2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 原創小說及文學 《原創小說》素材提供區 《聖月之夜》-o-新書招人
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 烈火神仙
go

《聖月之夜》-o-新書招人 [複製鏈接]

原帖由 常山趙子龍 於 10-12-24 07:55 PM 發表

我都唔知你果個係乜野職
我只係寫我個魔法師,識咩咁多種元素,仲有識輔助技能,去增強返自己既弱點,仲有識治療

係呀,你個人我轉左做精靈使@_@唔介意架可?

烈兄批唔批我個人??

原帖由 唯進 於 10-12-24 09:18 PM 發表
烈兄批唔批我個人??

未睇@_@一陣先睇

K歌達人 十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

原帖由 烈火神仙 於 10-12-24 08:17 PM 發表

係呀,你個人我轉左做精靈使@_@唔介意架可?

咩黎架?
職定係咩?

原帖由 核融合爐 於 10-12-23 11:33 PM 發表
姓名:亞里亞。法利戈里亞
        年齡:24
        種族:人類
      血統:純種
      外貌:留有一頭稍長的暗紅馬尾,眼眸是相同的紅色,皮膚蒼白,身體有點瘦弱。雖然身體不太好,但眼 ...

你個人唔錯,反教會革命軍,有d創作空間,但你個職業唔可以淨係話革命軍首領,你可以揀魔法師、召喚師同聖靈師,前兩者唔需要介紹都應該明係咩,而聖靈師即係治療師,但治療之餘亦有借在真神法拿蒙既神聖力量黎攻擊敵人,威力毫不比魔法師遜色,尤其係對邪惡既生物。你可以三揀一,唔揀既我幫你安排@_@仲有你係留長髮扎馬尾?

原帖由 常山趙子龍 於 10-12-24 09:46 PM 發表

咩黎架?
職定係咩?

近似人類既召喚師,但精靈使所控制既生物並非由異世界召來既物體,而係生長於聖月大陸上有聖靈生物,佢地有智慧同自主思想,會選擇與咩精靈定下靈魂契約,要控制呢d生物不但講求精神力,仲要考驗該精靈既心靈是否純潔,簡單d黎講就係精靈馴獸師@_@因為你個人精神好高,再加埋果19點落去@_@應該可以做到更高,當然,攻擊魔法方面就會無咁勁,所以你想轉做魔導師我就會將你剩番果19點放晒落智力度,等魔攻高番@_@隨你喜歡啦

補:原來你更新左新配點,岩岩好100,咁無得加了,照你個點法做唔度魔導師,因為魔攻弱左d._.

笑傲無雙

原帖由 烈火神仙 於 10-12-24 09:58 PM 發表

近似人類既召喚師,但精靈使所控制既生物並非由異世界召來既物體,而係生長於聖月大陸上有聖靈生物,佢地有智慧同自主思想,會選擇與咩精靈定下靈魂契約,要控制呢d生物不但講求精神力,仲要考驗該精靈既心靈是否純 ...

可5以正多個人

原帖由 s2008228 於 10-12-24 10:00 PM 發表

可5以正多個人

暫時唔好@_@因為已經好多角色

原帖由 獨流風之云 於 10-12-24 01:13 AM 發表
姓名:蘇格.古斯
種族:阿茲維爾族
外貌:頭綁小馬尾,結實而滿佈傷痕刀疤的身體,右眼一條直劃的刀痕
背景:阿茲維爾族聚居在密林山脈的崇山峻嶺,生活著的原始部落,族人茹毛 ...

唔錯,此角對魔女既勢力「黑姬」似乎有好深既痛恨,好有塑造性既角色。但配點有d出錯,你敏捷加左三十點,力量同智慧都會扣三十點,你力量最多加五十點,即係話五十減三十點,你力量最終只有二十點增長,結果力量應該係得七十點,無八十五點咁多,你改改。

原帖由 唯進 於 10-12-24 02:27 AM 發表
姓名:唯拉普‧法爾尼
        年齡:140(等於人類17歲)
        種族:神祕的小數民族(吸血鬼族)
      外貌:外貌與人類無異,臉上欠缺血色,有較長較尖的兩齒,黑色短髮, ...

