2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之仙境 [活動]-   `◟ 香 草 粒 粒 の CB 體 驗 ...
go

[活動]-   `◟ 香 草 粒 粒 の CB 體 驗 ♥′   `打王的爆笑回憶;x    (新增法師配點及技能) [複製鏈接]

我覺得回合制打王係特別刺激; 因為每一步都要諗過先行;
決定錯就有可能會滅團.. 同埋冇得即時補救`
即時制個d補師可以即刻刷多幾下大補; 打手可以即刻食水`
回合制就冇呢支歌仔唱;

同埋隻game係要用經驗值換取技能;
所以lv高但冇技能用會好蝕;`
後期d技能升1級要多至百幾金;
所以每1日都1定要花時間跑標搵錢;`

粒粒封測個陣主要玩法師的 (只屬個人玩法不等於1定對的)

44lv有1m多血; 魔攻有2千3. 不算太差吧?!;`

(只屬個人配點)
我初期先加9點落氣血個到. (你覺得點數吃緊可以完全不加氣血的)
要有一定既血量係因為回合制係每個人都有機會比怪or王打中`
唔再係1個人頂晒所有傷害; 所以唔好彩的話; 幾隻怪打中你;
血量唔夠就1定掰掰.  同埋我本身會玩pvp; 所以我1定要加氣血;
跟住我將全部點數加晒落元神; 因為元神影響魔攻.

到我4olv時; 加左幾點落身法個到 (身法影響出手次序)
其實我唔知加泥做咩= = 懶得洗點..
公測我唔會加咁多身法; 我會用身法既裝備撐高速度就算.!`

如果你地鐘意玩極端高傷害可以全加元神; 換來的是血少出手慢!
裝備就一定要選擇有氣血同身法.

技能方面:

離火術(我加到43級) 絕對有用; 必點!
因為我係法師. 法師玩單技大家都知!.
所以呢招我一定會點高;
同埋會為目標附加灼燒效果.

鬥轉星移(我加到25級就算) 主要有多餘先點!
係下一個回合如果受到傷害會為自己加血;
加左1次血個狀態就會消失;

飛沙走石(我加到35級) 唯一的範圍技;必點!
同時打3隻怪.  清怪用.

魔法吸吮 (暫時對我沒用; 冇加.)
顧名思義用來吸取對方mp;
我本身mp足夠; 所以唔加!

法之源泉 (被動技. 我加到2o級; 其實可以點高)
每回合都會恢愎mp.

法之能量 (被動技. 加到2o級; 其實可以點高)
增加魔攻

法師專有技能:
火神之怒 (越高級傷害就越高; 必點)
單體技!
如果目標本身有灼燒或減速效果; 會做成額外傷害, 等同於2連擊!.
冷卻3回合.

毀滅核爆 (越高級傷害就越高. 必點!)
單體技.
如果目標本身帶有灼燒效果..
1: 出完呢招如果隻怪死左; 會對在場所有怪做成額外傷害並+1o%魔法傷害.
2: 出完呢招如果隻怪冇死. 會對隨機2隻怪做成額外傷害並+1o%魔法傷害.
所以呢招可以話係法師最勁既技!
冷卻1回合.

個人既出技次序:
離火術>火神之怒>毀滅核爆>
*一定要用離火術開頭; 火神之怒同毀滅核爆先發揮到威力!.

暫時法師分享到呢到先;

cb玩得好開心; 多謝查查豬陪左我6日;xd`

因為想抽坐騎; 所以我地就走去解<神仙的彊繩>呢個任;;
個任要打齊晒地下城所有boss.` 4o-45lv既我地; 會越級挑戰6oup王

臥龍2王 48lv黃金骨龍`

無底3王 53lv蝙蝠王; d小怪死左會重生;t_t

五行3王 58lv幽靈王; 唔太難`

臥龍3王 63lv阿修羅聖龍 同佢愛妻`

第1次同時遇到2boss; 不過2boss容易解決過有1堆小怪;]
打法係先打佢老婆; 再打隻公ovo` 查查分析出來: 女個隻出招快;要解決左先!
呢2隻王真係頂級變態; 佢有個狀態係我地攻擊佢. 佢會回好多血`持續幾個回合;
所以呢個時候大家要按防禦停停手;. 魔法職可以按鬥轉星移.

