2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online 是日雙經問題,官方起馬有3錯,大家真係想坐定定比官方玩? ...
樓主: 路加
go

[其他] 是日雙經問題,官方起馬有3錯,大家真係想坐定定比官方玩? [複製鏈接]

我訓先啦
記得去差館喇,最好等我未起身就有差人上門啦

原帖由 銀河戰國 於 11-2-27 07:25 AM 發表
我訓先啦
記得去差館喇,最好等我未起身就有差人上門啦

差人幾點到你門口唔到你話事,告你唔告你亦一樣唔到你話事,你鐘意可以反告返我都仲得tim,香港地咁自由社會冇話唔得架
唉,其實你真係大巴腳毛留係2kf,  又魔物獵人Frontier(MHF) 又神鬼奇兵Online, 又海盜王Online 又戰地風雲 BF 又海王傳說(81Keys),仲要你有去二手買賣市場, 要check到你資料有何難? 版主我以前都係,其實我去警署落完薄報案,警察再搵壇主協助調查,況且淨係得你個id都夠開file啦

原帖由 銀河戰國 於 11-2-27 07:23 AM 發表

見到咪知我夠唔夠18歲囉
真係插你呢d傻仔好過引

大家咁話, 不過有興趣開個投票黎, 睇下d人投票似邊個插邊個傻仔多d 囉 good night la kaho~ 你d交收都幾順利woe叻仔下   

官方公告只有講過 經驗值 兩倍  , 從來無講過四倍 , 咁又何來四倍之嫌?

你唔係第一日黎玩依隻遊戲 , 特別係更新左介面之後 , 有埋『活動』字樣 , 你係咪無去其他

服 ? 你唔知道『活動』二字著燈時代表雙經? 官方做錯左 , 比左幾日雙經你 , 你唔知足 ,

仲好意思插人地? 你憑咩插?

仲有 , 既然你當初就有覺得古怪,  咁請問你係更新完當日有冇回報到比 go既客服知? 如果有既

可以cap番張圖比大家睇 , 等你做個真正既正義之士麻。

PS: 一切既野以官方公告作準 , 即使係任何經驗值調整 , 活動調整 , 官方都有絕對修改既權力 ,

而且唔一定要向任何玩家作出公告 , 官方只要彈一句" 請玩家自行探索" 你就乜都無得駁。

Ps2: gameone本來就唔係一間盡責既網遊代理公司 , 唔好望佢會對玩家有幾好 , 今次既大更新 ,

工程師誤開放既雙經已經係最大優惠 , 唔好話佢有冇做錯 , 佢地玩你 , 你有咩唔滿意既 , 可以致電

消費者委員會發洩你既不滿 , 甚至可以正式搵律師出信要求官方渣正黎做(當然 , 你要有好合理既理

據先做得到) , 將伺服器回塑番更新當晚 , 然後EXP變回原本設定 等大家由頭升過。 你 , 係咪要做咁

樣既英雄?

佢日日都雙經
比多左你la
重係到計,到時佢將你D果幾日玩番來D經
全部減一半,你就happy
做人要"知足"

2KF足球隊 十週年勳章(賀詞)

討論區百花齊放
本來大家無怨無仇, 不要因為豆潤大小的瑣事鬥嘴, 看在別人眼裡當笑話
有意見可以發表, 有反對意見亦可以陳述
白板黑字大家會去看會去了解
請勿貿然以人身攻擊應對之
此帖內針鋒相對的兩位會員(你們知道我在說誰)
老麥建議你地停止爭端, 多個 fd 好過多個敵人
若果好言相勸仍然無視, 老麥會封帖扣分
That's all

忍影世界

驚見老麥

老麥:武力介入.........

十週年勳章(賀詞)

老麥出現

原帖由 isumi_go 於 11-2-27 01:09 PM 發表
Ps2: gameone本來就唔係一間盡責既網遊代理公司 , 唔好望佢會對玩家有幾好 ,

我唔係要做咩正義之士, 但今次你有眼睇睇,我入黎SD版申下官方做錯野, 佢就左一句食屎又一句岸9,又連發幾post灌水, 有眼見架麻 ma1:

原帖由 麥艾克斯 於 11-2-27 06:04 PM 發表
請勿貿然以人身攻擊應對之
此帖內針鋒相對的兩位會員(你們知道我在說誰)
老麥建議你地停止爭端, 多個 fd 好過多個敵人
若果好言相勸仍然無視, 老麥會封帖扣分
That's all

唉,今次其實又係典型既例子,不過我都知自己有部份責任,要扣分要封帖我無異議,
ok~老麥你叫到我收口,我一定聽既,佢講既野我當粉筆字抹左佢,同埋我都講理由既,比我影響到心情既版友我都講返句,sorry~

原帖由 路加 於 11-2-27 06:32 PM 發表

我唔係要做咩正義之士, 但今次你有眼睇睇,我入黎SD版申下官方做錯野, 佢就左一句食屎又一句岸9,又連發幾post灌水, 有眼見架麻 ma1:

唉,今次其實又係典型既例子,不過我都知自己有部份責任,要扣分要封帖我無異 ...

