2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero [版務] 放寬版規對發表影片帖的限制 以及 各項公告 ...
go

[其他] [版務] 放寬版規對發表影片帖的限制 以及 各項公告 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

公告:放寬版規對發表影片帖的限制
目前本版對會員發表影片帖方面有限制
會員必須於子版 遊戲貼圖及影片區 (http://www.2000fun.com/bbs/forumdisplay.php?fid=1257) 發表有關主題

版主近日收到不少會員之意見
指影片區子版人流稀少
發表有關主題時查看及回覆之人數亦不多
影響會員發帖之動機及動力

本版版主群經商討後
決定放寬主版對發表原創影片帖的限制
請注意 本版對發表轉貼影片之限制不變
細節如下:

為增加會員原創影片之曝光率
由即日起
會員如欲發表影片帖時
可選擇於主版發表

於主版發表之帖子
除非影片質素非常優秀
否則該帖將於發表當天起計三日後移回子版
影片移回子版時 將不會在主版保留轉向
上述所指之優秀影片帖
將由版主評定
會員亦可通過短消息向版主推薦影片帖
唯已移回子版之影片帖 除非情況特殊 否則不會移至主版

另外 本版 活動及意見收集專區 (http://2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=4501390) 現已開放
各會員如對本版版務有任何具體意見或提議
歡迎到該帖回覆留下意見
版主將不定期回覆
請注意 該帖僅供會員對本版版務或可於本論壇內舉行之活動發表意見
如果對遊戲有任何意見 請使用遊戲橘子之客服信箱: hk_cs@gamania.com
如果對版務處理有任何投訴 請使用本論壇之投訴區: http://2000fun.com/bbs/forumdisplay.php?fid=99

此外 本版版主欲重申
本版版規對各項違規事項所訂下之罰則以初犯會員作準
實際處分將按不同情況調整
並非有意違反版規之會員可能會從輕發落 關帖了事
相反 有真憑實據顯示有累犯紀錄之會員則可能會重判
請各會員遵守版規之各項規定
如各位會員對版規有任何意見 歡迎到上述之意見區發表

謝謝

版主示
已有 6 人評分Good 收起 理由
y_y3k + 1 精品文章
灰灰 + 2 你說的內容我非常同意
keiyan901 + 1 GooD BoY
笨~蛋~夢~ + 1 GJ @____@
風雨霜雪 + 1 支持你!下次繼續^_^
『阿細』 + 1 咁先係架嘛 !

總評分:  Good + 7   查看全部評分

長期更新者記得留頭2~3貼 1萬字元 真係好快用哂

咁咪好囉....大家都happy啦...
大家上泥都係想玩下輕鬆下姐

話說要特登12點正整呢篇野.....辛苦灑

致本版版主:
即是精選帖 要高亮處理 以示識別?

我唔知2kf版主睇唔睇到ip address防同一acc加gd推薦,以前我naku(z)做巨商版版主經常check ip禁言
(橘子巨商屬果邊的大壇,主板板主,主理交易區,anneva係我果邊既筆名,置頂某帖的作者會見到我的影子)
其實以推薦100/150/200, +gd達50/100  

純碎路過 發表意見
自從破咒單野,扼左我成日上黎發帖 不該

離題之意見,得閒搞下d加30-100分既版活動
搞到我之前去左寵物區猜燈謎,psp區發表喜愛既遊戲(都係破咒累事)

例如:
海外p甲 增加交流 v.s. 影響遊戲平衝 之我見

2轉會員 我好象洗左好多日 d分都唔郁咁

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

咁點先算影片質素非常優秀
已有 2 人評分Good 收起 理由
彩月此刻 + 1 香腸 X 香蕉 O
evaann + 1 你副簽名條香腸打格仔可能都算非常優秀

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 維維1985 於 11-3-1 01:20 AM 發表

