2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Soul of Magic 魔法物語 玩後7日大家有咩感想
go

玩後7日大家有咩感想 [複製鏈接]

隻game唯一特色-語音系統,已經聽厭左,

上到30lv內掛開始冇用,人手升唔係問題,
不過你冇啦啦降低經卷既經驗收穫....仲要降成大半,好多人都冇哂心機

職業唔多平衡,有d職真係可有可無,
有d職技又冇特色,附加效果唔明顯,唔同技只係打唔同數字,單調

新game,活動推出得唔夠快...
你明知隻game特色系統少..
想留住d人就應該係呢d時間推出一堆大家都會踴躍參與既活動,
唔係送幾件衫幾部手機就得
試問有幾多人真係有參與以上活動?
係就係最近出左好多新npc好似有新活動咁,
不過要等一排先玩到,
人地升lv又升厭,副本又打厭,
你仲唔快手出招留人...

我頭幾日都覺得有新意,
玩左7日見你都冇出新野吸引住我,
究竟你搞封測有咩用....

我唔係想一尾批評隻game,
我只係想你肯快手改善,
online game世界,好老套講句,真係一日千里,
每日都一堆game推出,唔做好真係好快比人淘汰,
見alta放左隻官板係到,希望意見你地係睇到,
唔希望你地為隻冇吸引力既game而落重本,
可能係呢個板講唔太好,不過同樣既資源放係"童話"應該有更好效果

經卷果到因為降左lv所以exp都小左
其實肯用d時間搞搞d裝去到31lv係平原都唔會話扣得太勁
不過我都覺得主動怪太多 而且回得太快
如果2野樣是但改1樣 我諗玩家就唔會覺得太難入手
而且平原果邊開始魔防都變得重要左
所以混裝都係1個唔錯既選舉
職業平均果度我覺純升lv都可以接受 但係pvp問題就太大= ="
不過拿榮譽值都唔會太影響遊戲平衡 所以都仲有時間比佢汁汁既
技能其實每個職都唔同 唔係講輸出 仲有距離 起手既時間
以我玩工匠同植物使所知 植物既起手速度係一定快過工匠
所以打既次數都可都會唔同 個人覺得依隻game唔算太食錢
要沖裝都係用game錢 要用點既野最多都係vip
係唔花錢既情況下 我會慢慢等下
本人就係比坐騎同時裝吸引 同埋平時玩成就分都覺得幾得意
所以暫時都唔會閃人住~

熊貓出聲LU ,
睇完樓主講既野,
我只會講, 你依家比起參加封測既人幸福好多,
封測果時有人升到5X LV, 公測由頭再黎過,
佢一樣有玩, 唔少封測玩過既人,
一樣有留係度,
你雖然有不同既意見,
但事實隻GAME都有一定既吸引力,
唔係封測就唔會有人過左30LV,
唔係既話, 佢地都一早走Q左.

你講得出有好多GAME係度等你玩,
亦都問番你, 有邊幾隻GAME留得住你?
童話???

十週年勳章(賀詞)

原帖由 qooman1 於 11-1-26 10:19 AM 發表
熊貓出聲LU ,
睇完樓主講既野,
一樣有留係度,
你雖然有不同既意見,
但事實隻 ...

封測走公測回歸既人真係好多 , 有玩封測同公測比較都明
童話連雷爵都開始唔更新 , 其他地區既童話慢慢要摺黎轉彩虹汽泡
=.=仲放錢落童話度做乜?

我認同樓主講既野.隻GAME轉變度太大.我岩岩上28LV佢同我講28lv卷改成21lv.已經極度無奈.再加上30級後既世界.

原帖由 ~Panda~ 於 11-1-26 05:37 AM 發表
經卷果到因為降左lv所以exp都小左
其實肯用d時間搞搞d裝去到31lv係平原都唔會話扣得太勁
不過我都覺得主動怪太多 而且回得太快
如果2野樣是但改1樣 我諗玩家就唔會覺得太難入手
而且平原果邊開始魔防都變得重要左 ...

突然減少經卷經驗心理上會有種+蝕"既感覺,本來公告只係話降lv而冇提及降經
升裝方面,選擇實際上好少,裝既數字亦件件都唔大分別,可以玩到既野唔多
技能方面,距離真係影響唔大,而起手時間既差別並未有能力長期吸引人研究
食錢方面,只要有質素我唔介意出錢,而事實上出左錢亦買唔到留住人既元素

坐騎同時裝相信唔少遊戲都出現過,
而且好多人發現,唔理係坐騎,時裝,遊戲場景,npc擺位都同幻想學園相似,
吸收其他人好既元素改良加入自己遊戲係好事,不過我到暫時都未見成效

原帖由 Mr.豪 於 11-1-26 10:29 AM 發表

封測走公測回歸既人真係好多 , 有玩封測同公測比較都明
童話連雷爵都開始唔更新 , 其他地區既童話慢慢要摺黎轉彩虹汽泡
=.=仲放錢落童話度做乜?