問題係你用字不當 。 坦白講 , 連我睇到標題 , 都覺得你認為咁樣都仲唔夠 , 認為官方收起左個雙經係代表耍玩家既行為。

依個就係有人對你作出人生攻擊而發生爭執既主因  , 假設你唔係第一次接觸依間代理公司 , 應該好清楚明白 , 上面既工作人員最怕就係背獲

有d野自己衰左 。 只要係無傷大雅既 , 佢地都唔會發公告 , 無謂上身 。

另外 , 即使真係有會員對你作出人生攻擊 , 向你進行挑釁都好 , 你都應該冷靜去應對 , 唔應該同對方互罵  。 對其他人黎講 , 也不過一場鬧劇

而已 。不過香港既文化係咁 , 無辦法啦 。

十週年勳章(賀詞)

原帖由 路加 於 11-2-26 10:37 PM 發表
官方起馬有3錯
1.是日8-10冇X4
2.是日10:00後變返X1冇公告
3.如果24小時X2 係BUG, 又冇公告通知

ps:與其得閒抱怨我呢個post ,不如學我咁email complain返官方吧,thanks~

樓主0n9西-.-??
佢肯開雙經比你仲想點?
仲要走去send信之後開post~懶係醒咁笨柒~.~
佢比全日雙經你仲唔Q知足._.你都忽忽地~
全日雙經比多你啦  尼條數都唔識計,仲要話有人計錯@.@?
你尼種人真係成條J印係塊面到,
你不如下次叫佢雙倍點數啦~貪得無厭,虧虧地
最正既係你要ps:與其係我個po抱怨不如學我send信
回你post好多人都要你知足~
你與其係到充大頭鬼,不如學下巴士阿叔去選特首啦

已有 1 人評分威望 收起 理由
麥艾克斯 -10 已經講左

總評分:  威望 -10   查看全部評分

原帖由 woody033052 於 11-2-27 08:47 PM 發表

樓主0n9西-.-??
佢肯開雙經比你仲想點?
仲要走去send信之後開post~懶係醒咁笨柒~.~
佢比全日雙經你仲唔Q知足._.你都忽忽地~
全日雙經比多你啦  尼條數都唔識計,仲要話有人計錯@.@?
你尼種人真係成條J印係塊面 ...

你咪即係間接認左官方計錯數囉, 計岩又點會覺得多啊?果d叫正常啦下話?如果係計岩數而家改版完仲係所謂雙經緊啦? 如果計錯數既官方擺明又係做野那那渣渣啦! 況且我呢個complain post已經好理性,我真係唔明點解你呢一小部份搞事2kf友就鐘意係度晒時間
仲有,我邊句有提到我唔知足?邊句提到我好恨要多d經? come on,你咪自己講完d野又妄想套去人地果度!唔該, 我呢3個pt擺明係質問官方點解做錯野, complain就complain 完, 覺得官方做野唔清唔楚果d人自自然然去complain,覺得冇問題既,有3日雙經已經好好唔想complain果d,就繼續玩SD,冇問題架,我又冇迫人一定要complain? 但係你地屎忽痕比官方玩完係度插其家玩家果d, 而家係度發咩圍? 你估個個都同你一樣係保皇黨? 我真係唔會當gameone神咁拜囉, 成班GM都有糧出架老細! 你估投訴下gamone 條j真係會印係塊面咩? 有鬼啊?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 路加 於 11-2-27 09:35 PM 發表

你咪即係間接認左官方計錯數囉, 計岩又點會覺得多啊?果d叫正常啦下話?如果係計岩數而家改版完仲係所謂雙經緊啦? 如果計錯數既官方擺明又係做野那那渣渣啦! 況且我呢個complain post已經好理性,我真係唔明點解你呢一 ...

有邊句提到你唔知足??
come on~第一個點就係啦~
你complain The gameone company 在8~10點haven't比4倍經你,
咁仲唔升唔知足~.~?
You such a abject boy~come on~
自己講完自己forgot ?
你話佢冇比4倍你即係你想要多D囉...
你話佢計錯數即係你想講佢比少左囉...
但係佢比全日雙經你實質係計多左,
但係你唔識計數以為冇4倍就係少左...
本人認為驚瘟那那渣渣做野你有得益~
than why are you going to complain this company?
Since you had think that you are very clever~
你唔好用完個domdom套落我碌野到啦......
會生愛滋嫁
你碌野成日以為小你果D就係保皇黨~.~
我年終小驚瘟唔少次啦~咁我係保皇黨中的反對派~.~???
玩家比錢驚瘟搵,驚瘟搵左錢出糧比豬M,
其實玩家先係豬M既米飯班主,
咁D 豬M偶爾出下錯對我地D玩家有利既話~
我覺得冇乜問題

