2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero [GM加油]嘈完A石嘈國戰商店,香港玩家慾望沒完沒了無止盡 ...
樓主: 暈得一陣陣
go

[疑難] [GM加油]嘈完A石嘈國戰商店,香港玩家慾望沒完沒了無止盡[初音加油] [複製鏈接]

原帖由 05052 於 11-1-20 06:46 PM 發表

咩叫慾望沒完沒了先?你奴性重撚到無得救架啦,錢唔係唔俾黑橙賺,佢出係寶石一定多好多人買,同埋唔會做臭個名先,e+變撚左要我地抽,咁我地最多咪唔撚抽,你玩撚到咁盡,我地又玩撚到咁盡lo

而家同嘈LV 賣4000蚊個袋咁貴。
嘩,新返果個限量版咁貴架。
香港特別版仲要得1個賣100M呀。
妖,去死啦LV。
咁你咁想要佢D名牌袋=_=
你想要個用得既袋,洗乜一定要LV呀?
用女人街大把A貨似到十足啦X_X

回復 21# CDXY 的帖子

你搞清楚人地講緊咩未?
抽同買係完全兩回事黎+

http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

我從未抽過一次..

幾時進化奉神犬

我係客
我就大晒嫁啦

幾千銀買一套裝, 有幾多入左黑橘袋呀, 賺最多咪又係班炒家

回復 26# kwung 的帖子

邊唔咁搞國戰商店 何來有code 比人炒?

原帖由 彩月此刻 於 11-1-20 07:10 PM 發表
你搞清楚人地講緊咩未?
抽同買係完全兩回事黎+

http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1

抽同買確實係兩回事。
但係我唔覺得國商裝=垃圾。
只係外觀上既分別。
你想要國戰商店既靚裝。
只要你就預算係起碼要比$1000先抽到。
你想要輪盤野應該$1000內都可能抽到。
驚風險大,寶石裝啦。幫到你。
無錢呀。國商裝都幫到你。

我都好想寶石裝放返出黎賣。
我都好想寶石裝放返出黎唔再收埋。
我都好想國戰商店消失收返埋。
我都好想輪盤更新d錢有得洗哂。
我都好想寶石商店有得更新埋。
但奈何香港既寶石商店賺到錢嗎。
你係商人會唔會再出國戰商店呀?
而且香港玩家咁少,有讀過數學都識都知道啦。
香港個市場咁細,可能營運額只係岩岩好夠比日本。
代理都唔知賺得到幾多,可能只係夠比GM果D人既人工。
香港個市場咁細,可能營運額只係岩岩好夠比日本。
代理都唔知賺得到幾多,可能只係夠比GM果D人既人工。

係另一個角度睇,大家唔想要國戰商店。
就算阿口米都可能唔可以決定轉返哂落輪盤。
仲要經過大老闆批准,可能老闆見國戰商店咁成功要你一直做落去你唔做?
可能老闆要你試多2,3次國戰商店冇人再抽先再諗新方法或者放返落輪盤。
你想要既野永遠無可能即刻放到埋你嘴邊。
大家真係唔想要國戰商店就唔好再抽,唔係阿口米,初音都幫唔到大家。
公司係睇數字,利益為先既,佢唔係政黨,民意只係排係可能係再之後既野。
做員工仲要睇埋老闆面色做人,佢心情唔好你仲同佢提呢d野想唔做?
所以有好多因素影響住一件事,大家比d耐性同時間。
國戰商店冇消失即係有市場,有人肯消費。大家要再嘈係嘈老闆唔係嘈GM。
佢可能永遠都唔知原來有咁多玩家想買佢既商品同消費佢既野。
到而家佢可能覺得國戰商店先係隻GAME最賺錢既野其實唔係。
我都唔想要國戰商店,但大家係度嘈gm都無用,咁做只會令到gm都唔幫我地手做野既時候。
gm仍然有工返,有糧出,仍然有其他同公司遊戲要佢幫手,佢一定有野可以做。
變相只係fez既玩家冇gm理,好慘,然後執左,你都唔會有人幫你。
因為我係gm都程願保住份工,而且做個問答官腔,有咩都扮睇唔到都唔洗比人係咁嘈自己。
條氣都順d,氣都受少d,最多都係受上司,老闆既氣。而家仲要受埋玩家氣?比我都唔想啦。

已有 1 人評分Good 收起 理由
ayshjohn + 1 其實都係D抽國戰商店既人既錯

總評分:  Good + 1   查看全部評分

見到D活動咁已經唔想玩=.=
我game都冇埋.