-_-吸血鬼……我諗緊點搵血比你吸,動物血得唔得架

原帖由 紫云` 於 10-12-24 02:32 AM 發表
比你估中左A_A

表格:

姓名:格斯‧貝爾斯
        年齡:20
        種族:精靈      
血統:混血  人類 精靈
      外貌:暗紅色頭髮 啡紅的眼睛 中等身材
        背景:父 ...

敏捷太高,力量無可能咁高-_-加錯點,請改。

原帖由 御奕 於 10-12-23 07:26 PM 發表
姓名:法魯塞.亞基爾
        年齡:21
        種族:神秘的小數民族(月狐族)     
      外貌:人型外表:頭戴著一個銀狐頭具,只能看見他的嘴巴,身高1米75,身形一般,右 ...

力量應該要同樣減十五點,無一百咁高,你考慮配點再看看,再唔係我幫你減番力量就ok。

原帖由 企鵝先生 於 10-12-23 08:05 PM 發表
姓名:緋村。楓      
年齡:19
  種族:魔族      
      外貌:銀白色的散亂長髮,灰灰的曈孔 帥氣帶點孤寂的臉     
背景:魔族的王子(其他交比神仙你了)
職業決定表:貴族
      ...

加錯點,請更改。

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 烈火神仙 於 10-12-24 10:25 PM 發表

力量應該要同樣減十五點,無一百咁高,你考慮配點再看看,再唔係我幫你減番力量就ok。

反正要改,改做女性

原帖由 御奕 於 10-12-24 10:30 PM 發表

反正要改,改做女性

揮力自宮 你自己黎,改好左通知聲

原帖由 烈火神仙 於 10-12-24 10:18 PM 發表

-_-吸血鬼……我諗緊點搵血比你吸,動物血得唔得架

得,但緊係吸人血勁D,仲有被佢吸血的人唔會變吸血鬼
話說佢職業係咩??@@

笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 烈火神仙 於 10-12-24 10:33 PM 發表

揮力自宮 你自己黎,改好左通知聲

自宮完成,一位美女現身

原帖由 唯進 於 10-12-24 10:34 PM 發表

得,但緊係吸人血勁D,仲有被佢吸血的人唔會變吸血鬼
話說佢職業係咩??@@

無職業@_@因為你係小數族群,你已有特殊既能力,所以不需要其他力量,但你魔攻好高,應該都會一d特殊既魔法既,但應該離唔開你種族既特性,我會諗諗。

原帖由 烈火神仙 於 10-12-24 09:49 PM 發表

你個人唔錯,反教會革命軍,有d創作空間,但你個職業唔可以淨係話革命軍首領,你可以揀魔法師、召喚師同聖靈師,前兩者唔需要介紹都應該明係咩,而聖靈師即係治療師,但治療之餘亦有借在真神法拿蒙既神聖力量黎攻擊 ...

嗯...我倒沒什麼所謂,但我希望他是沒什麼戰鬥力,而是靠謀略和個人魅力來取勝和凝聚組織
他的確是留長髮綁馬尾

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 獨流風之云 於 10-12-24 01:13 AM 發表
姓名:蘇格.古斯
種族:阿茲維爾族
外貌:頭綁小馬尾,結實而滿佈傷痕刀疤的身體,右眼一條直劃的刀痕
背景:阿茲維爾族聚居在密林山脈的崇山峻嶺,生活著的原始部落,族人茹毛 ...

100既總和(+30+5+65=100)     無錯呀
50  -30   = 20+65 =85
50  -30 -5 = 15     =15
50       +5 = 55       =55
50            = 50     =50
50  +30    = 80       =80
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 08:25 AM , Processed in 0.046768 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存