2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 [pvp]符文對各角色打法
go

[pvp]符文對各角色打法 [複製鏈接]

咁岩要搵王飾,經過又見到有post 符文教學
攪到心郁郁又想打篇,
但係睇呢篇野之前 唔好有好大期望,
我冇韓,台版高手咁強大,只不過係想打出自己係pvp打各職既心得@@
打錯唔好_ _我,入去魔人搵我同我打,教精我 唔該哂:)

[文連技篇]
為左大家唔好比其他職業一抓就比人屈半條血
所以大家一開始,係要靠用普攻拎多d mp
一開始盡量抓到人後就
zzz 踢zzz>>^z zzz >>^z zz
又或者 zzz踢 xxz zzz>>^z   如無意外你係會打到人地訓係地
(如果其他連法可以回多d mp,不妨提出,我冇呢方面既研究)
有人會話 : e?點解唔用鎖1 &附魔劍?
                因為鎖1 幫人地回太多魔,而附魔劍 的確係可以用,但係冇所謂,因為你唔會用鎖1

基本上一開始如果抓到人 拎到mp 之後就靠自己既連技了
連技方面唔講了
因為大致上魔劍都係睇cd做人,

[劍篇]
打巨劍.最最最緊要識斷魔..唔好嘗試去等佢打到你跌低,因為你跌低果陣有可能係你輸果陣
而點樣抓d巨劍呢?好簡單 >>^x / >>^xz 如果對自己比較有信人可以同佢玩跳打再配合反擊
但係要注意對方,是否喜歡>>^xxx 因為如果對方>>^xxx 你係唔夠佢撞的
係呢個時候 反擊就係你最佳的朋友,霸體都可以 但我唔識用 所以呢到唔講了
如果對方係玩霸體的話,恭喜你,因為我唔識打,不過有人試過 我練霸體既時候,佢開強化大地桶我,好甘
不妨可以試下,一係就同對方鬥霸體
總括黎講
打巨劍要係適當時候識斷 ,盡量就連到佢斷魔, 佢唔斷魔就留100斷佢3技,大致係咁

[愛莎-魔篇]
打高魔,抓人既方法,不外乎都係>>^xz >>zz 跳斬
而抓高魔果陣,相信大家都係有相同既問題,
就係根本抓唔到高魔,或經常係抓佢既途中狂食火球,
呢d應該個個職業都會遇到,
我自己既打法就係先了解對方射火球既習慣,
從而知道自己應該幾時要跳,幾時要跑。
如果場地適合,可以上平台,一搵到空檔就跳落去。
如果岩撞著不停瞬移,呢個更加簡單,
首先你要對魔師既瞬移距離掌握得很好,
咁你就可以事先可以係佢將會出現既地方跳斬一刀
很好,你已經抓到佢了
打高魔只要注意佢既火球就可以了,基本上比佢抓到我都唔會斷魔
因為高魔同我地一樣 會令敵人mp大增,傷害卻麻麻[注:神裝另計]
而我慣性去估人地會出技果陣 mp允許下我會去斷左佢

[愛莎-魔篇]
暗魔,pvp單打神,至少我自己係咁覺得
但係唔代表我地唔夠暗魔打,
同打高魔分別不大,不過暗魔既吸魔同埋射黑球真係好令人頭痛,
打法,
引佢出>>zz/xx/zx??,你可以用反擊/跳斬反抓,
(跳斬果邊,唔係正面抓,係等佢過左你原本企既位,係佢背後斬落去,正面抓就會食佢打飛果一下,除非你好彩 早左少少斬到)
建議都係從平台去抓佢,
留seed 呢個都算重要既一環,
如中死神 請自己抓時間開seed ,好彩既話 救你一命,順便反敗為勝

暫時打咁多,小弟文筆勁差,表達能力又係極差
如果有咩問題請提出,我會盡努力去解答你

http://www.2000fun.com/bbs/post. ... &extra=page%3D1  
教學片,算係吧

十週年勳章(賀詞)

原帖由 老翻四仔 於 10-12-28 06:23 PM 發表
攪到心郁郁又想打篇,
我冇韓,台版高手咁強大,只不過係想打出自己係pvp打各職既心得@@
打錯唔好_ _我,入去魔人搵我同我打,教精我 唔該 ...

斷魔好9
但係騎領xxxx暴力打法仲9

原帖由 37991 於 10-12-28 06:28 PM 發表

斷魔好9
但係騎領xxxx暴力打法仲9
aSZ12VWr16Q

斷魔好正常既行為-.-"
我反而覺得玩導言cut定人果d先至係9-0-"
seed 完開技打人 都好9 不過我成日做 a_a

感謝樓主心得

原帖由 老翻四仔 於 10-12-28 06:23 PM 發表
攪到心郁郁又想打篇,
打錯唔好_ _我,入去魔人搵我同我打,教精我 唔該 ...

老四A_A我覺得符文仲難打過騎領囧...
話說你點打踢弓-.-
P.S:終於有遍符文PVP心得講既野係無誤嫁啦0_0((嘔飛...

我都係用符文,支持下先

-.-其實果下心血來潮想打篇 但係而家想DELE返 哈哈
我講既野應該冇咩人明-.-X_X
騎領難打好多...=_=
又唔洗點用MP 就扣你一半血了..太神
我要用起馬200MP先扣到人地一半..
你呢排仲有冇玩-.-唔見你打PVP

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

連技用爆炎殺既目的係降倒地值
再次附上我段華而不實用既連技

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

令我對符文打法有多認為..(某朋友係符文,除左1次唔玩平地,玩平台,差dwin到佢-(果陣我用狂鋒)==(我地2個都好廢..

