2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍之谷 Dragon Nest 箭神一問,,,!!
go

[疑難] 箭神一問,,,!! [複製鏈接]

我想問如果箭神物魔雙修,,技點要點點法,,
thx@@!

玩雙修 差不多全部技都要點d wor ,
我有隻箭神 專玩魔:魔攻有2千up

原帖由 丸尾乂 於 11-1-7 10:04 AM 發表
玩雙修 差不多全部技都要點d wor ,
我有隻箭神 專玩魔:魔攻有2千up

借題一問
如果玩純魔會唔會成日等技cd要用普攻?

普攻 扣得小 極小會用!!!
所以我會玩埋二連 , 聚氣 , 震烈 ,纏足 ,

原帖由 暗狄 於 11-1-7 10:05 AM 發表

借題一問
如果玩純魔會唔會成日等技cd要用普攻?

玩物攻先會~ 魔攻系打中距離~CD短 穩定輸出~ 除非你1次過爆哂全部技能出去唔系睇位放~ 如果唔系都幾難要等CD

物攻系瞬爆力強~ 不過CD長 高輸出後會有1X~2X秒真空時間~埋身亦都比較難同戰士系 對抗~ 但系物攻箭神 打 魔系一流。

原帖由 丸尾乂 於 11-1-7 10:22 AM 發表
普攻 扣得小 極小會用!!!
所以我會玩埋二連 , 聚氣 , 震烈 ,纏足 ,

你講呢4招 其中 2連 震烈 同 纏足 系 必修技~ 並唔系因為冇技用先學埋佢~ 聚氣我唔知咩泥- -聚能?

原帖由 9up 於 11-1-7 11:03 AM 發表

玩物攻先會~ 魔攻系打中距離~CD短 穩定輸出~ 除非你1次過爆哂全部技能出去唔系睇位放~ 如果唔系都幾難要等CD

物攻系瞬爆力強~ 不過CD長 高輸出後會有1X~2X秒真空時間~埋身亦都比較難同戰士系 對抗~ 但系物攻箭 ...

如果刷副本,雙修會唔會比純魔好d?
其實只係考慮到箭雨...因為好似話輸出好高,尤其打王...

係 必修  但用既人 會有幾多呢 ~

yes 係 聚能 用埋a紋 快速50% 真係唔同d 就算用唔到 到引 都可以用e個 ~

如果識得用技 可以不停地放技 唔需要用到普攻 !!!

原帖由 暗狄 於 11-1-7 11:29 AM 發表

如果刷副本,雙修會唔會比純魔好d?
其實只係考慮到箭雨...因為好似話輸出好高,尤其打王...

個人感覺箭雨輸出唔算高=.=...我唔系睇數字~我睇隻王條bar做人~ 出哂成招都系扣佢半條bar左右~ 我一set導引佢已經冇左1條多d~(計食人魔)

高攻技我覺得系 高爆 / 導引 / 迅捷(近身) / 纏足(近身) / 2連 / 疾風速射 / 空中插王飛空連射  如果開左鷹眼同集中之後我會盡快推哂呢幾招出去~
隻王最小冇2條以上~睇下爆擊高唔高~(ps:本人d裝冇推風 / 致命)

如果你問我我現皆段雙修系主魔副物~ 但系裝就全魔裝~ 紋章都系魔攻技為主~  魔攻系就比較靈活~但系遠攻一定唔及物攻~
物攻系就好似一個炮台咁囉~但系要承受近身真系比較弱~

如果你講刷圖~物攻系快d~因為多人海技~ 魔攻就主力單體輸出高~ 打王計 魔攻輸出速度同攻擊力遠高過物攻~ 但系遇上怪海就好大問題了~

原帖由 丸尾乂 於 11-1-7 11:34 AM 發表
係 必修  但用既人 會有幾多呢 ~

yes 係 聚能 用埋a紋 快速50% 真係唔同d 就算用唔到 到引 都可以用e個 ~

如果識得用技 可以不停地放技 唔需要用到普攻 !!!

你又講得岩~~ 我單p咁多箭神 佢地好小用呢幾招打我=.=...但系我覺得真系好勁呢幾招= = 纏足 + 導引 + 致命姿態 基本上可以打走隻戰士70~80%血~爆擊到既分分鐘殺埋= =~又易駁招~

原帖由 9up 於 11-1-7 11:39 AM 發表

個人感覺箭雨輸出唔算高=.=...我唔系睇數字~我睇隻王條bar做人~ 出哂成招都系扣佢半條bar左右~ 我一set導引佢已經冇左1條多d~(計食人魔)

高攻技我覺得系 高爆 / 導引 / 迅捷(近身) / 纏足(近身) / 2連 / 疾風 ...

你最尾一句係重點了
的確我覺得打王真係好夠用,問題係刷副本成日見到怪海
有時都好無奈下...好想出箭雨掃鬼死佢地
但又驚為左箭雨而晒左好多點

原帖由 暗狄 於 11-1-7 11:49 AM 發表

你最尾一句係重點了
的確我覺得打王真係好夠用,問題係刷副本成日見到怪海
有時都好無奈下...好想出箭雨掃鬼死佢地
但又驚為左箭雨而晒左好多點

箭雨好小殺得死怪= =...招技本身冇彊值..就算打中都唔會企定定系咁食~相反真系好似落雨咁掂行掂過...如果前面有fd 系度頂住又唔同wo~

如果打怪海我多數 纏足+疾風速射 > 前step高爆跳入怪海 > 迅捷 > 後跳飛空落地導引之後 返屋企=]  其他技就睇情況出~
已有 1 人評分Good 收起 理由
暗狄 + 1

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 9up 於 11-1-7 11:56 AM 發表

箭雨好小殺得死怪= =...招技本身冇彊值..就算打中都唔會企定定系咁食~相反真系好似落雨咁掂行掂過...如果前面有fd 系度頂住又唔同wo~

如果打怪海我多數 纏足+疾風速射 > 前step高爆跳入怪海 > 迅捷 > 後跳飛空 ...

thx@@對純魔弓更有信心了

原帖由 暗狄 於 11-1-7 11:59 AM 發表

thx@@對純魔弓更有信心了

唔洗thz~我都系跟d 韓國人 學野=] 佢地教我 我照直講0nly~

係pvp 纏足 + 導引 對 高技術既 賢者同劍聖 祭師 已經無效
箭雨 打怪 冇咩傷害 唔洗點咁多 夠學下級就可以
但係pvp 極有用 ~

原帖由 丸尾乂 於 11-1-7 12:08 PM 發表
係pvp 纏足 + 導引 對 高技術既 賢者同劍聖 祭師 已經無效
但係pvp 極有用 ~

pvp箭雨極有用 ?
企後面掃人群...?

原帖由 丸尾乂 於 11-1-7 12:08 PM 發表
但係pvp 極有用 ~

對住高技術既梗系打暈佢 / 訓低 先出導引-.- 一招技點好用都有 弱點 or 破解既辦法~ 我講既只系佢既輸出~唔系講緊佢既可用程度~

我唔會浪費時間 系隻賢者身上 - -..等partner做野算=] 我既位置主要系打返弓系 同 魔系~ 同埋暈人

致命標把洗唔洗學@@

咩人話箭雨冇咩用-,-"高工GA話好好用-
http://www.youtube.com/watch?v=8 ... e=player_embedded#!

回復 19# 300 的帖子

做咩...9人一隊.
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-19 01:47 AM , Processed in 0.035641 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存