2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero [GM加油]嘈完A石嘈國戰商店,香港玩家慾望沒完沒了無止盡 ...
樓主: 暈得一陣陣
go

[疑難] [GM加油]嘈完A石嘈國戰商店,香港玩家慾望沒完沒了無止盡[初音加油] [複製鏈接]

咁好簡單姐 即係fez係香港開服已經係錯誤黎啦

橋商人既然咁鬼難賺錢又怕蝕囉咩都要算死草 咁不如汁左吧啦

大家都心照橘子手法係香港特別過人

其實香港遊戲橘子搞咩鬼fez呀 人地個系統已經set到以玩家為主的設定 同泡菜game完全相反
又做唔到台灣遊戲橘子的雙嬴局面 唔合ser的話睇黎汁得囉

佢係咪真係真心 對代隻GAME同玩家 得佢自己先知
不過我比較覺得佢做作  依家退出岩嫁啦  隻GAME就汁

會唔會都可轉一轉個標題:
「出完A 石出國戰商店, 香港橘子慾望沒完沒了無止盡」

講真我唔反對國戰商店
反正擺係度你唔抽冇人逼你
但唔該有國戰商店都更新下寶石商店....
拳手槍手直情搵件寶石裝都冇.....
你擺D 特別裝靚裝去國戰商店is ok
正如有人追求Guicci LV Armani 就會洗錢
但可唔可以都求其擺番套係寶石商店
照顧下d 著bossini baleno ge 玩家?
唔駛靚唔駛特別, 頂攻頂防就夠了
呢個要求都算過份? 如果係ge 咁寶石商店要黎做咩?

至於初音事件...
冇一個服務性行業唔受氣...
邊個要見客ge 職位唔係又受老闆氣又受客ge 氣?
我欣賞初音係老闆要求以外開個facebook 黎公佈官方野
亦覺得佢絕對有權係呢個非官方渠道決定留/走

但話咩「要嘈就嘈爛燈la」, 呢個說法就真係無稽
gm 係代表住間公司去接觸玩家
玩家有野要向公司反映就自然係同gm 講
即係你用緊pccw 斷線lag 機, 你會打去搵客服, 定係寫信俾李澤楷?
呢個同遷唔遷怒根本冇關係, 只係個職位ge 工作就係咁
當然初音個facebook 係私人ge
但我會話既然係私人就唔好公佈官方任何野
係得果個渠道公佈得, 就要有心理準備人地都會係果個渠道回應
所以我真係贊成初音停左個facebook 佢
係私人facebook 做公家野一開始就係「善意的錯誤」

我唔覺得初音態度有幾差
只係佢將官方同私人野混淆左
令大家係私人地方對佢有一個官方代表ge 要求
而所謂「圍插」, 插ge 亦唔係佢
只係gm ge 角色就係要收集呢d 意見做反映
換著果個係口米, 叮叮, 王子, 結果都係一樣
大家都係插件事唔係插個人

唔好將對黑橘ge 憤怒轉移左去某個人度
但都唔好因為同某個人ge 感情而抹殺玩家對黑橘ge 合理素求

已有 2 人評分Good 收起 理由
渡邊君 + 1
~寧~ + 1 這是我的心聲 對事不對人 只是有人對號入座

總評分:  Good + 2   查看全部評分

http://zh.wikipedia.org/zh-tw/Gamania
上一上維基幾難呀狗公?
人地真係幾十億上落,雖則係台幣,換返都好幾億港紙

原帖由 manholetovsky 於 11-1-21 09:01 AM 發表
http://zh.wikipedia.org/zh-tw/Gamania
上一上維基幾難呀狗公?
人地真係幾十億上落,雖則係台幣,換返都好幾億港紙

佢可能唔知 黑橘買龍谷代理權用左幾多錢

現時世道下 普遍認為顧客大過天

人嘛........總是有貪念

純粹數百玩家貪念 vs 黑橘貪念

當中 炮灰必然存在

所謂槍打出頭鳥嘛

FEz始終變回一般OLG了

原本我還挺愛這種互動方式

嗯.......年多前吧

十週年勳章(賀詞)

copy我地張新既商店介面圖過去日版
d日本仔實無奈死 1500A 笑

跟足日服 唔駛請咁多人去點唸呃我地錢-.-                      4星 b石 30星大細強化石 90星一次輪盤裝

如果黑橙公司只係做遊戲代理+同遊戲有關o既商品
佢神早就汁左啦
只可以講樓主

原帖由 翎小黑 於 11-1-21 12:21 PM 發表
如果黑橙公司只係做遊戲代理+同遊戲有關o既商品
佢神早就汁左啦
只可以講樓主

如果F團只係一輸就賴街場人唔上石+用閃甲出奇美拉
佢神早就成為紫國最強最大最多翎小春o既團啦
只可以講F團

我一直都無話邊個邊個GM,
吵既係代理商橙子,
我估我唔知係上頭落柯打要咁出咩,
----------------------------------
屌A石係屌A石太過破壞平衡,
直接影響遊戲呀。
吵國戰商店係話佢完全放棄左寶石商店呢種出裝方法,
咩都放晒去國戰商店,
擊劍又係新職,
拳手都係新職,
但係得擊劍有寶石商品,
拳手連基本既寶石商品都無呀!
橙子收埋幾多套,裝你又知唔知呀,
都唔知呢套死能左去邊

