2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 IRIS 瞳光Online 風行使 (沒有比較, 純吹水)
go

[分享] 風行使 (沒有比較, 純吹水) [複製鏈接]

你地覺唔覺少佐好多新手風行?
來來去去都系得返D高LV風行.. 入去PVP見親D風行都熟口熟面
而家新手大部份都選擇重甲,法C
就算玩輕甲都系玩槍手多…
連我問D 封曬頂的FD如開新人都話唔會玩風行…
其實系咪風行升LV難定打副本廢?
我又唔覺得, 其實應該已經變好佐…
由初初出40副, 無人肯組風行(好彩既就識得多FD/公會一起打,又唔見D人講既成日會死)
到50副有人叫頻要組風行..(用意不明,分裝? 清怪?)
感覺風行都有佐自己地位, 而且單P 都好厲害…
而家我都系同一個EC 2人團打40副玩.. 雖然唔够防, 不過够多MISS
50副就只够做第一王…

加插一件好笑野, 話說有次同公會打50,  無坦啦, 有個52LV鬥劍負責做頂王
你知啦, 風行攻都唔會太低, 就系甘引到只王狂打我, 用埋-5000仇都無用
打打下, 差唔多全部王都變佐我坦, 好彩就系有兩個補C, 補到嘔血= =

不過升LV 真系一個問題, 我而家59LV 去打腐敗日任,
無EC 真系有排打
打幾隻又坐一坐, MP水都唔够用.
防太低, 比魔C仲低… 無加技得2XXX防= =
如果找到固定EC就無問題了…因爲EC都想有固定打手~~
我就是這樣活過來…現在享受PVP中...

希望多D人玩風行啦… 我由始至終都系覺得風行好有型…
尤其是相比起影行…哈哈!!!

風行的確幾廢下
升LV食水快
打副又無人組
組左都唔夠打
我56風行平民裝
同隻58霸主平民裝隻揪
比隻霸主禁住黎砌
我打佢一下爆5百幾
佢打我一下爆千4

點解同我有D出入既…
我都打過幾次坦, 人盾就比較少, 個人覺得人盾好難打…
同過紫上下+8 的霸主打 過3次,  2WIN 1LOSE
雖然扣好少, 但他都打唔中我.
劈中真系1000-2000架, 本身低血, 1000真系扣好多
但用加速技 + 吸血技, 兩招無視技 輪住出
放埋毒, 基本霸主打你一下, 你可以打到2-3下..
風行有1招60秒加速, 3-4招隨技附加攻速
放MISS絕招再吸血, 够你補返D HP
無視基本都打超過1000,但好少過2000
普通攻爆到都有800
普通就得3-400…有時200/  \
磨下磨下就搞掂…
不過主要系霸主命中低,  我輸的一次,個霸主都系得返唔够5%HP
但有時都講運數, 有時又可以野野打中你…
PS. 我一件紫上衣, 兩件鮮紅, 應該算同呢個霸主同LV吧..

打副本我有個固定補C 所以比較合拍
只能够說我太幸運了
例如打50副, 補C會KEEP住補坦, 再放保護罩給我
我放加速狂打王, 打到我完佐個罩再放自己2下罩
再打~ KEEP住走位…好忙= =
一見王出大技即彈走
用槍射王, 等CD..重復就OK..

十週年勳章(賀詞)

風行前期好難升- -
因為攻唔夠高,防唔夠勁,
又唔太高MISS/攻速快
我2個月前都算左隻風行,但升到22LV就冇玩..
超食錢,成日正身都要買水...
果時又唔係有錢...所以就DEL左佢...

