2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 納茨瓦王國 開始漸漸感到不憤…紅國為何不會離開這種現象? ...
go

開始漸漸感到不憤…紅國為何不會離開這種現象? [複製鏈接]

笑傲無雙

以上只是純個人感覺…不喜勿插"
雖然話紅國有不少有潛質o既工會系到
一直以來都系果3-4個工會在紅國,事實上也習慣多了…
在國戰中也不會有太差的戰果[隨了一兩場]
但日近發現我國內有很多新團紛紛出現
最奇怪的是…怎么那些團都是一些老手開的呢?
何解還要開這么多新團~.~?
如果是團內私人事的問題…何解又要多此一舉?
起初不少人認為紅國多團是問題…為什么有人還要繼續開團?
可能你會話…【我只系在乎玩同打國戰,冇諗過紅國實力與否,開心咪得
如果你系因為咁既原因而開團…咁我覺得,為何吾做自由人?
仲要收人入自己個團到玩…
咪又系一樣玩~!點解又要開團?
開團其實吾系咩大問題…但系經常睇到果場國戰輸了…
總會有人在黃頻紅頻出字…把責任推到其他人身上
如果系咁想贏…點解又吾為紅國諗諗?
p.s - 純感覺,不喜勿插,謝…
___________________________我是分格線_________________________________
我團歡迎新來Fez的玩家加入紅國大家庭,本團名稱為【血染的風采】,有意會長玩,聽命令的可以一起來玩!
只是招收新血為紅國添加不少氣氛而己,如果不是入血染也沒所謂,本人也希望紅國也是熱鬧的地方。
___________________________我是分格線_________________________________

已有 2 人評分Good 收起 理由
aR嘉 + 2 其實每個國都有x___x"
傻x薇薇 + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 3   查看全部評分

最近的確多左2;3個新團.__.只希望大家可以團結一致

我諗佢地都係玩下咁姐

未去到你想像中咁嚴重

至於我地u團就係轉國來的

紅國多團不是問題,反而係冇組織同冇人玩先係問題。
平心而論一個部隊唔能夠收哂成個國家既人同埋能夠夾得岩(圈子吧?)
我做左咁耐團長,都發現有d人係入唔到圈子...所以我唔強迫佢地入返團
所以我自己本身其實都只係抱著打好自己個團
而對其他團採用既態度都係用比較接納和合作的方式。。。

至於多團是否紅國長期的問題?
我認為反而係冇組織先係問題
大多數新團,好多時都係好友聚在一起玩,這沒有錯
但問題在於
1:佢地冇咩管理職業或者夾職業
好多時1個部隊仔成5隻弓同時on,試問有輸出可言嗎?
2:對國戰不用心
大多是為求自high
打國戰時冇目標,就算係組左都係自己玩,唔會一起行同一條路,變得跟街人沒分別。
至於另一問題令紅國唔夠其他國打既係少人
最少人的時間可以係一個紅國場內只有10隻係紅國人
試問只有1/5既人數,而4/5係第3國入來的水工,又如何win呢?
就著呢點.....如果大家真係發現紅國完全唔夠人
請盡量在vent頻集中一起。10個一起組隊打(不論是否同團
至少有唔同既職業玩家可以合力,其次又可以排除另外國家入來的人入場

最後,你說的多團問題,真正帶出來是紅國人既隱憂
「小圈子」
多團可以合作,但一旦出現成日唔出聲既小圈子同互相排斥既小圈子
那麼紅國就真係冇得救
呢d係大家對交朋結友既價值觀問題。

最後宣傳下如果想入D氣氛和諧既部隊,又對留守紅國有較大決心既玩家
請加入赤夜,我地不排斥任何人...最怕的是你們自我中心和小圈子

有時候小圈子都唔係佢地意願

而係環境關係

原帖由 和奏o聖普使 於 11-3-2 06:40 PM 發表
有時候小圈子都唔係佢地意願

而係環境關係

不太明白,能夠說一說嗎?或許例子

原帖由 渡邊君 於 11-3-2 06:53 PM 發表

不太明白,能夠說一說嗎?或許例子

其實我團都係一個例子

不過實在有太多痛心事

唔想再提

十週年勳章(賀詞)

為何要離團?   又要去開團?

對部隊表現感到失望         (離去...
抱着林林種種理由        (開團...   9成9失敗告終...

仲有紅國突別多  屎忽鬼

大事  嘈一嘈  少事 嘈一嘈
係又嘈  唔係又嘈......   
有d人  仲以為自己好型= =... 越嘈越起勁.... ON到爆......

十週年勳章(賀詞)

身為血染一份子都想血染去番2,3年前開ser既時候咁風光
血染歡迎大量鐘意吹水 人品好 唔自閉既人士加入@_@

笑傲無雙

雖然話系【小圈子】…但果啲【小圈子】照常收人入團…我覺得有問題而己…

老生常談

團內小圈子...其實都好正常姐...最重要都只係D小團子係 善意定惡意 姐
好似返學咁...一班三十幾四十人?
總有幾堆人分別係玩得特別埋既,
我有無講錯先?

除非你話你個班得三個人

要人為你改變, 先要改變自己

(呢個只限團內, 唔係團對其他團)

笑傲無雙

咁姐系意思話 - 如果人地小圈子?我地都要改變自己做小圈子?

原帖由 -熊仔- 於 11-3-2 10:22 PM 發表
咁姐系意思話 - 如果人地小圈子?我地都要改變自己做小圈子?

咁呢個睇自己架姐.......
去到邊都有小圈子呢樣野
我意思其實係...
個個都玩得埋既...只係有幾個人再玩得特別埋咁解...

唔知你明唔明白我意思呢?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 惡魔獵鷹 於 2011-3-2 11:00 PM 發表

咁呢個睇自己架姐.......
去到邊都有小圈子呢樣野
我意思其實係...
個個都玩得埋既...只係有幾個人再玩得特別埋咁解...

唔知你明唔明白我意思呢?

不過,紅國人都好有品,至小唔會去惡意攻擊人地同笑人地.

影左張圖,2年之前的

某人和某人係紅國大單野,差D爆粗.

原帖由 -熊仔- 於 11-3-2 07:55 PM 發表
雖然話系【小圈子】…但果啲【小圈子】照常收人入團…我覺得有問題而己…

um....其實咩團都曾經係一個小圈子
重新強調一次先....
小圈子不是問題,收人更不是問題
問題在佢地有冇心打好國戰,有冇心去管理部隊既人
有冇心去研究戰法。

我期待而家既小圈子有日可以變成大圈子,更期待不同的大圈子能互相合作和進步。

開左一個團
50人on

過左一排時間
得番20個on

為左希望多d人on
個20個要開新團  *想變番50人)

跟住就有新團啦

如事者咪多囉

支持支持=_=   1分!

其實其他國米又一樣....
---------------------------------
又到廣告時候了

原帖由 和奏o聖普使 於 11-3-2 07:06 PM 發表

其實我團都係一個例子

不過實在有太多痛心事

唔想再提

U團,黃國是很出名的
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 05:25 PM , Processed in 0.038289 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存