2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online 打只1心聲
go

[閒聊] 打只1心聲 [複製鏈接]

我個人認為打只1用咩機都無咩所謂
不論C機到S機
打八刀or打五刀
裝強化卡or唔裝
都絕對唔係問題
而本人只用劍西

但而家問題黎啦
入去只1房 d人開始唔知想點
車輪 唔識 算
有d搞笑到 打打下只1 話要"3武ok? ok"
自問自答完開始就用3武
最搞笑 1,3武都唔夠打 要加埋"4武ok? 1,3,4"
佢好似唔知開咩系統咁 唉

好啦 第二次見d奇怪野
只1房 打打下 係入面同我講"禁反甩"
咩事?"禁反甩"??
仲要比人話 "你識唔識聽中文?"
我想話不如禁1武 入去企啦
唔夠人打就係入面即時改規則
咩事?點解刀場會變成咁?
點解SD會變成咁?

純發洩文章

禁反甩係場主講 ?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

禁反甩真係第一次聽…

至於佢問下得唔得好過聲都唔出就使黎打你…

好耐無玩刀場既路過

禁反甩唔好玩啦咁

不如索性禁埋收刀.甩刀.mca啦,我都有同樓主相近既經歷,有日我玩只1,入去個場有條友用百式我喃住距係因為百式既防拳技能所以用百式,點知一開波距就一招2武車埋來,咁都算仲要打打下講句:can sp.跟住一招地圖炮車埋來

只1.....對手尋求

樓主咁講搞到我想開新AC去玩殘只1既房
隻game有1234武
你地咁鐘情只1做咩?
會勁D?
我吾覺lo

回復 7# w550i 的帖子

朋友,只一可以增強刀的技術

原帖由 okmijnuhbyg7 於 11-4-17 08:26 PM 發表
朋友,只一可以增強刀的技術

朋友,去街場打可以增強12345的技術

加上只1場10隻有9隻都係用D1武特別強的機
如X西,X之類
但係街場會有企定定俾你打咩?
佢地會咁好心吾拉死你咩?

原帖由 w550i 於 11-4-17 08:32 PM 發表

如X西,X之類

咪就係囉~
都唔明點解D人咁鍾意玩只1
明明隻GAME就係小隊戰向,講求合作性
就算只1玩到天下無敵又點,去到4打4咪又係要睇情況做人
只1練到格鬥技術我又唔多覺,簡單D講句你捉到人同時都會有機會俾對方隊友格返停你或者圍射
真正既格鬥技術唔單單淨止捉人,仲要識睇幾時收刀走佬囉~只1又練唔練到呢點先~?

我有個fd經常自覺得只1勁打死亡用劍殺人就好易
結果咪又係俾人秒

原帖由 w550i 於 17/4/2011 20:32 發表

如X西,X之類

而家D人用拳機既意識好明顯比只1房荼毒晒,以為攞起把刀人地就一定會同你拼刀,結果活活比我隻開左2技既曉拉死左……

=========================================================
to 樓主:
又要禁呢樣又要禁果樣,去到最後只要你一離開只1既世界,咪又係比人秒殺……

如果你想玩只1又練到技術既,唔該開兩隻GP03D對打,包你學到好多野。

原帖由 神名/神樂 於 11-4-17 09:34 PM 發表

咪就係囉~
只1練到格鬥技術我又唔多覺,簡單D講句你捉到人同時都會有機會俾對方隊友格返 ...

我就倒番轉啦-=-

我識點走位,但係D技術生鏽哂,所以我要特訓自己既1武同2武....
好似日日都玩訓練2黎練射同埋-=-
而家日日都開朋友個AC去單1......苦練ING

原帖由 F91西布朗 於 11-4-18 07:35 AM 發表

我就倒番轉啦-=-

我識點走位,但係D技術生鏽哂,所以我要特訓自己既1武同2武....
好似日日都玩訓練2黎練射同埋-=-
而家日日都開朋友個AC去單1......苦練ING

西兄,試下拎剪機包機入場打,吾好用D熱門機
試下把一武封左佢(當然吾係完全吾用)有需要先格2刀
打多幾場就明白架啦0.0

原帖由 神名/神樂 於 11-4-17 09:34 PM 發表

咪就係囉~
只1練到格鬥技術我又唔多覺,簡單D講句你捉到人同時都會有機會俾對方隊友格返 ...