我宜家都玩緊風行..我覺得都吾係好廢姐-~-"  不過升lv我覺得就辛苦d-v-

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

同e~_~我係一隻60左 ge風行~_~但得平民裝
升lv 唔係難= =只係一人升ge~_~都要幾多時間~_+~
so要組d fd升
打副=_= 就40黎講
我都係5x自打到~_~有心玩冇咩問題~~
只係要識定好多ec~_~同自己一齊打任 打副~_~
ps 而家我都放棄左隻風行(未爆經) 轉左玩巫同牧師~_~

風行既人...普遍比較好人的...(個人感覺咋)
記得3x-4xlv既時候,好喜歡周圍組人,
一個ec仔,d大劍巫c見到一定按拒絕的...
比人嫌棄了T.T
好多時候次,都係風行先會肯組隊,甚至肯帶住做任務,
甚至有次比d偵察兵就快打死既時候,有個路過既風行哥哥飛奔過黎救我(心諗:嘩,好型呀XD)
由果時開始,組副本揀人組,會先帶風行囉xDD
(係呢D時間,突然有番D權力?!XDDD)
不過依家,D風行好似失哂蹤咁T.T

你話打副既話,可能風行知自己少血,扣左一半都會識自己彈開食水/比時間ec補,最憎d大劍死都要沖埋去王到食大技,仲要死都唔肯食藥,你估自己係神坦,定當ec係神補補咩> <".....(無計,成日冰封比d大劍追住黎殺T.T多少都有D偏見架啦...哈)

原帖由 乂超超乂 於 11-1-7 08:56 AM 發表
同e~_~我係一隻60左 ge風行~_~但得平民裝
升lv 唔係難= =只係一人升ge~_~都要幾多時間~_+~
so要組d fd升
打副=_= 就40黎講
我都係5x自打到~_~有心玩冇咩問題~~
只係要識定好多ec~_~同自己一齊打任 打副~_~
ps  ...

如果講40...
風行打得好快,我見風行可以拖住隻王周圍走清埋小怪都仲得...
只係EC記得放守護(免7次傷害)就得,因為風行MISS高,有時連補都唔洗,係身邊淨企發夢...WAKAKA..
(成日發夢既EC....)

原帖由 zipy126612 於 11-1-6 04:53 PM 發表
點解同我有D出入既…
我都打過幾次坦, 人盾就比較少, 個人覺得人盾好難打…
同過紫上下+8 的霸主打 過3次,  2WIN 1LOSE
雖然扣好少, 但他都打唔中我.
劈中真系1000-2000架, 本身低血, 1000真系扣好多
但用加速技 + 吸血技, 兩招無視技 輪住出
放埋毒, 基本霸主打你一下, 你可以打到2-3下..
風行有1招60秒加速, 3-4招隨技附加攻速
放MISS絕招再吸血, 够你補返D HP
無視基本都打超過1000,但好少過2000
普通攻爆到都有800
普通就得3-400…有時200/  \
磨下磨下就搞掂…
不過主要系霸主命中低,  我輸的一次,個霸主都系得返唔够5%HP
但有時都講運數, 有時又可以野野打中你…
PS. 我一件紫上衣, 兩件鮮紅, 應該算同呢個霸主同LV吧..

打副本我有個固定補C 所以比較合拍
只能够說我太幸運了
例如打50副, 補C會KEEP住補坦, 再放保護罩給我
我放加速狂打王, 打到我完佐個罩再放自己2下罩
再打~ KEEP住走位…好忙= =
一見王出大技即彈走
用槍射王, 等CD..重復就OK..

我裝
5X藍裝一套
頭鞋+3無沖屬
上身+3有沖吸傷屬
手+5有沖爆擊屬
下身+5無沖屬
51藍匕首+6
霸主LV4X藍裝全+5全沖屬
53金單手劍+8
28藍盾+7

我用2招無視防既技先爆到佢5XX
佢又打甩晒我D BUFF
我開埋疾步得9X%迴
一完比人秒殺
吸血因為傷低吸得少
吸得5X都無
完場個陣都扣唔到佢20%血
佢試過就咁坐係度比我打
我打到無晒MP佢都未死

原帖由 變態 於 11-1-7 03:09 PM 發表

我裝
5X藍裝一套
頭鞋+3無沖屬
上身+3有沖吸傷屬
手+5有沖爆擊屬
下身+5無沖屬
51藍匕首+6
霸主LV4X藍裝全+5全沖屬
53金單手劍+8
28藍盾+7

我用2招無視防既技先爆到佢5XX
佢又打甩晒我D BUFF
我開埋 ...

R.I.P.  
你幾攻啊?