封測/封測轉玩公測/公測
係抱住三種唔同心態去玩,
呢樣唔講住,講番童話,
請問你有冇玩過彩虹汽泡同童話?
彩虹汽泡問題食錢得黎冇吸引力,已經好多人流失,係好多方面都比唔上童話,作為板主既你應該要了解清楚大圍情況,
童話年資比彩汽多幾個倍,但今時今日係200fun仲有彩汽一半既人流量,我唔想係到多講其他game,
只想講,汰弱留強,有能力留低既就有支持者

30級即刻由天堂變地獄呢個問題我地收到了,多謝大家既意見,將盡快修改。

十週年勳章(賀詞)

原帖由 LNS 於 11-1-26 12:50 PM 發表

封測/封測轉玩公測/公測
係抱住三種唔同心態去玩,
呢樣唔講住,講番童話,
請問你有冇玩過彩虹汽泡同童話?
彩虹汽泡問題食錢得黎冇吸引力,已經好多人流失,係好多方面都比唔上童話,作為板主既你應該要了解清楚 ...

其實彩虹汽泡版我都係版主
只係連童話製作人自己都話除左台港會留 , 其他都會慢慢摺埋轉彩虹汽泡
姐係意味住隻GAME已經開始被放棄 , 仲掉錢落去宣傳做乜= =?

彩虹汽泡的確好多不足呀 , 但童話開始被放棄亦係事實呀-.-

原帖由 qooman1 於 11-1-26 10:19 AM 發表
熊貓出聲LU ,
睇完樓主講既野,
一樣有留係度,
你雖然有不同既意見,
但事實隻 ...

同回板主既說話一樣,每個時期玩既人都抱有唔同心態,而我認同遊戲可以留住玩家既唔止單單規限係遊戲方面,
但現階段希望佢作好一隻online game既本份,
我只係提出意見,而我講既每樣野都有好多人反映過,

如果我只想踩隻game頭一日已經開始批評,
我打既只係玩左7日我比到既意見,
你要堅持果"一定吸引力"係可以長留玩家,你大可以半年後睇番隻game
如果以上既野冇改善,我相信玩家流失問題將來非常嚴重

好多game留唔住人既原因,只係冇考慮到玩家意見 感受,我唔希望魔法物語會重蹈覆辙

封測咁易升?我果時玩到22就卡等太勁 就冇玩啦...
希望官方知道30後的難度 還有 副本箱 的裝 機率可唔可以平均d
成日儲唔夠一套裝

原帖由 Mr.豪 於 11-1-26 01:03 PM 發表

其實彩虹汽泡版我都係版主
只係連童話製作人自己都話除左台港會留 , 其他都會慢慢摺埋轉彩虹汽泡
姐係意味住隻GAME已經開始被放棄 , 仲掉錢落去宣傳做乜= =?

彩虹汽泡的確好多不足呀 , 但童話開始被放棄亦係事 ...

首先我知道你係彩泡板主,
其次我開始質疑你作為板作既能力,
作為商人,佢地只向錢看,係現今online game既趨向,
你知唔知魔物用左幾多錢宣傳?我唔知,我相信你都唔知,
我只見周圍都有大字海布,火車站行兩步就一塊廣告板,你認為將資金放落一隻有哂根基既online game到,利潤會幾大?
作為板主唔係一尾笑人小學雞,仲要多d了解遊戲本質

原帖由 altamm 於 11-1-26 12:51 PM 發表
30級即刻由天堂變地獄呢個問題我地收到了,多謝大家既意見,將盡快修改。

你真係一個出色既官板,我打咁大段野你完全收唔到重點

原帖由 LNS 於 11-1-26 01:30 PM 發表

你真係一個出色既官板,我打咁大段野你完全收唔到重點

放心,重點我地有收到,活動亦正規劃中,不過有d建議冇辦法立即回覆,所以唔提住~~~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 LNS 於 11-1-26 01:28 PM 發表

首先我知道你係彩泡板主,
其次我開始質疑你作為板作既能力,
作為商人,佢地只向錢看,係現今online game既趨向,
你知唔知魔物用左幾多錢宣傳?我唔知,我相信你都唔知,
我只見周圍都有大字海布,火車站行兩步就一塊 ...

