2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 冇水啦......乾哂啦
返回列表 發新帖 回覆
go

[髮型-意見詢問] 冇水啦......乾哂啦 [複製鏈接]

我D皮膚超乾呀,好似搽咩都唔保濕咁,平又試過,貴又試過,都唔得!!!有時乾到甩皮tim呀
有咩係強效保顯架

我同你都1樣-v-;
真係唔知點做好-v-;

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 simpleman 於 11-1-29 11:34 AM 發表
我同你都1樣-v-;
真係唔知點做好-v-;

你地本身用緊咩products?.?

原帖由 小sion子 於 11-1-31 01:23 AM 發表

你地本身用緊咩products?.?

其實我唔知傢.但係呀媽話OLAY果隻
total effects 7-IN-1 ANT-AGEING CREAM normal SPF 15.
我唔係成日都會護膚果d-v-;因為懶haha.
如果護膚果陣.我會用埋化妝水.冇酒精果隻.(其實我係油性.知道要用有酒精-v-;我有.但係冇酒精果隻未用晒;s)
就咁囉;S.

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 simpleman 於 11-1-31 08:35 PM 發表

其實我唔知傢.但係呀媽話OLAY果隻
total effects 7-IN-1 ANT-AGEING CREAM normal SPF 15.
我唔係成日都會護膚果d-v-;因為懶haha.
如果護膚果陣.我會用埋化妝水.冇酒精果隻.(其實我係油性.知道要用有酒精-v-;我 ...

<1> 你咁後生咁細個人仔....點解要用anti-ageing......?
<2> 懶的話無得怨架喎~皮膚乾無得怨~油脂多無得怨~眼袋深都無得怨架喎~已經勤力左都無改善就話怨下姐......
<3> 唔會要用有酒精的, 需知道酒精本身都係容易致敏, 皮膚容易敏感既就要避免用含酒精產品; 至於點解要落酒精, 最主要係因為平, 其次係佢本身有少少消炎作用, 同埋搽左之後有個涼快既感覺, 不過就其實會抽乾皮膚水分, 所以對於無咁容易敏感既皮膚又唔至於係有酒精就要避免, 但理論上唔會有人需要酒精product既~有大把其他products消炎而又無咁乾, 只係酒精成本低而已

我同樓主相反...我好多油,點攪好???????
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 03:25 PM , Processed in 0.034264 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存