2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 七魂Online [原創]天命石合成/用途(更新05/01 天命小石頭) ...
go

[原創]天命石合成/用途(更新05/01 天命小石頭) [複製鏈接]

天命石的用途:製作每樣道具(防具,武器,飾品)都需要用天命石
                         而根據製造等級都會用到不同的天命石
                   當然天命石除了是製作材料都可以右鍵打開
              不過一般天命石所開出的都是平常打怪出來的裝備
                可以說是沒什麼用途,但把他們存起來拿來製造所賺的錢一定比打開天命石的多
             按H飾品25級發光飾品的賣8W-10W 那些人都是努力存好天命石所製造出來的
            所以說天命石是你發大賺的道具
以下內容教你合出天命石/發光天命石

雖然有部分係巴哈睇過 不過佢地個d都無80%一定要合到咩
巴哈既係:天命小破片塊=1白色碎片+16白金礦石 或 2白色結晶 +16白色碎片
         天命小破片  =1白色碎片+64白金礦石 或 2白色結晶 +64白色碎片
         天命破片    =1白色碎片+128白金礦石 或 2白色結晶 +128白色碎片
         天命小碎片  =1白色碎片+369/512白金礦石 或 2白色結晶 +256白色碎片
以上都有可以出唔同既 天命 由其合天命小碎片 成日都出天命破片

自創既係:天命小破片塊= 1白色破片+2白色結晶 +16白色碎片
         天命小破片  = 1白色破片+2白色結晶 +64白色碎片
         天命破片    = 1白色破片+2白色結晶 +128白色碎片
         天命小碎片  = 1白色破片+2白色結晶 +288白色碎片
         天命碎片    = 1白色破片+2白色結晶 +658白色碎片(更新)
              天命小石頭  = 1白色破片+2白色結晶 +1400白色碎片 (更新)
以上既成功率達8成有機會出發光tim
~~~~~

以上係教合天命石(唔係發光) 發光係講機率 以上既合成係有機會出唔係100% 暫時係無100%合出發光石的配方
不過我e個方法合出黎既發光會降一個lv
例:我要合天命小破片 有機會出發光天命小破片塊
   我要合天命破片   有機會出發光天命小破片
   我要合天命小碎片 有機會出發光天命破片
我用e個方法合10粒天命小碎片
出黎既結論係:8粒天命小碎片+1粒發光天命破片+1粒天命破片

試合:天命碎片 準備左6000塊白色碎片
試過512碎片+1破片+2結晶 唔得
試左600碎片+1破片+2結晶 9次
結論係:6粒天命碎片1粒發光天命小碎片2粒天命小碎片
(更新)
最新試合天命小石頭:我得7000塊白色碎片
試左1400碎片+1破片+2結晶:合左4天命小石頭,1發光天命碎片
千幾塊出發光機率好似好高

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
111111/ + 3 精品文章
o0小流0o + 15 原創內容

總評分:  威望 + 15  Good + 3   查看全部評分

回下拉~~~~~~~~~~~~~

-.-我想問下-.-個D係采等殊礦定普通GA-.-?

唔知係你吹水定我黑仔啦-.-我聽完你講去商城買左個鋤頭采左幾個鐘礦-.-   我用你個方法去合 試左10次 但無一次閃光-.-

十週年勳章(賀詞)

點解我合左3次都冇發光  你係咪吹水- -

-.-我終於証實佢無吹水-.- 每次都整到-.-但我武左15次得一次係閃光-.-.....之後個D次數我無計過-.-用開千幾粒-.-係整第二妓個個小破片

-.-再次實驗到一樣野  樓主組合個個天命破片個個組合-.-我合左2次都係  發光天命小破片

咁即係  ------ 1白色破片+2白色結晶 +128白色碎片 =發光天命小破片

十週年勳章(賀詞)

即係點先合到發光-口-

回復 1# killer077 的帖子

天命小破片塊= 1白色破片+2白色結晶 +16白色碎片
白色碎片 4個左右就得啦唔使16個

原帖由 滅‧恨 於 10-12-28 05:52 PM 發表
即係點先合到發光-口-

發光ga-.-好大隨機性ga  我之前個個就係連續2次都係發光 之後唔夠料又無錢買所以無試落去...

原帖由 王宇 於 10-12-28 09:48 AM 發表
唔知係你吹水定我黑仔啦-.-我聽完你講去商城買左個鋤頭采左幾個鐘礦-.-   我用你個方法去合 試左10次 但無一次閃光-.-

1白色破片+2白色結晶 +256白色碎片
我用e個方法合10粒天命小碎片
出黎既結論係:8粒天命小碎片+1粒發光天命破片+1粒天命破片
我無話合過閃光........

原帖由 滅‧恨 於 10-12-28 11:01 AM 發表
點解我合左3次都冇發光  你係咪吹水- -

合3次就想有發光-.-...我合十粒先得1粒

這個我有在巴哈看到

原帖由 Nordam1089 於 10-12-28 10:25 PM 發表
這個我有在巴哈看到

都係我係巴哈到貼 睇下巴哈個id同2000fun id

話說挖礦都真係好貴,我都係cube打怪既裝...

試試先~~~!

天命小破片  
天命破片   
天命小碎片
3樣我都大把  洗唔洗用礦合 呢d野咁鬼易有=,=
掛礦仲有唔少用途 換藥 拎設定石主要 仲有其他野合出黎嫁   自己慢慢研究啦

原帖由 紅茶o賢∮ 於 10-12-29 03:49 PM 發表
天命小破片  
天命破片   
天命小碎片
3樣我都大把  洗唔洗用礦合 呢d野咁鬼易有=,=
掛礦仲有唔少用途 換藥 拎設定石主要 仲有其他野合出黎嫁   自己慢慢研究啦

我d結晶 破片 破片多到無哂位 合天命寶石又唔夠原晶同礦
賣俾人又唔多 不如拎黎合下

石沉大海拉
推~~~~~~~~~~~~

我又來頂下你先 hehe~~~~~~~~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 09:43 AM , Processed in 0.038491 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存