十週年勳章(賀詞)

無攻擊過初音 我亦都唔係又要抽又要吊既人 唔好意思
香港玩家?你指成個SER牙?

回復 28# CDXY 的帖子

拿 利益申報一下先 我對自己d裝 非常滿意

我睇完你篇野 的確係有哥班又要嘈又要抽既人
但係要搞清楚 我地班人(無抽嘈緊點解成日都係得抽先有新裝既人)
只係想實買實賣 咁簡單 爛橙哥邊點定價 呢個唔係太大問題
我自問早就買點千位 比下相信有餘

你講既野 係一個情況之下係我會覺得岩 就係實買實賣 明碼實價
佢如果到時開明碼實價1千 同時真係有人買既話 ok good

你想要國戰商店既靚裝。
只要你就預算係起碼要比$1000先抽到。

呢句 你敢唔敢保正過1千一定有?
我真係唔敢

呢點就係好多人點解反對國戰商店既原因

其實就係一種 零和 同 雙羸 既商業手法
但爛橙就死都要玩零和 點解唔諗下 可以雙羸 然後再發展洛去?
個思想停左係好舊既時代
比個大家ok既價位 咁d玩家 買完有新裝著一定打番幾場國戰 哂下命
一來又增加左上線率 二來又得人心 大家都開心
再講抽輪盤既話 都有銀幣呢一回事 可以講係"抽裝"之下雙方既最好既選擇
點解唔諗下呢d模式
比左套裝個玩家呢點上面 d 101010既數字真係對爛橙咁主要?死都唔肯比?

再3強調 我唔希望有人插初音 令初音走出fez

我絕對相信
今次用1000蚊抽中裝
下次一定會1100蚊先抽中裝!

原帖由 彩月此刻 於 11-1-20 07:50 PM 發表
拿 利益申報一下先 我對自己d裝 非常滿意

我睇完你篇野 的確係有哥班又要嘈又要抽既人
但係要搞清楚 我地班人(無抽嘈緊點解成日都係得抽先有新裝既人)
只係想實買實賣 咁簡單 爛橙哥邊點定價 呢個唔係太大問題
...

所以講左起碼你要預超過$1000,國戰商店係一個無底深潭。
但香港人D理性而家愈黎愈唔知去哂邊,國戰商店係無底深潭試過賴過野未唔好抽LO。
第一佢又冇呃過你,只係話有機會,其實只係我地自己貪心以為好容易中在先。
我都講左我都好唔滿意佢好多野,但奈何國戰商店可能真係賺到錢(比起寶石,輪盤),
我都唔想HKfez執笠。事實係點只有公司方面睇數據數字最清楚。
你可能會好好彩係國戰商店花200GASH就抽中裝備。
你可能會好唔好彩係國戰商店花5000GASH乜都冇。
我都好唔滿意佢呢排咩裝都放哂落去國戰商店,輪盤冇再更新,竇石又收埋哂D舊裝。
不過都係果句,我唔明點解初音講幾句野d人仲要咁大反應又唔講對唔住。
呢個GM如果真係咁衰一早唔理我地,冇透明度冇小道消息公佈,我地得返個官腔客服問野果陣。
你地就知呢個GM已經好好,肯抽時間回答我地問題仲幫我地。
比在你做GM你又要擔心隻GAME既業績,又要比老闆問候,又要比玩家問候。
當有得避免果陣盡可能都避開D會令自己唔開心既野架啦。何解佢仲要理我地呀?
我都覺得係黑橙唔岩,係公司個最高決策者令到HKfez搞成咁。
但唔好搞到GM唔幫我地做咁多野果陣。到時就真係HKfez末日既開始。
而家搞破壞成日話初音果班開心哂啦,唔洗再受佢D所謂"氣",聽客服果句,多謝你寶貴既意見,我地會盡快處理你既問題。

回復 33# CDXY 的帖子

其實我覺得賺唔多 有人訓身 有人抽身 但爛橙就係比起名譽 更重視哥少少利潤
如果佢更新點裝 賣貴少少 但多人買 輪盤多d更新 少d人用星戒  咁咪又係平番哂個差距

點講都係爛橙太過睇錢上腦 唔識咩叫雙贏

關於初音哥單野 我覺真係不幸 無論對初音本身 定係 玩家

原帖由 彩月此刻 於 11-1-20 08:05 PM 發表
其實我覺得賺唔多 有人訓身 有人抽身 但爛橙就係比起名譽 更重視哥少少利潤
如果佢更新點裝 賣貴少少 但多人買 輪盤多d更新 少d人用星戒  咁咪又係平番哂個差距

點講都係爛橙太過睇錢上腦 唔識咩叫雙贏:face_l_0 ...