D人成日講只1可以增強實力
最好笑既係某故有人屌我話我吾撚尊重只1既人
又話當你同個神手打佢拎刀都吾會咁易死
(只一的真正目的是為了增強自身的刀術, 可讓實戰時保護自己)<<有人咁講

我同佢地講你地淨係練只1有用咩?
我冇話只1吾好
但係佢地好似神化左只1lo
一時話街場邊會拎部艾比安出黎係冇用
一時又話我好吾尊重只1
又拎例子講屌人
我想問下
人地拎刀咁你吾識拉槍咩?
要等人過到黎先用刀格?
拳機既話會吾會係咁龜射?過去格人啦
剪機既話吾係要睇隊友睇情況咩?有幾多部剪格得好勁?條氣夠用?
包既話仲簡單,刀係黎用防身,你吾會試下當佢係拳機格格格?(當然有D機係做到,少數)
拎佢例子黎講
當你冇氣/倒地吾中
有部拳拎把刀衝過黎(左右大家都冇隊友)
你會點做?
係就要預好同佢格
但係實例同我講,拉射,走佬既方法都行得通
有需要同佢鬥格?
正常小小都會返去隊友身邊,運用該機種的特性去做決定掛?
佢地可以屌返我lo,真係笑撚死

老子我好小入A/S場場
係BC場打得多
反而學到好多野
一黎BC機冇A機S機D能力咁惡,真係要識靠隊友學走位
二黎好少B機C機有很過分的能力/機體6圍/刀長
你刀短左D都完全吾同打法(你試下拎部劍溫同藍迷2L,分別好大)
你係只1學到1武既運用
我係街場學識2345既應用
我1武吾惦咪轉2345武打lo,係街場打夠可以練到
最簡單打8門會吾會真係有時間打8刀?
我冇話只1吾好
但係話只1可以增強到技術比街場好我絕對吾同意

我有一陣既日子都入過只1打
但係我打2場就吾想打吾落走
SS(用bug我覺得吾會係技術既一種,明明我走左你可以拉返我,我打你2刀你仲走得到,字面都吾同意思啦.....技術就=用bug?)
1打1(現實打有幾多時候1打1?打到最後,你有能力站到最後既話,10個有9個都用槍拉白癡)
限武器應用(呢點好白癡,你1打1用晒12345武我反而覺得學到仲多,人地尻拉你會點做?,佢就有sp,等佢出定我出先?之類既野)
打親既黎黎去去得幾部,真係數都數得出(劍西,墨沖劍型,艾比安,The one.....S機吾講拉)
10個人開post講有11個都係呢堆機
入親場見既又係
街場見過真係幾勁架D人既格鬥
但係死得最快往往都係呢D人(不作解釋,落場打就明,有部肥肉過黎仲格?一人一槍收佢皮啦 )
再加上呢D機冇邊部射得到人,變相就係迫你去格人
你只1就有機會反勝(大家都用1武既情況下)
但係現實呢?
有sp wo 有道具wo 有3武 wo 有特殊能力wo
當然你話人地夠用到lo
但係咁樣相比,你贏既機會就一定大過得1武打人啦
已有 2 人評分Good 收起 理由
00899678 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!
CNR4806 + 2 不能同意更多

總評分:  Good + 3   查看全部評分

原帖由 w550i 於 11-4-18 09:55 AM 發表

D人成日講只1可以增強實力
最好笑既係某故有人屌我話我吾撚尊重只1既人
又話當你同個神手打佢拎刀都吾會咁易死
(只一的真正目的是為了增強自身的刀術, 可讓實戰時保護自己)

我好少玩BC,因為開BC都係照挑S機練
即使S機場用BC機,對住大部份所謂既只1神手都已經夠做..
我個次問我FD點解只1要只玩擂台,佢都答唔到..
但係就係因為只係玩平地場,好多只1神手都唔了解其他場地特性,
結果空有一身刀功咪又係俾人1血不扣屈死....
真係死亡玩刀勁既人唔係注重把刀,係識注重走位,呢D咪就係單刀學唔到

原帖由 20031425 於 11-4-18 10:28 AM 發表

我好少玩BC,因為開BC都係照挑S機練
即使S機場用BC機,對住大部份所謂既只1神手都已經夠做..
我個次問我FD點解只1要只玩擂台,佢都答唔到..
但係就係因為只係玩平地場,好多只1神手都唔了解其他場 ...

簡單點說
單刀場學到既野街場都學到
而街場學到既野係單刀場吾一定學到

原帖由 w550i 於 11-4-18 10:35 AM 發表

簡單點說
單刀場學到既野街場都學到
而街場學到既野係單刀場吾一定學到

的確可以咁講

回復 15# w550i 的帖子

good  已+  ^^^
已有 1 人評分Good 收起 理由
w550i + 1 謝XD

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

只1沒用 =]???  你唔玩只1  有幾勁既拳機你都冇用la   加上玩只1係一種樂趣  岩晒個d已經厭倦鳩射的人
練完只1再去街場  你會發現d人玩刀都係廢的  放心砍7他吧
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 05:37 AM , Processed in 0.039426 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存