風行坦50副本 1王-4王

世界副-浪人族 (=-=“)

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

~_~發夢ec~_~
但係我自己打極都好中= ="比40d王~_~"
成日都要自己睇到實~_~""唔係成日上天堂~_~

原帖由 乂超超乂 於 11-1-8 10:55 AM 發表
~_~發夢ec~_~
但係我自己打極都好中= ="比40d王~_~"
成日都要自己睇到實~_~""唔係成日上天堂~_~

其實學到招吸血, 基本上那段時間都唔洗EC補

我次次一開吸血, 就叫EC唔好補我, 我要享受自補HP的興奮感覺 = =
不過當然要2LV 吸血啦...27%

原帖由 zipy126612 於 11-1-7 04:48 PM 發表

R.I.P.  
你幾攻啊?

1422-1466

原帖由 變態 於 11-1-8 12:36 PM 發表

1422-1466

……d攻同我隻風行4xlv既時候一樣…
一上50即刻破二千

迴避45lv左右時82%
55lv左右86%
(未開疾步)
60換晒裝應該仲有得高

同坦pvp開馭風之手
放技既攻速應該伺機(95迴) 同風痕(140迴) 都好易上到buff…
加上套裝buff350(仲著緊死亡)
已經差唔多150%迴=   =
同坦單p好開心嫁其實…風行唔弱
係對著巫醫同補師會慘d…
一個吸傷+猛推+洗cd
一個吸傷+狂補+盾
兩隻職都硬梆梆,唔塞9迴抗卡既風行抗好低…但iv迴抗貴到喊=   =
當你換晒上身就發覺用iii同iv既效益又差唔多差成倍…陰公…
仲麻煩過打坦

←我槍手大劍出生…其後玩過賢人牧師巫醫…
但玩戰狂範圍放到悶…(兜圈拉怪->範圍清->無限輪迴)
槍手就企定定(tab->技能技能技能->無限輪迴)
槍手裝好少少連補師都慳番
巫醫既強勢更加唔洗講= =
不過玩風行閃黎閃去叉下叉下好好玩嫁
雖然打日任係慢d,打副係辛苦d走黎走去
但唔似坦/大劍/巫e/槍手咁
走埋去死打爛打死劈爛劈又唔避技就玩完走人…(坦吸唔實另計)
咁玩真係會好悶…

原帖由 lui9011 於 11-1-8 02:05 PM 發表

一上50即刻破二千

55lv左右86%
(未開疾步)
60換晒裝應該仲有得高

同坦pvp開馭風之手
放技既攻速應該伺機(95迴) 同風痕(140迴) 都好易 ...

我平民裝JA
你成套死亡之影緊係高迴啦

原帖由 變態 於 11-1-8 04:11 PM 發表

我平民裝JA
你成套死亡之影緊係高迴啦

早個令星期睇,我見拍賣死亡一part都係800w(封埋)
都唔算得好貴= =1張防爆而家都唔只800w
5張就換一套
5張先=385點

原帖由 lui9011 於 11-1-8 02:05 PM 發表

一上50即刻破二千

55lv左右86%
(未開疾步)
60換晒裝應該仲有得高

同坦pvp開馭風之手
放技既攻速應該伺機(95迴) 同風痕(140迴) 都好易 ...

你應該插曬迴卡自由安裝,開曬AB ?
86%好高啊..仲可以有2000攻?
你用+10 ?
好想知你點解咁高迴..
我60LV得6X% , 不過就3件鮮紅,1件紫上
所以減佐D迴..同埋都係插敏卡,體卡,迴卡...

不過你話60換裝,  60 D裝迴加好少, 一定少過你一套死亡...

我強烈贊成 "玩風行閃黎閃去叉下叉下好好玩嫁"
好有趣味... 尤其是打到D怪無得還手狂MISS....

你應該插曬迴卡自由安裝,開曬AB ?
86%好高啊..仲可以有2000攻?
你用+10 ?
好想知你點解咁高迴..

稱號:漆黑守衛
係開晒AB,套裝同飾BOAB都入迴,A入攻
套裝有強化過 +迴10% +敏10%
用+9武
D裝全部都係執二攤GAME幣收番黎=  =所以唔算貴
不過咁玩好少血防…

原來係甘..........
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 11:49 AM , Processed in 0.042489 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存