2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Soul of Magic 魔法物語 失望發洩專區
樓主: amon879800
go

失望發洩專區 [複製鏈接]

原帖由 [tearstain]sea 於 11-1-18 05:48 PM 發表
挨 香港d代理商 仲停留係幾年前ge 畫面 質素
跟韓國 /歐洲 /美國 edonline 畫面 進先的國家
洛後了4~7年 真係慘
唔通我地中國人就好似中國 科技比人洛後
就正唔到好畫面ge game出黎?

你見中國獲獲都有d新鮮野~e.g毒奶粉~
就知唔好得去邊~
你而家人在香港已經好好了
想中國香港整到正game?香港有幾多間真係自己整丫..
香港又唔係一個國家~只係一個城市仔~
你既諗法未必可以係香港行通wo..

原帖由 [tearstain]sea 於 11-1-18 05:50 PM 發表

點解我玩瑪英見到一大堆人唔會lag ge?
點解我玩c9又唔會lag ge?
點解我玩TERA 又唔會lag ge?

唔好用南韓GAME黎做比較啦,你知唔知南韓政府俾左幾多人力物力落去遊戲業?

畫面唔係一睇就知喇咩
唔鐘意仲要特登走黎講....會唔會太專業

喱d 咪以為自己很會玩遊戲的人囉= =
一味追求畫面 連遊戲都未完全了解就係到說喱樣果樣 = ="

係香港 中國喱d地方...
要原創真係咁難?咁難頂咩?
定係只可以說 某些香港人接受能力弱?

呢D係你問題,你看到明知隻GAME係咁,咁你仲玩?

原帖由 [tearstain]sea 於 11-1-18 06:27 PM 發表

禁你知唔知人地遊戲業一年利潤有幾多?
禁我地係咪不進反退?
永遠話人地好 自己就唔好
韓國人 都係人 佢地同我地無咩特別  一樣有眼耳口鼻腦心
點解我地正唔到d 好成績出黎比人睇?
出埋晒d 垃圾 等比 外國人 恥 ...

無人撐邊有錢賺~
就係因為人地國家貨物出色~
香港人自家製既野自然會被比下去~
講到尾~其實你都係睇死緊香港唔會出到正game姐~

原帖由 [tearstain]sea 於 11-1-18 06:36 PM 發表

see? 坐低 無起角 幾自然 幾有真實感 ed咪叫做外國技術囉

唔好意思 我覺得....點解....隻game畫面咁膠既...
人唔講啦~~~~只論你貼的圖
睇黎你都幾識追求架啵...
追求遊戲畫面...我追求既係開心玩遊戲囉
一大班fd玩一大班哈哈笑咁..

有畫面無fd ...笑毛毛?.?
我唔係話你無朋友陪你玩你認為畫面靚果隻game啦~~~
只係個人觀點架o者

你自己覺得隻game畫面唔好就一棒打沈隻game既~~咁樣唔是公平囉
唔岩玩既離開 岩既留下 就是咁簡單

原帖由 [tearstain]sea 於 11-1-18 06:38 PM 發表

你做咩代入我的思想? 你係我?
你又知我睇死緊香港唔會出到正game?
亂禁up
禁我反問你 你無質素點會有人撐呀?

我強列建議你可以將呢個post  post去唔同既香港代理公司既forum度~
其實每個國家都有佢地既發展強項
你而家既心態就好似果d新媽媽咁~要個仔叻過人地~但人地都起碼有錢比個仔讀果d課程之類的
香港既遊戲行就真係靠自己
你回頭看看香港數1數2既大公司(遊戲行業)有邊間係無外國support?

當你自組一間公司~你無錢請人手~邊有成品?

原帖由 [tearstain]sea 於 11-1-18 06:27 PM 發表

禁你知唔知人地遊戲業一年利潤有幾多?
禁我地係咪不進反退?
永遠話人地好 自己就唔好
韓國人 都係人 佢地同我地無咩特別  一樣有眼耳口鼻腦心
點解我地正唔到d 好成績出黎比人睇?
出埋晒d 垃圾 等比 外國人 恥 ...

