2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Warcraft III 魔獸《信長之野望》 (新手青頭作) 熱門新中高手英 織田信長(未完成) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

(新手青頭作) 熱門新中高手英 織田信長(未完成) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

忽然癲癲地想出篇心得比各位大佬插下
順便交流下各位用信長既玩法同心得
信長既出裝同玩法實在多到數唔哂(廢話)
所以今次我只係會寫我自己常用既玩法

希望大家可以睇哂之後比d評論小弟
有批評先有進步

以下係信長個_樣

相信好多人都對佢幾熟悉
用得好就好男人
用得差就好難忍
所以我發呢個post希望可以教識更多人玩"信長"呢隻英

織田信長
:1125
法:345
攻:90-108
甲:6
攻距:128
力:29(主)
敏:29
智:23

相信好多人都會認同
信長一開始既三圍都唔差
當然我都唔會否認

技:
天下布武(天生技)

當織田信長殺死一個英雄時,即可讓全軍增加15%移動速度以及20%攻擊速度,持續10秒。
用處:殺完人方便走佬
傷害:冇
用魔:冇
cd時間:都係冇
好處:殺完人走佬
壞處:相信冇吧?

傳說中的槍斃(w技)

對指定的方向使用火繩銃攻擊,讓距離內所有敵人受到傷害。
用處:遠距離高傷害輸出
傷害:200,300,400,500
用魔:100,110,120,130
cd時間:15秒
好處:距離遠,傷害高,用魔唔算高
壞處:傷害區域細得可憐

傳說中的插起(e技)

讓指定範圍內的地面穿出2.5波厄災之棘,可讓範圍內的敵人造成傷害並暈眩,而且在2.5秒內自身獲得額外攻擊力。
用處:區域性暈以及傷害,食兵殺人必備神技
傷害:90,140,210,270(以一波計)
用魔:160,180,200,220
cd時間:25秒
好處:信長的神技,又暈又高攻,仲要2.5秒內加攻
壞處:食魔比較大,如果唔配回魔將會要經常出入150

又愛又恨的爆擊(被動技)

讓手上的名刀‧壓切更具殺傷力,可增加攻擊速度以及有機會在攻擊時造成更嚴重的傷害。
用處:攻裝玩法必點,加攻速同埋中等既爆率爆倍
傷害:冇
用魔:冇
cd時間:當然都係冇
好處:信長既爆擊技有加攻速,同埋攻法玩法好多時就係因為1,2刀爆擊決定拎唔拎到果300蚊
壞處:當你連完2技既閃埋去滿心歡喜諗住爆死對面既時候...佢爆唔出...orz~

大技(t技)

讓身邊環繞著障壁深紅的毀滅力量,導致他對魔法完全免疫,而且每秒對附近的地面部隊造成傷害。
用處:強大技能,殺人推塔無所不能
傷害:1秒290,365
用魔:200,250
cd時間:155秒
好處:前期高傷,帶有魔免,無視對方魔免
壞處:如果對方有清酒咁就唯有留番黎推塔/走佬用

自家法裝玩法教學(中高神手可無視)
點技:槍.插.插.槍.插.大.插.槍.槍.爆.爆.大.爆.爆.黃點到尾
至於出裝表呢
就係下面!!!

一開波大叫單上/中/下,信長(個人喜好單中)
之後~,ctrl+1,買

一直食兵,之後第1次派錢就買

我竟然還是頭香= =..

呵呵
快d完成埋佢啦

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

原帖由 笨蛋星~★ 於 11-5-5 07:02 PM 發表
我竟然還是頭香= =..

因為呢個版人流實在少得很...
原帖由 春GoR 於 11-5-6 10:12 AM 發表
呵呵
快d完成埋佢啦

我會盡快完成,多謝支持

原帖由 春GoR 於 11-5-6 10:12 AM 發表
呵呵
快d完成埋佢啦

春大佬 你幫手完成囉@@,,你信長咁強大@@
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:20 PM , Processed in 0.029931 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存