2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔獸世界 聖騎 裝備同技能 問題-
go

[疑難] 聖騎 裝備同技能 問題- [複製鏈接]

想問一下
聖騎 如果玩坦

鎖甲 同埋 鎧甲  2種用邊種好?

佢既飛盾同埋 十字 審判 呢幾招係算 魔法攻擊 定 物理攻擊

如果我係副本坦擋 我應該用乜招 黎吸怪

我睇過鎖甲 可以for 補騎  (有加智精)

===================================
之前有睇過文話

聖騎 要坦就冇攻 要攻就擋唔到

甘我應該要點玩好?

我有3個FD玩 1牧 2法 (我盜轉聖騎 皮甲525  鎖甲同鎧甲差得遠唔遠??)

我見成套 鎧同鎖 相差 大約3~5千防

但個盾就萬1 防  , 如果只用盾算唔算COVER 得晒??

聖騎玩坦 會唔會出技出到冇晒MP???

原帖由 火天使 於 11-3-24 09:10 AM 發表
想問一下
聖騎 如果玩坦
鎖甲 同埋 鎧甲  2種用邊種好?
佢既飛盾同埋 十字 審判 呢幾招係算 魔法攻擊 定 物理攻擊
如果我係副本坦擋 我應該用乜招 黎吸怪
我睇過鎖甲 可以for 補騎  (有加智精)
===================================
之前有睇過文話
聖騎 要坦就冇攻 要攻就擋唔到
甘我應該要點玩好?
我有3個FD玩 1牧 2法 (我盜轉聖騎 皮甲525  鎖甲同鎧甲差得遠唔遠??)
我見成套 鎧同鎖 相差 大約3~5千防
但個盾就萬1 防  , 如果只用盾算唔算COVER 得晒??
聖騎玩坦 會唔會出技出到冇晒MP???

所有聖騎85左都係著緊鎧甲....鎖甲係低lv既時候, 仲未有鎧甲專精(被動技能)先會著鎖甲的...
飛盾, 十字軍聖擊係物理傷害; 審判係法術傷害, 但防騎都有一招係叫做 "公正之錘" 就係對目標做成物理傷害, 同時亦都會範圍攻擊周圍目標, 呢個就係法術傷害~
你要吸怪, 就睇你係低lv, 定係85lv...低lv一下飛盾, or 審判黎開怪, 吸左佢就再用聖擊or公正之錘~
而家唔係唔再計防咩??
防騎好少OOM的....就算用真理聖印, 都好少出現缺魔...

以架改左...好多回法既技...同埋雙天賦..以架改到10定20lv就可以學//10g就有..打副用坦打任pvp用戒律..
甲既方面一定係用鎧甲架啦...

要坦就冇攻 要攻就擋唔到 <---呢個唔係職業(聖騎)問題,係你玩咩系天賦(職責)既問題

你要做坦克(擋怪)/輸出/治療,你自己選

玩坦好處係排副本秒排唔洗等,入到副本基本上由你指揮,你決定行邊條路線,跳唔跳王
但相對的你要比 輸出同治療 更加清楚個副本點打,王有咩技能

護甲就只要有40級以上就一定穿凱甲的,同有無盾牌無關係(當然玩坦盾牌一定要有,如果唔係好多技能會唔比你用)
ps.40級之前係無任何凱甲裝備的(買傳家寶凱甲,40級之前會自動變鎖甲)

如果你係睇到我之前PO果段文,我係指

聖騎坦只可以係製造傷害(仇恨)同治療之間,2選1
不過呢個只係目前版本既事,下次改版(4.1)已經無左目前既強大自我治療能力(每20秒先可以自補一次)

聖騎坦雖然有部份傷害係法術傷害,但你無需要穿智力/法傷裝備,因為聖騎坦其中1個特性係 可以由力量提高你既法術傷害(即你力量越高,你法傷自然越高)
但你仲要知道既係,力量可以令所有技能(物理+法術)傷害提高,但如果你穿智力/法傷裝,只可以令法術技能提高

聖騎坦需要穿既屬性係

精通/耐力 > 閃避/招架 > 命中/熟練 > 力量

敏捷都有用,不過因為聖騎1力=2AP(攻擊強度),所以盡量力/敏之間選返力量會好D

MP方面只要你唔用[奉獻],基本上無OOM(無哂MP)既問題,現時版本[奉獻]亦無咩用,消耗大傷害低CD長
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-17 08:50 AM , Processed in 0.030417 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存