我又ps:係你半中文半英文先嫁._.不過你用極都係果幾個字

原帖由 woody033052 於 11-2-27 09:47 PM 發表

有邊句提到你唔知足??
come on~第一個點就係啦~
你complain The gameone company 在8~10點haven't比4倍經你,
咁仲唔升唔知足~.~?
You such a abject boy~come on~
自己講完自己forgot ?
你話佢冇比4倍你即係 ...
你話佢冇比4倍你咪即係你想要多d囉,本人認為驚瘟那那渣渣做野你有得益

首先你用唔用英文真係唔關我事,你成篇都係英文我都識睇由得你,唔似得你咁睇到英文咁大,又計埋計埋人地半中半英又計人用左幾多個英文字,真係唔9知你做乜7野咁7得閒+無9聊
入返正題,多謝你終於肯認官方做野那渣, 家下官方做野那渣,有玩家complain佢關你咩7野事?
仲有再講都口臭,咩叫"你話佢冇比4倍你咪即係你想要多d囉"我果3個point擺明質問+設問官方錯處,唔係要官方比d咩G幣經驗值賠償比我一個人, 我一直強調緊官方最起碼有公告解釋下/通知各玩家,唔好當d玩家死既 家下幾時有提及過有意欲要官方賠雙經啊?你係咪high大左啊,家下佢地糧就照出,但出份公告就都慳返? 唔据官方咪就complain佢咁簡單囉? so easy man?都講左N次, 想complain既就自然一齊complain,覺得ok冇問題既繼續玩,唔阻人發達, 就係你呢d仆街唔知食錯乜春野藥係度搞事, 咁撚鐘意玩domdom玩愛g你自己玩飽佢啦, 呢度sd版唔係卜野版啊, 講返sd 既事啦!正仆街黎
已有 1 人評分威望 收起 理由
麥艾克斯 -10 同上

總評分:  威望 -10   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 路加 於 11-2-27 10:17 PM 發表

首先你用唔用英文真係唔關我事,你成篇都係英文我都識睇由得你,唔似得你咁睇到英文咁大,又計埋計埋人地半中半英又計人用左幾多個英文字,真係唔9知你做乜7野咁7得閒+無9聊
入返正題,多謝你終於肯認官方做野那渣, 家 ...

好勁呀爆粗呀
你擺明要質問官方,
意義何在._.??
意義就係你想佢出4倍比你呀嘛,
有眼睇都知你諗乜Q啦,
佢那那渣渣做野你有得益,
你仲要求人地出公告??
題目:抱歉各位機師!讓你們得益了!
內容: 因為官方人員誤把雙經改為全日,
        因此令各位機師得益,獲得了更多經驗我遊戲幣,更惹來了不少投訴聲音,
        為此,營運基地把各位機師的經驗,機體經驗和遊戲幣全數減半,以滿足玩家要求,
        不便之處,敬請原諒!!
你投訴佢既原因原來唔係想要4倍~
係想人cut你經同錢
囧膠膠

討論還討論
大家做唔到自律既我會渣正黎做
請~

1.是日8-10冇X4  
- 雙倍一早俾左..重要24小時長開..俾X4就人情 唔俾X4就道理..

2.是日10:00後變返X1冇公告
- 班官方可能根本唔知一路X2緊,變番X1自然係覺得冇事發生好正常

3.如果24小時X2 係BUG, 又冇公告通知
- 可能係見玩家都開心,岩岩又更新完,學小明話:你好我好大家好,冇出公告係唔岩,但係如果官方要渣正泥做唔通扣番玩家經話之前程式出錯?引番當初3480G既綠螳螂圖,大把人買左官方都冇出聲,因為佢都知下下汁到正一陣又有玩家不滿,反正佢搵銀機會多的是.
所以有時D野既然雙方都有利益又何必下下頂到盡,汁到正呢
有陣時唔好因為自己覺得岩而合理化所有野,大事化小,小事化無

原帖由 woody033052 於 11-2-27 10:23 PM 發表

好勁呀爆粗呀
你擺明要質問官方,
意義何在._.??
意義就係你想佢出4倍比你呀嘛,
有眼睇都知你諗乜Q啦,
佢那那渣渣做野你有得益,
你仲要求人地出公告??
題目:抱歉各位機師!讓你們得益了 ...

講粗口就讚人勁?你咩思想,
我都係果句, 我出於唔想官方那那渣渣成日當d玩家係死既
仲有, 你呢d精神分裂自己扮GM既公告好無聊白痴, 係度做一百幾十個樣無聊野, 咁弱智既馬騮戲你都做得出黎,都知你咩料,唉,成日自己講完d野就當人講,真係同呢d反智網民你講多句都晒時間 \

呢次雙經之後D EX係咁彈出黎...

老麥觀點
1.官方開多左雙經時間, 玩家有賺...係好事
2.開多左雙經時間係官方出錯, 係客觀事實
3.玩家因應官方出錯而追討更多利益, 道理上沒錯正確, 情理上稍嫌貪求.
4.討論區歡迎發表意見, 請不要人身攻擊

請大家化干戈為玉帛
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 10:21 PM , Processed in 0.047608 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存