2000FUN論壇

搜索
go

[攻略] [轉貼][活動] 加點 [複製鏈接]

1.盜賊:10con,其餘全加dex,51級爆擊幾率極高,配上滅亡小刀,攻擊更高,我用來去米19獨自賺錢的主要賬號
2.戰士:10con,其餘全加str,比起全str戰士的好處在於,如果你碰到一個比較笨笨的聖者,你遇怪逃跑成功的幾率比全str的高,因為血多
3.聖者:全wis,我推薦大家聖者不要加con,老是有人說血多的聖者不容易死,其實血少的聖者更加不會死,碰到怪少,來得及加血,碰到怪多來不及加咱就跑,怪物拉出同一屏幕以後就不會攻擊了。對於照顧全str的戰士比較吃力一點,如果看到3個以上的怪物同時攻擊戰士,聖的任務就是吸引其中一部分攻擊自己,以防止戰士被一次秒殺。還有一點就是幫助打怪,和隊友前後夾攻怪物,因為從背後技能攻擊怪物是2倍的傷害,因此當怪物傻傻的攻擊你的時候,你的隊友就能更快的殺死怪物。
4.武道:全con,血多sp多,缺點是攻擊力差,但是51級以後帶上4枚強力戒指+2卡沙手鐲+秘密護膝,你的攻擊力會提高很多
5.法師:有人推薦加wis到20,其餘全部加int,我甚至不願意收魔法師為徒弟,因為沒人帶,魔法師練級很慢
6.商人:這個職業是我自創,相信也有人做過的,賺錢的職業。賺錢很多種方法,打秘密護膝賣了賺錢(有人打了200多次),米19打YOYO賺錢,妖窟、米22打長老賺錢,但所有這些都是要靠自己打。當到了51級的時候,我開始變懶,不想出去打怪物賺錢,靠買賣差價賺取利潤。我們知道聲望越高,你在商店裡買東西越便宜,賣東西越貴,舉個例子,17樓出的41級女盜賊衣服,沒有聲望賣店裡只能賣3W多,我戰士號東方一33級聲望賣店裡4W8。我做戰地商人,將4個賬號都掛在魔窟,總共有10多個10W的手提包,然後在魔窟外面高價收購21級衣服,以比大家賣店裡高的價格收購,控制在1W4,1W5,然後自己賣店裡1W8,1W9,每件的利潤在3000-4000,一次100件,扣除來回飛機票,利潤在20W左右,5次就是100W。
7.師傅:在我看來,這個職業是最耗錢的職業,當然也不能算是職業。我做師傅的原則是給徒弟買齊最好的裝備,令加10W零花,每個徒弟的最低費用在30W左右,總共養了20個左右的徒弟,花銷600W。
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
S!u粉 + 15 活動參與
只怕不再遇上 + 1 感謝分享!

總評分:  威望 + 15  Good + 1   查看全部評分

好似唔多適合GC版本用

原帖由 只怕不再遇上 於 11-4-25 04:42 PM 發表
好似唔多適合GC版本用

同意... 商人這職業蠻有趣 但gc 版本 物價都超高...

原帖由 只怕不再遇上 於 11-4-25 04:42 PM 發表
好似唔多適合GC版本用

多謝提醒~等我再搵下有用既資料先~thx~

十週年勳章(賀詞)

魔B 全WIS都可以...
只不過係輔助型魔B
另外...魔法球輸出係計WIS
魔法球無屬性...打咩怪都係扣咁多~(日神破千)

好似係OLD版黎=.=

是舊的麼..?

武家全CON現在是血牛...
不過沒加SP而且沒有休息時回血了-.-"~

多谢分享

謝謝分享~~~~

你唔知就唔好話魔C升得慢!
如果你覺得果幾日hea住升都有70lv叫慢既!
我真係冇咩野好講!
仲有玩魔C最好緊係最int ! 橫掂都要爆水!仲咩要加wis?
全int既魔c 升得好快架! D怪未到佢已經死左!
你覺得慢係因為你冇去打錢姐!
每個職業都有佢既特性! 只要你識用 聖職都可以做打手!

笑傲無雙

魔c其實係升得最快-.-
只係改左呢個版本一開始變到難升左!
要組隊升下之後再單升快過搵人升!
同埋...戰同賊...加con...算了吧=_=||||
而家咩角色都可以很多血~還是全要加一樣比較安全

回復 11# 孤兒仔利利 的帖子

E D米叫有見樹lo !
自己都未清楚D職想話人地唔好! 職業既專長要知先得架!
開post唔係問題 但出錯野 誤導左人地就唔好啦!

呢篇野只適用於舊版....

新手可以當冇睇過
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-23 05:42 PM , Processed in 0.038273 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存