2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 海外專區 日服 港服的國戰分別?
go

[其他] 日服 港服的國戰分別? [複製鏈接]

我發現港服國戰時間,
一般都係得19-23分鐘一場。
但睇睇日服啲片,好少會咁短,
多數都係24-29分鐘一場。

係打法上GE分別做成?
國戰意識GE差別?
時間短又是好是壞?

歡迎討論。

一開場就100人
港服街場係25~27分鐘一場
同日本差唔多

19~23真係冇咁快

原帖由 情場一點紅 於 11-1-17 02:33 PM 發表
一開場就100人
港服街場係25~27分鐘一場
同日本差唔多

19~23真係冇咁快

有拍開片就知,
最近裝返個拍片程式,幾場都係唔過24分鐘,
多數都係21/22分鐘,
有2場20分鐘都冇。

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

港ser果d 好多人 一入守場已經係hea打
一開始輸半行就hea打得更勁
箭雨精準蓋重壓大吉地火 害死哂已方近身職
之後就成條線9退+俾人洗人頭拆ob
----------------------------
俾人拆塔+輸人頭+輸擴 =國血扣得快
所以完得快過日ser好正常

原帖由 風雨霜雪 於 11-1-17 02:39 PM 發表

有拍開片就知,
最近裝返個拍片程式,幾場都係唔過24分鐘,
多數都係21/22分鐘,
有2場20分鐘都冇。

20場入面有4,5場係咁,你就當好多?
定係你中途入場以為自己玩足全場?

個人系港服用日服的宣法無一次吾系比人爆qml
就算我自己出騎四圍行都吾知冰度彈隻qml出來...=口=

港服:
多自high者,那些自high者通常是呃傷,撿尾刀,不救人不但只還抽自己戰友水,自己有血重企係個無血既後面搵擋箭排
(這止high者沒很高技術,但有很強職業/a石/p甲,殺到人/呃到殺覺得是自己技術,沒想到真正打國戰的人為這些人希生了多少,不過,自high者通常是現實中較為失敗的人,所以借遊戲來拿到自己想有的安全感,其實是十分可連的人)

不守塔,唔聽指揮等等...

不過興幸既係,港服玩家技術不高,,,所以前線有時玩下無雙重得

如果係日ser就死緊

港服成日都係玩守舊戰術 日服就鐘意打創意打法

你試下係港服唔宣返d老手覺得岩既位?等踢啦你

原帖由 從此淡淡描寫。 於 11-1-17 02:55 PM 發表
港服成日都係玩守舊戰術 日服就鐘意打創意打法

你試下係港服唔宣返d老手覺得岩既位?等踢啦你

老實講,日ser d玩家望我地就好似我地望住班大6人咁...

品格,,其實都差好遠

香港:打得起,勁ge團多數都係好串..相反,有好人既地方多數都係蚊型團...

日ser唔到,人地大團好多人都好有禮貌...

對比落去..有點兒...那個(我都唔想講

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

原帖由 笨~蛋~夢~ 於 11-1-17 02:51 PM 發表
個人系港服用日服的宣法無一次吾系比人爆qml
就算我自己出騎四圍行都吾知冰度彈隻qml出來...=口=

我覺得主要原因係港ser玩家 唔識咩叫轉線,
d人只會係最近主城果條路線到不停玩"往返跑"
所以港ser要就返大部份人士 去宣d 就算個城勁後 輸左個擴建+守塔效率位置ge城
睇人日ser玩庫勞山脈 就知日ser 同港ser 國戰意識上ge差距

原帖由 維維1985 於 11-1-17 03:00 PM 發表

我覺得主要原因係港ser玩家 唔識咩叫轉線,
d人只會係最近主城果條路線到不停玩"往返跑"
所以港ser要就返大部份人士 去宣d 就算個城勁後 輸左個擴建+守塔效率位置ge城
睇人日ser玩庫勞山脈 就知日ser 同港ser 國 ...

所以橙仔千其唔好搞香港vs日本既比賽,唔係一定比人 死=[

原帖由 暈得一陣陣 於 11-1-17 02:49 PM 發表

20場入面有4,5場係咁,你就當好多?
定係你中途入場以為自己玩足全場?

20場得4/5場?
點解我都唔知有哩個數據,反而你知?

另外,我從來只入4X分鐘場。

原帖由 櫻花幻影 於 11-1-17 02:58 PM 發表

老實講,日ser d玩家望我地就好似我地望住班大6人咁...

品格,,其實都差好遠

香港:打得起,勁ge團多數都係好串..相反,有好人既地方多數都係蚊型團...

日ser唔到,人地大團好多人都好有禮貌...

對比落去..有 ...

香港d人覺得串贏人就威丫嘛
擺出黎個樣串 就會冇咁人比人恰
話佢錯都要講句 "吹能波牙@3@"先開心既

原帖由 櫻花幻影 於 11-1-17 03:04 PM 發表

所以橙仔千其唔好搞香港vs日本既比賽,唔係一定比人 死=[

香港打台灣就算啦,仲日本-_-

十週年勳章(賀詞)

玩左日服幾個月,同hk係好大分別,

大戒係我視線見到既機會好小,
一開波1x人坐水幾粒幾粒咁收先去擴,
未到1cm血2邊都已經擴哂半條,
打人其實好睇果場多唔多盾,
我覺得盾係日服擔當住好重要好重要既角色,
因為唔理大家識唔識,或你偏離左堆人,
身邊都會有一隻盾護住自己,兇下對面
有人比人暈冰住乜q野職業都會上前幫,
1-2秒之間就開始第2輪激戰!!!
但日本人比較唔識汁雞,比較顧工作性
好多時2邊相差既血唔會多過3cm,
玩一次日服真係好難忘的~會上癮!!

真係有咁多人係到吹水0.0
有場打咪算囉...不過有時D場好潰既我會好SOSAD

除非港服玩家可以改變國戰心態
否則技術永遠都係停留係一個位
佢地就係唔顧住厄傷 先玩到咁勁 咁高傷
反而我覺得專登厄傷 會弄巧成拙

日本國戰:消磨時間,為娛樂而玩
香港國戰:消磨生命,為打機而玩
已有 3 人評分Good 收起 理由
霉乂男 + 3 是日精華
斑比 + 1 最僧打機打到返工咁 開心就夠啦
loadinglove + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 5   查看全部評分

原帖由 櫻花幻影 於 11-1-17 02:52 PM 發表
港服:
多自high者,那些自high者通常是呃傷,撿尾刀,不救人不但只還抽自己戰友水,自己有血重企係個無血既後面搵擋箭排
(這止high者沒很高技術,但有很強職業/a石/p甲,殺到人/呃到殺覺得是自己技術,沒想到真正打國戰的 ...

同感

遲d補番個good比你

十週年勳章(賀詞)

去f ser既紫國就感覺日服既不堪
a ser 隨隨便便一場國戰都似係正常既中型團戰咁樣
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 03:59 AM , Processed in 0.054499 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存