人地一半血(當然係睇返你runes同裝啦~ 下面會講\ _ /)
W: 困人 但可以攻擊   高強的一招  再配合埋其他招一齊出   1v1可以win硬~

E: 呢招都係十分強大,會反彈6次,自己都可以拎黎反彈~

R: 可以係8秒內  將你啲AP提高近一倍\ _ /

RUNES:
RED RUNES:CD x9
BLUE RUNES:穿魔x9
YELLOW RUNES:回魔 x9
PURPLE RUNES: +32.5 health x 3

天賦:
http://www.mobafire.com/league-of-legends/mastery-tree-planner#&tree1=3-0-0-3-3-0-0-0-0-0-0-0-0-0&tree2=0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0&tree3=0-0-3-1-4-4-1-3-0-0-0-1-3-0-1

召喚者技能:
└你可以用

- 閃出去  係敵人估唔到架情況下攻擊 :)
                - ignite   燒死佢 \ - /  但要好小心用,  不然會浪費~

└你唔可以用
                   -  講真... 呢個真係heal唔到幾多,, 除非你係TANK / 勁多血
                   -  呢招,, 初期真係好好用,, 但到左後期,, 回唔到太多藍,, 加上ryze一定要出回藍裝,, so後期用唔著\ - /

1-6:  eqwewr
7-18:  其實呢到開始點升都冇所謂,, 不過我個人較鍾意平均咁升,, 但E優先

出技順序(個人領會):
任何情況下
好多新手(我見好多)
都會先用(大技)再(困人)
但係佢地好多時都殺唔到人
因為一用大技,, ryze個身就會閃閃下
係人見到你都走啦~~

所以個人用技順序係
(困人) ->  (大技)  -> (爆發) -> (反彈)

仲有一點,就係困到佢之後,大約有5秒時間佢會行唔到(但佢可以攻擊你),所以請盡量揀一啲低血量架英黎打,仲有就係,, 一旦困到對方,,  請盡量接近
因為(反彈) 可以同自己反6次,, 你諗吓究竟會扣佢幾多血~
PS: 如果你一開始已經夠近,可以先用  咁樣可以再扣多啲佢血~

煩人的裝備表:

忍影世界 玩過星曲WEB

終於發現一d ok嘅心得,
但係你粒女神之淚去到後期都仲係咁?
一係合成更高級嘅一係賣左換果件啦...

笑傲無雙 玩過星曲WEB

努力!!參加比賽的話
1. 標題 (要有創意 及 標名 [英雄心得比賽])
得記加返上去

十週年勳章(賀詞)

用隻英要記住自己血小,小心比人gank,打團戰果陣切入時間好重要,唔係就好易死
同埋隻英d cd時間都叫短,可以利用呢個特點反殺人

兩把ap金刀玩野? cd最多減40%喎 仲有攻速比法師用有咩用????????????
仲有ryze本身火球都有passive 減cd 會唔會哂左d 係出金刀1把夠哂有凸

我自己出裝會係咁 [不分次序]

OR

你連runes都打錯
RED RUNES:CD x9
BLUE RUNES:穿魔x9
應該係紅係法穿  藍先係-cd
仲有= = 應該係wreq   e會減人地法抗= =

回復 7# yuikjh301 的帖子

可能佢真系咁買runes呢

裝表既 金刀同 女神淚無言了

十週年勳章(賀詞)

其實真係好希望呢個活動能夠限制30lv既人先可以參加....
始終經驗老到既人出既攻略比較好 唔會咁易誤導新手

原帖由 jy03311 於 11-1-4 10:17 PM 發表
其實真係好希望呢個活動能夠限制30lv既人先可以參加....
始終經驗老到既人出既攻略比較好 唔會咁易誤導新手

你講得岩= = 佢e家咁真係誤人子弟= =

原帖由 62369924 於 11-1-4 10:00 PM 發表
可能佢真系咁買runes呢

裝表既 金刀同 女神淚無言了

女神淚 佢應該會升做大天~~~掛????
金刀就真係冇用啦= = 出金刀不如出巫妖之骨=]
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:19 AM , Processed in 0.033614 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存