首先,係咪因為港服少人,少收入,無個靚數出黎比上頭睇,
就等於我地消費者要奉旨成為被壓搾既一群?
幾千銀?等我計下我買左幾多套裝先…應該無咁多…
兩盾劍,一雙手斧,五套戰裝,兩套法裝,一套遊裝。
相信其實買裝買左差唔多,甚至多過呢個數既人都唔少囉……
而之前d人係咁買a石,或者係買金幣,橙仔都賺唔少啦嘛?小數都怕長計啦?

首先,我覺得港服少人某程度上係橘子咎由自取姐,
佢有落過幾多廣告落去fez度先?有無做過d咩宣傳啊?
fez呢隻game,橙仔連電視廣告都無做過!
唔好講大團點,兩年前既暑假,
踢人風氣未變旺到依家,
我無見到橘子有咩點宣傳呢隻game。
我怕隨手去求其一間網吧,
捉個玩過、識得、知道,甚至聽過fez係咩game既人都有d難度…
點解一隻咁好既遊戲會咁少人知先?
入game比人整走係另一回事,但係連黎呢隻game玩既人都少囉。
本來fez應該有更多人玩架嘛!邊個衰先?

好,係,係,係,我知橙仔要賺錢,
商人做生意就係要賺錢,就係為左make profit。
但問題係,你賺得合唔合理,有無企業良心,我地買唔買得安樂呢又?
你明碼實價放裝出黎,就算加多少少錢,我肯定一定有人買。
限量既,靚既,你咪放二三千蚊實價囉;
無壞架,實有人買既,呢d係奢侈品;
我地呢d窮少少既玩家咪買套無咁好睇架囉,
就算係樣衰少少,或者重覆得好緊要,唔緊要架,
個個人都用果套,但都起碼有得用呀嘛,大家都安心d。
問題係o係拳手、擊劍、槍手既事上,
我見到橘子係想局住D玩家去抽國戰商店,
比我既感覺係「頂防裝?比多D錢抽就有得你用,抽唔到?認命啦你,你無得用呢套裝架啦。
唔抽?同我過主,咪駛旨意玩新職,
或者辛苦D哂時間慢慢強化飽佢。」
但咁算唔算有良心先?我地唔可以有要求?賺錢就可以唔理玩家?
邊個養住D遊戲公司架?而且我地講既野唔係無理由架wo。
fez無更新寶石商店幾耐啊又?
認真,醒目少少,想搵錢咪轉番某d舊裝(九頭蛇、女忍等等)出黎……我唔信無人買。
成年無轉過呢點,真係好無誠意。

另外fez gm又有幾多個會經常上線?黎聽下我地既需要呀?黎與玩家同樂?
咪又係得初音(辛苦你了。)……版主、果果呢兩個,我連影都無見過,其他既我覺得相距不遠。
認真講呀,我覺得唔係無人鬧阿口米,只係我地無一個搵到佢黎媽囉

已有 1 人評分Good 收起 理由
10654132 + 1 零宣傳

總評分:  Good + 1   查看全部評分

香港玩家大多數都係得寸進尺 最好比埋權佢地改設定埋點玩
咩都唔滿意 香港市場有幾大唔同台灣大陸閒閒地上萬人公司皮費唔輕
香港好多人都係想打免費機0消費 咁佢地又點圍皮?
唔好下下諗自己啦 公司出商品你自己可以決定買定唔買
FEZ又唔係果D你唔買就冇得升既GAME
我自己都係得一套點裝 幾把點武都好開心呀玩得
同埋唔好同我講什麼奴性 黑橙係FEZ搵唔到錢自然要放棄FEZ
黑橙用咩型式出裝備都好始終都要玩家自己買點去抽/買 唔好係到講呃錢囉

原帖由 autumnsong 於 11-1-20 06:56 PM 發表

正野!!

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 10654132 於 11-1-21 03:25 AM 發表

月亮裝, 無
橘洽洽, 無
白虎裝, 無
黑金裝, 無
依家連職業輪盤裝都放埋入國戰商店
寶石拳套, 無
寶石銃槍, 無

我重點樣期望佢改版我會繼續支持落去

我自己用係fez d錢都唔少, 有4個ac, 10隻人
月亮裝 ...

月亮裝...我都心酸..

但係,我覺得玩家都係負責任.
係邊個推到裝價咁高?

原帖由 autumnsong 於 11-1-20 06:56 PM 發表

護橘犬

某d大團點樣對新人仲好啦!

我覺得你好似話烏_

原帖由 落夜 於 11-1-22 01:13 PM 發表

月亮裝...我都心酸..

但係,我覺得玩家都係負責任.
係邊個推到裝價咁高?

如果佢唔係出係國戰商店, 會有人炒咩
出係輪盤會有人炒?
重未明個問題出係邊?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-25 02:30 AM , Processed in 0.043936 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存