2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL [英雄心得比賽][原創]史上最強的tank Zilean ...
樓主: yougood123
go

[英雄心得比賽][原創]史上最強的tank Zilean [複製鏈接]

回62369924
tank人人都得 有冇用就系另一回事(此句話我100%認同,我試個karthus出tank裝,,真係5得= =)
zliean得一招緩 tank裝冇輸出(我出的係-cd tank裝,係冇咩輸出,我認同)
真系團戰人地跟本吾會打你 同4v5冇分別呢句說話我有d回應:團戰緊係5會打tank先la,所以唔打我係正常,但同4v5冇分別就唔認同,就講番我岩岩上圖的戰績,你認為真係4v5冇分別咩??我同人組隊打場,,我都係出tank裝zilean,,佢地都樂意接受,,
(可能同個人技術有關)

一個有用既坦 要系團戰比到壓力人地
就算人地吾想打你 都要迫到人地退 吾敢dive去身後既carry度(如暈,挑釁等技
tank裝zliean 團戰吾系完全冇用 不過淨系得低輸出炸彈 ,大技同緩技
就算你d裝-cd到40% 都系放得多幾次減速 炸彈
人地直接dive去carry到 結果就系睇住佢地死=]

到最後 你都只系一個硬d既zliean 比平時更低輸出 其他carry更容易被集火

原帖由 yougood123 於 11-1-6 03:21 PM 發表
最近本人有要溫書(因為就泥考試),所以冇理會到呢個post,,現在考完試了,等我而家泥回應一下各人兄對我的看法先,
回yuikjh301
呢隻玩tank真係唔得 冇控技 你應為d人會採你?
我想問下呢,,點為之唔得,你有冇試個先,當 ...

而家唔係講緊輸出...係講緊控場

stun又無沉默又無
幫唔到隊友先係最大問題

原帖由 yougood123 於 11-1-6 09:48 PM 發表
回62369924
tank人人都得 有冇用就系另一回事(此句話我100%認同,我試個karthus出tank裝,,真係5得= =)
zliean得一招緩 tank裝冇輸出(我出的係-cd tank裝,係冇咩輸出,我認同)
真系團戰人地跟本吾會打你 同4v5冇分別 ...

最緊要係zliean 冇控場能力+tank裝冇輸出 =冇人理你  
ps 你又冇輸出 又控唔到場 又有咩用呢= =?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 yougood123 於 11-1-6 09:35 PM 發表
回番jy03311先
你講得係岩的,當團戰時正常係會打DPS先,唔會打TANK住,好多時團戰正常都係咁,
好多時組隊打場/RANK真係打DPS先,,
人地有腦既正常都會無視你 打其他英先 最後先圍你,(因為我出的係-CD的TANK裝,但呢句 ...

我話輔助既意思唔係咁樣
你呢隻tank裝zilean輔助技有加速 減速 復活
只要稍稍處於下風 你根本無從發揮 只能夠睇住隊友一個個死

(先下聲明,我呢篇野預左比人踏,之前我比人睇,佢地都係咁踏我.....但我係接受的,踏我可以令我篇野更好,令我玩zilean變得更加完美,
所以歡迎踏,,但要有point先)
總結,,每個人有唔同的玩法
你有更好的方法提出我會接受,
(但不個如果你有更好的方法的,,不妨你親自用zilean玩場,影下你果場出裝的戰績相泥比我睇,等我睇睇可唔可以作參巧)
回番jy03311先
睇下個風點下法,,如果5係,,我都盡自己的實力改變一下個風,唔會咁易放棄
如果個風太個下法,,就如你所講,我成隊人無從發揮
回yuikjh301
我想問呢,,你有冇zilean呢隻英,,
有冇了解個呢隻英,,?
你有冇了解到我呢篇心得的立場??
最緊要係zliean 冇控場能力+tank裝冇輸出 =冇人理你  (招q唔係輸出??)
又會冇人理我的??
我玩zilean咁耐,,d人從未忽視個我用zilean
你又冇輸出 又控唔到場 又有咩用呢= =?
每隻英都有不同的定位,冇輸出唔一定係冇用的,,
不如你試下玩zilean跟我出的裝在下定論吧

坦裝zliean 既q輸出得幾多
得招低傷q同單體緩 硬少少就叫做tank?
冇人話冇輸出冇用 但系低輸出低牽制能力 得個硬字又有咩用
如果兩隊實力平衡 而其中一隊用zliean黎做主坦
結局系點 識玩既大家 都知啦~

我覺得唔係太好.....
因為咁玩隊友on9就輸硬...

原帖由 yougood123 於 11-1-7 12:44 PM 發表
(先下聲明,我呢篇野預左比人踏,之前我比人睇,佢地都係咁踏我.....但我係接受的,踏我可以令我篇野更好,令我玩zilean變得更加完美,
你有更好的方法提出我會接 ...

招q唔係輸出?? 你坦裝q可以有幾多輸出?
每隻英都有不同的定位,冇輸出唔一定係冇用的
你又控唔到場 又冇輸出  你話我知你可以做咩?= =

原帖由 yougood123 於 11-1-7 12:44 PM 發表
你有更好的方法提出我會接 ...

而家唔係要挑戰你..而家去討論一個英點出裝最好

唔好人地一同你討論就話要挑機又咩咁...

事實上佢輸出低.無控場.先天低血..

唔合乎做坦既理想對象

坦目標唔係話你唔死就得
而係要cover自己隊既dps

見到無出輸.無控場
無人會集火你

十週年勳章(賀詞)

其實樓主呢篇心得已經唔係教人點玩tank zilean 而係純輔助型zilean 不過真係有點雞肋.....
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 09:20 PM , Processed in 0.034381 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存