2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Soul of Magic 魔法物語 失望發洩專區
樓主: amon879800
go

失望發洩專區 [複製鏈接]

夢之傳說d人同境令過呢隻好多下..
起碼行步路都好睇d..
見到佢步路個樣..行2步再聽有人叫仙人掌...就del左隻game

Crash file C:\Alta\SOM\soulofmagic.exe, version 1, 0, 58, 158(12167)
萬分抱歉~遊戲錯誤目前必須終止進行
在遊戲目錄下的 ErrorReport 資料夾下存有一份錯誤報告 Crash01-19-03-04-55.zip
您可以將這份報告透過 Email 寄到 somdebug@lager.com.tw 回報
Soul Of Magic 開發團隊會盡快幫您處理這個錯誤問題, 萬分感謝您的支持

十週年勳章(賀詞)

原帖由 sofa敏敏 於 11-1-19 03:07 AM 發表
Crash file C:\Alta\SOM\soulofmagic.exe, version 1, 0, 58, 158(12167)
萬分抱歉~遊戲錯誤目前必須終止進行
在遊戲目錄下的 ErrorReport 資料夾下存有一份錯誤報告 Crash01-19-03-04-55.zip
您可以將這份報告透 ...

彈GAME果D可以出番主版開新POST , 希望官方可以更快解答到大家

d聲真系差左d``;D

好似d字典聲咁`

講真比之前出個D GAME 依隻真係唔係好吸引/////

十週年勳章(賀詞)

原帖由 iorange9 於 2011/1/18 05:16 PM 發表
夢之傳說d人同境令過呢隻好多下..
起碼行步路都好睇d..
見到佢步路個樣..行2步再聽有人叫仙人掌...就del左隻game

甘你走過兩步都好= =我玩左成粒鐘

睇左頭3頁,唔想再睇落去,一兩個講到遊戲質素係前幾年,其他大部份係到話配音

1.配音我覺無問題
誠意黎,應該感激香港製作人踏出遊戲配音第一步

2.遊戲畫面質素,的確係差,但ONLINE GAME重點唔係呢到,夢之樂章D人物都唔算靚,我當年都玩得好開心

敗筆一
行路才用一格格
SFC大作聖劍傳說用A.RPG去進行,online game都算A.RPG一種(見怪斬)上下左右行
當年做到既野,呢隻GAME今時今日竟然打回頭?
我想講既係,你行路仲用一格格去行?
我禁WASD行 我一放手,應該要即刻停比我
但佢無停,個0.幾秒  放手後要等佢行埋個格先OK,怪物又係設定為一格格
一格打另一格就會出現,近戰好似遠距離擊中敵人,毫無實感
呢個係敗北一

第二點
怪太弱
競爭,比較,分析
做齊呢D野先會有進步,競爭係良性
到底你地有無設定過怪既強度
打坦扣10以下,我唔怪你
打其他職一樣扣10以下?你們怎麼想的?為適合兒童遊玩嗎?
其他GAME就算你係新手都要打到你藥水都補唔切,要你坐底回血先叫正常
呢隻GAME一開波接任去到LV15 竟然有成300支水
一支補200血   D怪打自己一下扣10以下(我未見過扣多過10)
60000血

6萬血量想死真係難
我諗開埋戰鬥小幫手,我出去老鼠樂園玩過轉,返到黎隻怪都未殺到我
你一開波比6萬血新手任打唔嬲?,6萬血唔緊要,好多GAME都比好多藥水新手(比方說:RO)
但你D怪點解會打人咁弱?
我連1個人打副本D怪都係扣我5以下  坦都過份啦下話
扣5不如唔好扣?我白裝咋喎

毫無難度既GAME叫人點玩?
呢個係敗筆二
亦都係我離開既原因,無難度邊有人玩

敗筆三
內掛
就算你有疲勞值,亦都太對唔住想手動玩既人了
無錯,要返學,要返工既人多的事
佢地無時間玩,但我想講,無時間就唔應該打ONLINE GAME
ONLINE GAME就係有錢有時間玩哂
同埋最主要個班人就係咩?雙失
大多數OLG最勁個班,玩得最投入個班就係雙失
佢地一日用16小時去玩隻GAME都仲得
你SET個內掛係到=趕走班雙失
有內掛=/=返工,返學一定玩
有內掛雙失就一定唔玩,唔公平呀麻,佢地日日無所事事就係手動打怪
另一面就係到程式打怪

你地以為設個內掛可以幫到返工返學既人?
我諗你最後只會兩頭唔到岸

其實單係第1.2點已經知呢隻係雷作
我唔明你地點解仲要代理,製作
我唔知隻GAME出身,只知全球係HK第一次出黎
最後只可以話,這是失敗之作
只能說,夢想不易達到
遊戲製作我自己都曾經做過,放棄過,被人無視過,畢竟係一番心血
請繼續努力

原帖由 雅爾* 於 11-1-18 10:01 PM 發表
我真係好撚鐘意2000fun ~~!學到好多野~~睇你地互串真係笑撚死~~

高登咪仲過癮。

e家d人玩game要求係高左
我個人既要求都要咁:最好有aion既畫面/畫質,有完美世界/魔獸世界既自由度,有亂/勇online既真實打鬥埸面+大量清怪升lv既玩法,而唔係一味做任既玩法。
以上就係我既要求- -...我諗都應該唔會咁快有...
跳舞game我都要有夢幻舞曲既自由度+畫面

原帖由 呀雪s 於 11-1-19 02:52 PM 發表
e家d人玩game要求係高左
我個人既要求都要咁:最好有aion既畫面/畫質,有完美世界/魔獸世界既自由度,有亂/勇online既真實打鬥埸面+大量清怪升lv既玩法,而唔係一味做任既玩法。
以上就係我既要求- -...我諗都應該唔會 ...

而家有呀!!!
玩單機game啦!!!!XDDDDDDD

我要求吾高:'(
吾好一上就彈game就得:'(

唉..未維護前我果陣31LV槍手(果陣冇邊幾個有30..唔算多人..百幾二百左右啦..)
都已經話要賣AC..可惜係"冇人要"壓我價既人都冇..有冇搞錯..我開200就係諗住比人壓架啦- -..
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 10:17 PM , Processed in 0.037723 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存