佢老婆死了:)

到佢老公死個下勁開心;xd

完成晒全個任差不多3小時;`
最後我抽到1隻熊貓坐騎`  最好笑係藍丸抽到"小粉豬"; 笑到我腸抽根

挑戰無限5o關成功 每回合完左 王都會回血; 真係要合作先打得嬴;`

挑戰51關 由51關開始 每回合 連d小怪都識回血;p 好可怕..

挑戰52關 ; 冇咩特別.  d小怪都係識回血:)

挑戰53關; 同樣地小怪每回合都會回血`所以每一個回合最少要清走1,2隻.

挑戰第54關; 小怪繼續識回血;` 同埋小怪開始強大:(

本身想繼續挑戰; 不過有人打到累 要散場了`6o王應該超級勁 公測再繼續!`

無限挑戰經驗都幾多; 係另一個賺取經驗值既途經!;`

係皇城中央. 發現8o級GM 艾賽因! 一齊去SM佢;ovo

GM倒地了;  

GM活動- 齊齊大變身

搵唔搵到GM係邊呢;xd?!`

3條冰封龍係到傻下傻下;p

<魂> 公會相ovo;` 好閃xd` 全身+5既裝已經咁閃; +1o咪仲可怕??;xd`

貼圖貼左我成幾個鐘;支持下按按推薦比比good吧

已有 7 人評分威望 Good 收起 理由
`☆藍ˇ + 20 支持你!下次繼續^_^
SiU紙 + 1 精品文章
aaron3299 + 2 精品文章
lunwingkit + 3 好野
邪眼師劍神道 + 1 幾好~! 詳細資料有幫助!!
stevesky + 2 鼓勵
~!kent!~ + 3 辛苦哂你貼咁多圖-3-

總評分:  威望 + 20  Good + 12   查看全部評分

笑傲無雙 玩過星曲WEB

蒙查查  報到  加油吧公測

記住搵我啊 毒查;!

原帖由 ﹡香草粒:) 於 11-4-5 03:34 AM 發表
記住搵我啊 毒查;!

哈哈 一定搵番你  係唔係太夜 無人留言既
定係d人睇完 唔留番隻字~"~

而家幾點啊=.=?! 咁夜邊有人..

休伊特報到
你地係咪傻嫁- -
咁夜仲未訓

訓唔著啊=.=

原帖由 ﹡香草粒:) 於 11-4-5 05:06 AM 發表
訓唔著啊=.=

sk等你,我都同FD吹緊水= =

OB你地都夠人
唔洗組我

笑傲無雙

小鬼係到-.-.....

其實擂台戰個到係因為封測先SET到D野咁平@@..
如果一場有12分…正常一日應該無咁多場打=-=:...
不過已經同開發反映要求增加5 VS 5 的比賽
會再調整一下等大家可以打多D

公測開始第一個星期應該唔會開返擂台
要等第二個星期先開

你地又好啦@@ 成日組隊
我玩左2日 組過2次 -  -  
想打王仔都好難搵

原帖由 官方小怡 於 11-4-5 09:52 AM 發表

要 ...

小怡....d職真係有d唔平衡...可唔可以幫我地反映番,,,

一齊玩@@

加油@@@@@@@@@@

唔錯.........期待ob~!

原帖由 ﹡香草粒:) 於 11-4-5 03:08 AM 發表
本身諗住純分享; 不過見到有活動就順便參加埋啦XD

cb玩得好開心喔;ovo多謝查查豬陪左我6日;xd`http://i409.photobucket.com/albums/pp173 ...

我又要加入><
4月7日搵我喔
好似好好玩咁xdd
要入公會會

原帖由 官方小怡 於 11-4-5 09:52 AM 發表

要 ...

如果嬴1場12分..仲要最後最快嬴埋又有多3o分;
1日就已經有252分..好多分;xd`
支持5p5

原帖由 ﹡香草粒:) 於 11-4-5 09:44 PM 發表

如果嬴1場12分..仲要最後最快嬴埋又有多3o分;
1日就已經有252分..好多分;xd`
支持5p5

嘩  你訓醒啦@@"
到時出5打5 一定係大亂鬥啦 哈哈

原帖由 ~!kent!~ 於 11-4-5 09:48 PM 發表

嘩  你訓醒啦@@"
到時出5打5 一定係大亂鬥啦 哈哈

訓醒啦; 我琴日1o點幾先訓`
訓夠等7號;xd`

玩過星曲WEB

我是念念 公測一起玩
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 02:25 PM , Processed in 0.045491 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存