2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 童樂要汁
返回列表 發新帖 回覆
go

[新聞] 童樂要汁 [複製鏈接]

http://www.fairyland.hk/newfl/ne ... 00277714&id=523

各位親愛的玩家:

感謝玩家一直以來,對「童話樂園」的支持,「童話樂園」伺服器,將於2011年4月15日(五)正式停止營運及關閉。

而《童話》其他伺服器仍然正常運作,玩家所持有之點數,仍然可以於《童話》「雪姑七友」中使用。如對玩家造成不便,深感抱歉。

得反一個ser=]

原帖由 鋒FUNG★ 於 11-3-16 08:57 PM 發表
得反一個ser=]

下1步可能就係雪SER 台灣1/2還未執 香港SER就完蛋 每次官方作出1些錯的決定往往就是邁向衰亡再近1步 很可惜童樂只得2年多 但興旺只有開SER果半年左右 其實最近看到有幾位玩家打算興復童樂 由拼命升工作可見 玩童話(不論那個SER) 在GAME初官方介紹有3個目標:升人,升技,解任 當然不只 回想當時第1日已有人追求打月光等 結果5法C打到去巴1 要勁升技少不免 又要勁又要快 戰娃等少不得 但錢亦是1個問題 惟有重覆開新人解任 至於升LV不太難 升升下就不知不覺升到了 就是有這樣的目標 1班玩家才會聚集1起形成朋友 有時間可以1起玩 升LV,升技,打王,打寶等怎樣也需1些藥 市場冇供應 只好自己做 工作是唯1逃徑 可惜現在1句深感抱歉就算了事 不知佢地有冇用HKD買特製工具 有就真是冇話好說 不開放都算了 開多1個SER都是沒人理的(GM起碼2日才會回信 很多時鴿GM都要在雪SER叫佢睇)可必做到如此 看下星期3會有那個SER會完場......

原帖由 伸手0 於 11-3-17 01:08 AM 發表

下1步可能就係雪SER 台灣1/2還未執 香港SER就完蛋 每次官方作出1些錯的決定往往就是邁向衰亡再近1步 很可惜童樂只得2年多 但興旺只有開SER果半年左右 其實最近看到有幾位玩家打算興復童樂 由拼命升工作可見 玩童話 ...

我建議你分段打

一句深感抱歉汁左佢咩都唔洗陪 正

原帖由 o基o 於 11-3-17 12:40 PM 發表
一句深感抱歉汁左佢咩都唔洗陪 正

你每日都去同一間7仔買野,但有一日佢執左。你會唔會要求佢賠野?

原帖由 千禧寶寶 於 11-3-17 04:17 PM 發表

你每日都去同一間7仔買野,但有一日佢執左。你會唔會要求佢賠野?

你個比喻好有問題:smilie_:):

原帖由 hi峰 於 11-3-17 05:09 PM 發表

你個比喻好有問題:smilie_:):

我覺得停止營運要人賠野果D人就真係有問題。
因為你畀錢買野,人地已經提供左個服務畀你。即係已經完成左一單交易。雙方都已經得到想要既條件。
然後佢停止營運,你地就要人地賠野?根本係唔合理囉。

原帖由 千禧寶寶 於 11-3-17 06:03 PM 發表

因為你畀錢買野,人地已經提供左個服務畀你。即係已經完成左一單交易。雙方都已經得到想要既條件。

即係咁啦,
你入game入面既野唔見左,你係自己報警定alta報警話有野比人偷左?
佢隻game入面既就係我地財物,
除非佢有條例表明唔會賠
當然我唔知有冇

game入面既物品係個人財物...
咁佢汁左我咪冇左lo
咁算唔算唔見左野?.?

原帖由 千禧寶寶 於 11-3-17 06:03 PM 發表

你系茶餐廳買野食 記住只好享受侍應提供比你既服務同嘆下茶餐廳既冷氣。如果茶餐廳無啦啦收左你碟飯,記住唔好追究,因為你已經享受左侍應同茶餐廳提供比你既服務,你要人地賠番碟飯? 根本係唔合理囉。^^

原帖由 o基o 於 11-3-17 08:47 PM 發表
game入面既物品係個人財物...
咁佢汁左我咪冇左lo
咁算唔算唔見左野?.?

其實GAME入面D野 都唔屬於你-,-
係屬於間代理

------------------------------------------------------

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 千禧寶寶 於 11-3-17 04:17 PM 發表

好可惜宜家係你係7仔買左野

但係果樣一定要係7仔到先用到

咁你會點??

樓上d比喻甘搞笑

餐廳  你最主要既目的就係食飽個肚

7-11 何最主要既係買走你想用既野

個目的都唔同... 點比較?

最近似既就係你去 美國冒險樂園 買左100個代幣

佢宣佈汁笠 但代幣會用係 開心樂園到  

由佢汁笠前已經冇晒大獎換,但係比你係汁笠前 換返玩遊戲既次數。

除非你玩game唔係為左娛樂 , 而係為錢。
(game 最基本既原意 就係娛樂 , 請問樓上 有人要求賠償 要賠d乜比你? 錢? )

依照樓上所提及 , 即係 唔比汁笠

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

已笑
虛擬物品和現實物品冇得比較
要硬說既話
你買左童話遊戲包188$
你最多都係買左個遊戲包...但包裏面d野簡單d可以話係附送(虛擬物品)
姐係你用188$買隻碟同說明書..附送虛擬物品或者ac一個內有虛擬物品
-------------------------------------------------------------
其實你比錢買左佢本遊戲d野..都只不過係得到佢遊戲裏面你所買既野既服務
eg我買左把武器..咁我就係得到遊戲入面既武器既服務
你覺得好誇張...第2個eg都得
eg2我用點蚊買左個戰鬥娃娃..咁我就係得到戰鬥娃娃既服務
戰鬥娃娃本身係公司所有.如果你比左錢去買..都係屬於公司所有..只不過係公司比左戰鬥娃娃尼個服務你
好似你坐飛機....本身你都係去其他地區...根本就冇需要其他人服務你..姐係駕駛員..空姐等等
你要比左錢..先會得到飛機各樣服務..駕駛員會做你駕駛司機..空姐就係服務你其他服務
而飛機座位只不過係比你休息既位置...亦算係服務你
-----------------------------------------------------------------------------------
如果你都各位我所講既野冇力既話
最多只可以答你..睇alta會員規範
五. 服務與限制

所有AMS內之道具、角色、電磁記錄等,皆屬本公司所有;您不可以販賣任何遊戲內的角色、物品、金錢以及其他版權所有物品。若有因伺服器超載導致電磁記錄無法寫入之情形發生時,您同意本公司重開伺服器,將遊戲回復至未超載前之狀態。

算啦 唔係汁自己玩果個ser唔會明架啦
當下次汁係汁雪ser 睇下你又會唔會咁講

忍影世界 笑傲無雙 玩過星曲WEB

我都冇玩-.-就算汁我都係咁講
我之前玩古1果時都冇嘈過=.=重期待佢出番

我覺得好可惜,我咁又冇左幾個1 lv人仔

汁下汁下,,,得番一個ser,,真係可惜,,
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-4 05:50 PM , Processed in 0.043709 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存