一定係當國戰商店賺唔到錢,業績開始下滑果一刻,老闆先會關心先會問點解。
如果唔係就要你地KEEP住做,如果業績向上升緊點解要停??
而且當無人肯比錢果陣,老闆投放去FEZ既資源可能又會少左。
如果唔係老闆真真正正聽到我地fez玩家咁多人既意見同反應。
我相信國戰商戰既消失都要一段時間,除非今次國戰商店好失敗之餘業績大跌而個老闆原來係有良心既。
唔會減少投放資源,仲會幫手救返隻game,又肯叫gm放返game落去輪盤,寶石。
又肯比錢買日本d新裝,新野黎。就算樣樣野gm整好哂,到最尾都係要大老闆拍板比錢買野先做得到架。
到最後因為因素太多了,跟本唔知道最尾會變成點,如果老闆重視fez呢隻遊戲當然就易話事d。
我地既意見同對話要我地自己比佢地個大老闆話者最大負責人知道,靠gm,有時可能佢地都未必夠膽講d玩家意見。
因為講出黎都會比人話廢話,同埋比老闆罵,又話佢地唔經大腦同我講d無可能既意見。
但如果唔係佢員工,係群眾既力量直接表達比最大果個聽,件事又會變成另一件事,可能fez先有轉機。
因為而家我地唔可以直接同到d最高決策人交流表達,有個中間人GM,客服。
佢地當中有冇d先過濾,再過濾,再處理先到大老闆知道近排有咩問題要反映。中間可能好多都冇哂。
或者佢見到以為得好少人反映,以為無咩事所以唔理就算。話哂大老闆多數大脾氣之餘又好忙。點會理咁多濕碎野。

原帖由 大亂碼 於 11-1-20 07:15 PM 發表
幾時進化奉神犬

佢派膠升lv升到100lv 都無用架 , 要用火之石先進化到架 ,

仲有樓主咪以為紅字+放大就多d人聽你9 up先得架

錢我比得起呀
我比 170 蚊係日服抽 11 次輪盤
閒閒地都中到 2 套裝 4把武啦
港服 ? 國戰商店抽唔到既話 , 就要同玩家買 , 坐底 300 蚊先有套係日服放係輪盤既裝

原帖由 Lawrence19 於 11-1-20 08:14 PM 發表
錢我比得起呀
我比 170 蚊係日服抽 11 次輪盤
閒閒地都中到 2 套裝 4把武啦
港服 ? 國戰商店抽唔到既話 , 就要同玩家買 , 坐底 300 蚊先有套係日服放係輪盤既裝

你既選擇或者好精明,但我唔鍾意通街都係日文。
唔想同日本人一起玩,我對大部份日本人無咩好感。

原帖由 05052 於 11-1-20 06:37 PM 發表
ON9,逼到咁撚盡你仲要係到話班仆街岩,多得你e種人唔少,受到不公平對待都仲要話好 ,黑橙咩裝都放晒係國商到,我最多咪唔買,睇下到時你食咩撚野

根據多次觀察

香港有部份人係m屬黎 而呢部份人 係好容易比少少甜頭哄下就收左聲

原帖由 CDXY 於 11-1-20 07:06 PM 發表

而家同嘈LV 賣4000蚊個袋咁貴。
嘩,新返果個限量版咁貴架。
香港特別版仲要得1個賣100M呀。
妖,去死啦LV。
咁你咁想要佢D名牌袋=_=
你想要個用得既袋,洗乜一定要LV呀?
用女人街大把A貨似到十足啦X_X

fez 我想搵件A貨都冇  件件都樣樣衰衰 頂~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-24 03:02 PM , Processed in 0.074037 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存