你認為把一隻D人係玩到走既遊戲 , 重新宣傳而吸引到佢地番黎既難道大?
定係把一隻新鮮既遊戲宣傳去吸引一大班人未玩過黎黎貪新鮮既玩容易? 覺得好得既仲會低留

你所謂既利潤係咩?舊既遊戲有一大班舊既玩家 , 人玩遊戲就係為左做最勁就目的 , 舊遊戲既新玩家永遠較難達到呢個目的
而一隻新遊戲開始唔耐 , 自然較有機會去吸新玩家想做最勁黎投放金錢
一D遊戲肯開新伺服器 , 除左分散人流 , 仲有呢個原因係度
邊邊利潤大大家有眼睇呀-.-

如果現實係好似你甘講 , 只要一隻有根基既遊戲宣傳就好易吸引番D人黎玩
=.=又點會出現甘多短線遊戲呀

我唔知SOM會唔會係一隻短炒 , 亦唔希望佢係
只係邊一樣宣傳吸人比較容易 , 我諗正常人都識比較啦
何況係一間公司既商人

最後 , 唔好話我只讚隻GAME好
我作個個版既版主 唔讚隻GAME好玩 , 唔通叫人走佬咩 , 唔通叫官方不如唔好黎呢邊搞活動 , 應該去番你地D舊GAME度搞咩=.=

原帖由 Mr.豪 於 11-1-26 02:06 PM 發表

你認為把一隻D人係玩到走既遊戲 , 重新宣傳而吸引到佢地番黎既難道大?
定係把一隻新鮮既遊戲宣傳去吸引一大班人未玩過黎黎貪新鮮既玩容易? 覺得好得既仲會低留

你所謂既利潤係咩?舊既遊戲有一大班舊既玩家 , 人 ...

我由頭到尾只係話將筆資金用得其所,你只識宣傳,宣傳同宣傳face_l_18:

開新ser大家都由頭玩起,自然可以做到最勁,亦有新目標,目光並唔係停留比舊人,而係新手

som今次宣傳咁強勁我都以為耐玩,不過7日問題浮現
佢唔肯接受呢個問題,唔解決就只會淪為短線game

最後,冇人話你只讚game好,
只係一隻遊戲有不足就應該提出,而唔係用其他方面掩飾,玩家唔係盲,你作為板主更有呢個責任

十週年勳章(賀詞)

原帖由 LNS 於 11-1-26 02:29 PM 發表

我由頭到尾只係話將筆資金用得其所,你只識宣傳,宣傳同宣傳face_l_18:

開新ser大家都由頭玩起,自然可以做到最勁,亦有新目標,目光並唔係停留比舊人,而係新手

som今次宣傳 ...

你講既人都吸唔到番黎點用得其所呀 , 連宣傳都失敗係咪應該叫把D錢掉落咸水海
(點解2KF無SOM隻中指公仔架 )

你望下童話版官方開POST話會出新包 , 回應全一踏場 , 連包都賣唔出搵鬼同你出力咩=.=
你罵人唔落本童話 , 又唔睇下現實情況-.-

=.=我唔講不足不如你上意見區望下 , 只係想佢好就唔係一味得個插字既 , 點改好先得架2
唔好諗住你講果堆所謂意見有幾BEST OF THE BEST先得架 , 你講既野 , 齋佢之前既收集意見活動個個都講得出啦
=.=改都要時間架 , 今日講聽日出咩
每玩幾日就要出一次新野比你 , 一有BUGS我地又要插下佢 , 真係一千人開發都唔得掂
有邊隻GAME更新速度甘超班?我都想去玩下 , 幾日就有一次新系統玩

不過你堅持已見 SOM係隻無吸引力既遊戲 , 要落本應該去童話都無辦法 係甘

原帖由 Mr.豪 於 11-1-26 02:44 PM 發表

你講既人都吸唔到番黎點用得其所呀 , 連宣傳都失敗係咪應該叫把D錢掉落咸水海
(點解2KF無SOM隻中指公仔架 )

你望下童話版官方開POST話會出新包 , 回應全一踏場 , 連包都賣唔出搵鬼同你出力咩= ...

有麝自然香,加上你咁大筆錢,唔講童話,淨係搞好隻som已經夠,
你話唔話到比我聽som有咩特色可以留住人?
只係做表面功夫,實則冇內涵,點留人?

講番童話仲好笑
問題根本出係個包到,你就帶落game講
其實你有冇睇人地回應d咩?
佢個包送既野根本同售價脫勾,緊係比人鬧

最後我想講,
我講既野唔應該係呢個時候先黎改,
係推出之前佢應該諗好哂
我冇唔比時間佢改善,
我已經玩左7日

一尾講晦氣說話,將人地意思以偏概全咁唔係討論bow

十週年勳章(賀詞)

原帖由 LNS 於 11-1-26 03:00 PM 發表

有麝自然香,加上你咁大筆錢,唔講童話,淨係搞好隻som已經夠,
你話唔話到比我聽som有咩特色可以留住人?
只係做表面功夫,實則冇內涵,點留人?

講番童話仲好笑
問題根本出係個包到,你就帶落game講fa ...

7日果然好多

有唔少game有幾欄裝備俾你放裝,呢只game應該都要咁
仲有其實呢只game都系副本向,反正30之後都無得掛機,咁點解唔轉番副本同普通地圖經驗一致呢?或者普通地圖經驗調到比副本低少少
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:24 PM , Processed in 0.041691 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存