本末倒置,人地政府未支援之前韓國遊戲有鬼人識?你淨係睇到個利潤你知唔知佢地岩岩開始果時幾慘?
有冇聽過萬事起頭難?點解明明香港都有人材但係冇一隻似樣既本地遊戲出現?
香港政府唔支援不特止,仲夾埋啲白痴組織打壓遊戲界,咁既環境就算有人材都走晒去外國發展啦。
你想點樣做好成績出黎?冇錢冇人材仲要俾人打壓,香港注定執二攤代理人地遊戲俾人賺。

原帖由 [tearstain]sea 於 11-1-18 05:50 PM 發表

點解我玩瑪英見到一大堆人唔會lag ge?
點解我玩c9又唔會lag ge?
點解我玩TERA 又唔會lag ge?

果D都夠膽叫靚畫面?
你玩過CRYSIS未?
雖然CRYSIS係FPS遊戲,但係全場32人就算E7600 GTX460都行得唔多順。

瑪英果D祇不過係優化到睇落好靚,而唔係真係靚囉。

如果計返靚而且係ONLINE GAME既,得APB。
不過可惜就係因為佢太靚,搞到封測個個都LAG到爆先停止營運。

你講果D算吧啦。
要多人玩就一定要犧牲畫面。

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

樓主-__-
係碎石波

原帖由 [tearstain]sea 於 11-1-18 06:54 PM 發表

4個字講你 :不思進取

四個字贈你:不自量力 

原帖由 [tearstain]sea 於 11-1-18 06:54 PM 發表

睇埋呢個你先同我講畫面啦。

原帖由 千禧寶寶 於 11-1-18 06:58 PM 發表

1WhOTrc5554
睇埋呢個你先同我講畫面啦。

等我再補足兼強調下先,呢隻係ONLINE GAME黎架。
論畫面、自由性、操控性、創新度全部都贏哂現今所有ONLINE GAME。
但因為佢太勁,LAG到玩唔到。所以先停止營運。

原帖由 [tearstain]sea 於 11-1-18 07:02 PM 發表

ED咪叫技術囉 睇完e個 跟住 睇返魔法物語 =垃圾
仲有唔好離題e+ 唔係講緊邊隻game d畫面好
係講緊我地本地出ge遊戲畫面有咩要改善 的地方 ok?

你講果D所謂靚GAME,配備要求一定唔過GEFORCE 8。
所以根本冇可能叫靚。

人地係做生意,越多人玩就越好。
玩ONLINE GAME最重要係乜?玩得順。
你講果D GAME其實都係畫面差既GAME黎。
你玩得順好正常。

中肯講句:
魔法物語我唔敢講佢值好多分,但我玩過咁多GAME黎睇覺得又未至於話垃圾。

K歌達人 Alta活動勳章 忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

真係好野 香港d 代理商
無$ 去收購 外國d 先進的 online game 模擬器黎正game?

真係好野 代理商整GAme

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

你咁進取,仲吾移民去南韓?到時你慢慢玩飽佢啦

模擬器整game....鳥已笑~~~0.0.

原帖由 [tearstain]sea 於 11-1-18 07:06 PM 發表

重復唔好離題e+ 唔係講緊邊隻game d畫面好
我只係舉 瑪英黎做例子 睇下外國的先進畫面 唔係話佢畫面係最好ok?
係講緊我地本地出ge遊戲畫面有咩要改善 的地方 ok?

你何嘗唔係拎韓國GAME同香港GAME比呀?

仲話唔係比畫面?咁你做乜前一頁咁強調畫面仲要貼圖?

如果唔計畫面,APB仲有創新同自由度可以比添。
五十笑百。

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 05:49 AM , Processed in 0.038550 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存