即近戰打遠攻就不能'沖沖沖'.要運用平台~

thz

原帖由 老翻四仔 於 11-1-3 12:30 PM 發表
-.-其實果下心血來潮想打篇 但係而家想DELE返 哈哈
我講既野應該冇咩人明-.-X_X
騎領難打好多...=_=
又唔洗點用MP 就扣你一半血了..太神
我要用起馬200MP先扣到人地一半..
你呢排仲有冇玩-.-唔見你打PVP

問我?...我升狂鋒ma-.-玩騎領真係悶悶地..狂鋒好好玩,連技愈玩愈多元化-.-打副本打到42lv都仲味悶-.-((叫我玩騎領/弓打副本....我請願去死-.-.......
其實騎領攻擊高...但我覺得捉人方面就唔夠符文黎=.=....個人認為符文團p勁過騎領0_0

原帖由 hj1op2 於 11-1-3 12:36 PM 發表
VVyaCCMMsGM

=.=爆炎會降倒地值架咩

今晚有時間都拍D片黎試下先@_@

原帖由 chung81128c 於 11-1-3 08:04 PM 發表

問我?...我升狂鋒ma-.-玩騎領真係悶悶地..狂鋒好好玩,連技愈玩愈多元化-.-打副本打到42lv都仲味悶-.-((叫我玩騎領/弓打副本....我請願去死-.-.......
其實騎領攻擊高...但我覺得捉人方面就唔夠符文黎=.=....個人認 ...

=.=只係少左>>^XZ
但係你>>^XXX 都好易抓人
騎領
>>^XXX 真係好難埋身-.-遇到我都要開反黎抓=.=
我反而覺得騎領團戰真係好神-.-個破防真係屈到喊
不過狂鋒又真係好連-.-

原帖由 hj1op2 於 11-1-3 12:36 PM 發表
VVyaCCMMsGM

第一個連段>>zzx 好似有d易避
一高迴/跳開就wwwwwwwwwwwwww

題外話:bgm ._.

原帖由 夜月ArIes 於 11-1-7 08:20 PM 發表

第一個連段>>zzx 好似有d易避
一高迴/跳開就wwwwwwwwwwwwww

題外話:bgm ._.

都係架,所以我都冇打出黎- -

老四a_a等你怕片a_a洗唔洗哥哥仔幫u 0_0....開隻騎領比你sm=.=...
((我隻騎領叫 夕流
p.s...我到家陣都味識狂鋒pvp捉人= =..連技狂甩-.- >>zzz >>zzz跟本係博佢中...>>zzz加小一閃又係咁...到家陣都係zzz小一閃<z鎖1 zzzxzzz = =....明明接>>ZZZ >>ZZZ 同>>ZZZ小一閃接唔甩,狂鋒可以接到4十幾HIT= =....失敗-.-
原來我同你既註冊ac日期個日子都係23號= =((笑-.-

4仔lol
你唔識打弓lol
教人打魔同劍lol
比人洗完贏一場就走lol
仲要串我lol

不過講真
唔知你打其他職點=]
應該...好似....勁d吧?

原帖由 chung81128c 於 11-1-10 08:21 PM 發表
老四a_a等你怕片a_a洗唔洗哥哥仔幫u 0_0....開隻騎領比你sm=.=...
((我隻騎領叫 夕流
p.s...我到家陣都味識狂鋒pvp捉人= =..連技狂甩-.- >>zzz >>zzz跟本係博佢中...>>zzz加小一閃又係咁...到家陣都係zzz小一閃>Z ...

仲係10年tim a_a
狂鋒抓人 唔係跳斬就係用 空中停一停撞落地 果招 抓架咩=v=
我唔識玩雷文=^=哈

今晚黑搵你玩 好耐冇同你打pvp

原帖由 天氣小姐 於 11-1-11 02:06 PM 發表
4仔lol
你唔識打弓lol
教人打魔同劍lol
比人洗完贏一場就走lol
仲要串我lol

不過講真
唔知你打其他職點=]
應該...好似....勁d吧?

正確d係唔識打龜 弓^^
打贏龜 弓 真係有難度架 贏1場仲唔識趣咁即走咩
唔通繼續比你龜咩:D

其實我想打哂5職架
不過冇左果一刻既mood 所以有興趣先打埋^^
應該算弱吧,所以你就算連贏我n場 都唔代表你真係好勁架^^

原帖由 老翻四仔 於 11-1-11 02:21 PM 發表

正確d係唔識打龜 弓^^
打贏龜 弓 真係有難度架 贏1場仲唔識趣咁即走咩
唔通繼續比你龜咩:D

其實我想打哂5職架
不過冇左果一刻既mood 所以有興趣先打埋^^
應該算弱吧,所以你就算連贏我n場 都唔代表你真 ...

其實...camp位=龜?

原帖由 老翻四仔 於 11-1-11 02:12 PM 發表

仲係10年tim a_a
狂鋒抓人 唔係跳斬就係用 空中停一停撞落地 果招 抓架咩=v=
我唔識玩雷文=^=哈

今晚黑搵你玩 好耐冇同你打pvp

空中停下停撞落地唔係狂心嫁咩-.-...
狂鋒真係好難玩=[
p.s,你真係慘,打個post都有幾條友黎疑似晒命嘴人....0_0請放無視技能lv5放入a技到方便開A_A
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 07:19 PM , Processed in 0.039773 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存