2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Soul of Magic 魔法物語 玩後7日大家有咩感想
樓主: LNS
go

玩後7日大家有咩感想 [複製鏈接]

同你玩時間差唔多~
對隻game感想如下:
單調一黎技能唔多,
2黎經驗值太多.怪物經驗太小!
迫人地做任,但係地圖太遠,有d任重覆又重覆~
副本方面,某d裝機率太小(可能特色),
沖/鑑裝方面,機率太低(本人試過+1沖+2沖左3次都係唔掂)
怪物血量對普攻擊唔平均(可能想我地組升or狂食mp女升)~
雖然講到咁多不是,
但係我覺得隻game唔錯,第一幾有準備我第一隻見到係新年前1~2個星期更新新年活動npc,第2d武器同裝幾靚~

而家先20幾lv
不錯好玩

都幾好玩呀~~
可能個團D人又幾好LA~~
升LV~都唔算好難... ]
不過D裝咁難出既...>.<

反而我覺得33lv後應該加返d任
我36升37 40%己經沒哂任
講埋做哂日任加每日10次果d訓練卷
果60%真係打鬥獸打返黎
希望會出多d唔同形式既升lv方法= ="

game既野都係睇個人喜好 鐘意玩既就留 唔鐘意既就走
至於隻game好定唔好 睇下人流咪知= ="
講梗既都係7日 如果隻game係唔得 1個月都好快玩完
到時睇下人流搞成點先再下定論吧

而家先20幾lv
不錯好玩

大部份都認同
職業唔多平衡,以家都仲係一轉,仲有好多轉,可能遲又唔同

十週年勳章(賀詞)

原帖由 紅花仔 於 11-1-26 06:05 PM 發表
大部份都認同
職業唔多平衡,以家都仲係一轉,仲有好多轉,可能遲又唔同

2月尾已經出2轉了 , 家下調1轉既技會造成有人歡喜有人愁, 有邊個鍾意比人調廢
2階技應該會更平衡

玩過星曲WEB

原創遊戲..始終都是玩原創地區才好玩...

玩左唔係好耐已經覺得隻game屎到爆~
點完npc傾幾句計 又要再點過 ..跌寶掉垃圾執唔晒...擺攤多到唔想睇
玩開都有拍賣場....內掛系統勁唔完善...唔係跑左冇雷公咁遠~就自己停左企響度任怪打唔識反擊...又會無普攻一定要load出技~
vip倉d野成日都拎唔返出黎~組隊分exp +血+狀態 打怪解任 唔近都+唔倒 ....我玩過最渣呢隻game!!!

十週年勳章(賀詞)

其實我想講
童話真係一隻好好既game

大部份人未二轉果陣

大家組隊升呢打怪 打屎,鼠王果d等

又有活動

但係過左唔知幾時開始

童話就變了....無活動,個個都變哂 1日上二轉....

黎黎去去都係得雙經活動  如果選最好既game  無疑係當初既童話

隻game 升lv太慢,技能唔多
(因為本人覺得lv既幅度大,隻game既內容先會豐富)
例如一d game有可以去到百幾lv,先可以有空間比玩家不斷去玩新野,吸引d玩家

另外,怪d經驗值太少,升lv就只可以做任同打鬥獸
打鬥獸場好似玩緊pc game咁-_-唔覺得自己係玩緊online game
打完鬥獸場升lv有咩做?! 就係繼續做任,打鬥獸!

暫時上,隻game無咩特色,同平時d打怪升lv game無分別!

我玩左10日到...都有d想放棄嫁la..
功能唔多....係城同人切磋 咁基本都冇
拍賣npc 有人放d點品賣丫,裝丫咁樣 方便好多..擺攤睇到人眼都花埋...太多人擺..雖然off都當你擺緊係好..但睇人賣咩個個辛苦..
活動..冇咩難度..只係拎d字咁樣...有時裝係唔錯..但唔好玩呢!
加上我覺得隻game都只係一味刷刷刷刷....雖然咩online game都係咁..
但日日都係得個刷字...都會悶la... 掛係到又會死wor.. 應該有得搞【原地打怪】咁樣 咪會好好多!
點解冇回城卷呢!...可能係你特色la!...但真係好唔方便.. 月高lv 月遠....下下都行哂時間..唔通要我地一定要買點買飛行琪?
仲要分咁多學院...人流集合唔到好難向外溝通!又唔係好似征途咁...可以去人地城殺人個d
仲有,唔係一定得副本套裝 應該出多d裝...好似出多d boss 比人打下呢 有d 寶物 另外boss裝備咁呢! 個個都係著副本裝咪一樣!
好似公會咁..d任務 係黎升公會..但應該出d公會boss....要特別難打咁樣..要個公會團結先打到..掉ge物品緊係要好好先得la..
好似祝福寶升個d咁 可能掉得幾粒 之後打個d人分,咁咪好..隻王要12小時出一次咁樣
講就咁多la....睇官方會唔會咁做
如果唔係隻game真係好多人放棄我玩新ser都有幾個人話唔玩...

自從玩左槍之後覺得植使好廢 真係諗唔到佢有乜用 ~
補血又要勁近 咁近補自己都死埋啦 攻又廢 防又唔係勁~
隻植使已經冇再玩~
隻游戲仲有好多野要改善,多得制講唔晒~

佢既配音好騎呢,碎石斬    = ="

十週年勳章(賀詞)

原帖由 climba25259 於 11-2-6 03:41 AM 發表
我玩左10日到...都有d想放棄嫁la..
功能唔多....係城同人切磋 咁基本都冇
拍賣npc 有人放d點品賣丫,裝丫咁樣 方便好多..擺攤睇到人眼都花埋...太多人擺..雖然off都當你擺緊係好..但睇人賣咩個個辛苦..
活動..冇咩 ...

PK可以升到30LV同40LV玩水晶攻防同三羊
拍賣系統係有的 , 只係大家唔去用=.=
學院的確係用黎PK , 未來中立地區會有開紅PK

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

我而家2x級
有時做曬主線(未夠lv)+支線任就要自己打怪升,又升得勁慢,真係唔知點算好!!
副本d怪又唔夠打,搵又搵唔到人=.=
用曬d mp水又要自己整,成日都唔夠粉.hp水又用唔曬
隻game好就好在有足夠裝備比你,做任唔洗用腦

其實我本身覺得同早排出個堆GAME都唔太大分別
最主要既原因都係得一個
組隊一齊玩機會太少
暫時以我所知 31會組隊解C任升LV 同一般刷副本之外 , 基本上都係自己解任解任解任解任
呢種升LV模式 其實好易令到玩家覺得好悶。

話就話公測 , 但唔顯得好似以前大部分GAME咁 多D組隊升既效果
見返以前一直以組隊一齊玩既GAME , 其實隻GAME起馬都KEEP到3年以上
E.G. : 魔力 , 石器 , 童話 , 天外 .... 等等

依家好多GAME太著重3D 沖出去打怪升LV , 反而缺乏左玩家互動性囉

(純粹個人意見)

感覺:
好悶隻game
視野又唔夠大'
星塵傳說仲好過佢=.=!

事實上我玩左頭十分鐘就冇玩
因為隻Game好初期化
我咩都唔知
職業有轉職!?唔知
因為初頭d技能完全冇特點=_=.........
我望住d技能就o哂...
而家有60點技能點
但係原來當中有30點係轉職後用會點!?
我見隻Game其實都Ok..可惜職業方面平衡差特點唔明朗
如果可以將唔同職業既特點鮮明d會好d

係冇特色
但吸引我既係magic
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:58 AM , Processed in 0.040246 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存