好似佢d post咁囉

原帖由 細路@Feather 於 11-3-1 12:00 AM 發表

於主版發表之帖子
除非影片質素非常優秀
否則該帖將於發表當天起計三日後移回子版
影片移回子版時 將不會在主版保留轉向
上述所指之優秀影片帖
將由版主評定
會員亦可通過短消息向版主推薦影片帖
唯已移回子版之影片帖 除非情況特殊 否則不會移至主版
原帖由 維維1985 於 11-3-1 01:20 AM 發表

先說-辛苦了~
有關影片質素, 我有相同疑問~ 我唔係好識呢D咁high-tech既野, 但版主可唔可以俾我地example睇下影片質素點先算好 (可留於主版), 點先算ok (三日後移回子版), 點先算差 (最好唔好post). 個人認為3日時限都ok... (其實video quality如果太差, 不如唔好post...)

終於做返件好事

多個版又唔work搵黎搞

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 細路@Feather 於 1-3-2011 00:00 發表
目前本版對會員發表影片帖方面有限制
會員必須於子版 遊戲貼圖及影片區 (http://www.2000fun.com/bbs/forumdisplay.php?fid=1257) 發表有關主題

版主近日收到不少會員之意見
...

拍手支持

原帖由 evaann 於 11-3-1 01:12 AM 發表
致本版版主:
即是精選帖 要高亮處理 以示識別?

我唔知2kf版主睇唔睇到ip address防同一acc加gd推薦,以前我naku(z)做巨商版版主經常check ip禁言
(橘子巨商屬果邊的大壇,主板板主,主理交易區,anneva係我果邊既筆 ...

GOOD既存在純粹係增加會員互動,2KF唔會干涉任何會員加GOOD﹑交換GOOD等行為(當然要遵守版規),
所以以GOOD作準則唔太合適;另外副版主係睇唔到IP既。

原帖由 Tiffania 於 11-3-1 04:06 PM 發表

先說-辛苦了~
有關影片質素, 我有相同疑問~ 我唔係好識呢D咁high-tech既野, 但版主可唔可以俾我地example睇下影片質素點先算好 (可留於主版), 點先算ok (三日後移回子版), 點先算差 (最好唔好post). 個人認為3日 ...

除非影片內容有相當討論價值,否則都會三日後移至子版。

至於點先算有討論價值確實好難解釋,但我地會視乎版友回覆既反應同內容再判斷。

原帖由 霉乂男 於 1-3-2011 17:06 發表

GOOD既存在純粹係增加會員互動,2KF唔會干涉任何會員加GOOD﹑交換GOOD等行為(當然要遵守版規),
所以以GOOD作準則唔太合適;另外副版主係睇唔到IP既。

除非影片內容有相當討論價值,否則都會三日後 ...

正版主可以睇IP

原帖由 commander2620 於 11-3-1 06:49 PM 發表

正版主可以睇IP

串我低LV
已有 1 人評分Good 收起 理由
細路@Feather + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

玩過星曲WEB

原帖由 commander2620 於 11-3-1 06:49 PM 發表

正版主可以睇IP

本版規則 | 版主推薦 | 收藏本版 | 我的話題
2000FUN論壇 » Fantasy Earth Zero

版主: 細路@Feather, 阿口米, 橘師兄, 霉乂男, khsora

你覺得呢?

除左紅字個2個
其他都係副= =
已有 1 人評分Good 收起 理由
kuok1234 + 1 個簽名檔,應該拎最佳剪接lol

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 霉乂男 於 1-3-2011 18:50 發表

串我低LV

冇串到
你地都升硬正版
唔係咩?!

原帖由 commander2620 於 11-3-1 07:12 PM 發表

冇串到
你地都升硬正版
唔係咩?!

將來既事邊個知
自問無咩時間搞2kf

咁就幫我移下個拍片指南出主版3日啦

係唔係有鬚都一定要微調

好事來..

好事黎的!!!!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-8 03:26 PM , Processed in 0.047844 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存