2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 水族歷奇 準備開24"水草缸的一堆問題
go

準備開24"水草缸的一堆問題 [複製鏈接]

請各位多多指教~問題有很多~多少隨意回答
1)2215摩打果個位可唔可以拆出黎洗??(因由淡水魚缸轉玩水草缸 想洗得徹底D)
2)入滿一個2215既MA環(S SIZE) 要幾多L呢??(玩耐左先知原本用緊既係廢環,,好彩之前D魚粗生)
3)海利150A可唔可以拆開入面黎洗(未用過水冷,,依家都未買...)
4)燈..照草色溫6500K最好 但照水晶蝦係唔係又唔同??睇左小小貼話照蝦10000K就最好??
5)24"缸(草+水晶蝦)用T5HO 24Wx3(2支6500k&1支10000k夠不夠 還是T5HO 24Wx4好呢??(2支6500k&2支10000k,還有其他配搭更好?)
6)CO2雙錶頭既2個錶頭分別指示D咩??(是不是一個顯示樽裡氣壓(即CO2多少)而另一個控制CO2的流量??)
小弟係學生 希望可以做多D功課 減少D學費啦
謝謝幫忙

寵物大使 十週年勳章(賀詞)

好彩我都識答d野

1.可以, 不過要好小心, 枝軸芯好易斷
2.呢個要查官網先得....再唔係問d網上賣家, 佢一定答你
3.佢係一條管洗得到咋, 洗都係洗個隔塵網...
4.6500K係最穩陣, 大部分水草都接受到呢個光線。10000K照蝦係因為要令到d鈣更加易上到蝦身到
不過無咩必要..
5.我建議係四枝6500K T5HO就算, 不過夏天會好熱...自己留意
6.一個係內壓, 一個係外壓...

原帖由 BOBBBY5555255 於 11-3-6 11:10 PM 發表
好彩我都識答d野

1.可以, 不過要好小心, 枝軸芯好易斷
2.呢個要查官網先得....再唔係問d網上賣家, 佢一定答你
3.佢係一條管洗得到咋, 洗都係洗個隔塵網...
4.6500K係最穩陣, 大部分水草都接受到呢 ...

THANKYOU 幫到好多 唔該哂
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 06:09 PM , Processed in 0.032182 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存