2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 國服?港澳服?台服??
go

國服?港澳服?台服?? [複製鏈接]

請別急於投票,睇下我既意見同大家既意見先。

等了很久 一直留意 但冇發言 現在忍唔住了>_<
相信有很多人都係到等緊佢封測同公測,而且會係邊個服開先,就玩邊個先(起碼我係),等出港服再轉(尼個我就未必了)。
尼家既消息(暫時,未確定)係台服反而先進行測試,尼點有d奇怪,明明國內開發,點解係別服開先=.=(定係我錯左?),但諗深d都可以理解
個人諗法→(因為國內太多人?伺服器要求變得極高?)
然而到底玩咩服我到尼家都幾難取捨(未出已經諗尼d野>_<好唔好玩都未知),大家都係到講下自己d意見。
國服:好處一定係人流最多的了,而且d點數會無咁食水深(加左層代理商,大家都明白會變成點),同埋原汁原味(更新最快,同埋唔會有d野唔洗點既都變有點)
       壞處我相信主要係delay,一隻即時戰鬥既game輸delay,係極難勉救,除非你技術上高幾籌,或係入面武功高佢十倍,打怪果d還好,同玩家pk真係會勁辛苦,
                 在此只能期望個伺服器好top,但係經驗所得,伺服器不變而遊戲不斷更新,始終都係會lag。
                 同埋買賣遊戲道具或金錢,尼個都唔算太大問題既,但都係一個麻煩。
港服:好處唔會lag,港服伺服器始終近,相信大部分玩家都好小玩港ser lag(但的確有,我都知- ,-),同埋港服既交易係網吧進行,安全可靠。
          壞處港ser不嬲都係一開頭熱爆,但係好快就冷卻,玩家流失小不免,當一隻game小人就真係冇咁好玩,不少遊戲為例(我玩過sd高達、龍之谷之類,本身真係
                  爆哂ser,但尼家真係人小好多,雖然 仲保留到一定人流。)除非真係劃時代遊戲,歷久不衰,但係都仲有以下問題。
                  同埋代理商既無理同食水深玩開online game既同伴應該都明白。
台服:我諗同國服差唔多,我甚小玩台服,我諗到既都係溝通冇咩問題,大家都用繁體字。而台服既代理商我都唔清楚~
單選投票, 共有 34 人參與投票
2.94% (1)
35.29% (12)
61.76% (21)
你所在的用戶組沒有投票權限

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

港服怕太少人
國服怕溝通唔到
台服就岩岩好
唔少人+唔難溝通

都係個句,邊度出先玩邊度~
如果要我揀個長玩既,我揀港服~

是喔.哪裡先出就玩哪邊,要盡快先試玩喔

港版太少玩家了!長玩定居還是台版好

都係台好。。港板一有新GAME好難吸引D人留。。正正下自己都無引。。起碼台唔洗太擔心人流問題

國服24 25日對外測試啦0.0  梗係玩住國服先啦0.0

原帖由 306453 於 11-5-24 06:57 PM 發表
都係台好。。港板一有新GAME好難吸引D人留。。正正下自己都無引。。起碼台唔洗太擔心人流問題

最驚好似魔力寶貝2咁...港版冇人玩,台版鎖ip...進退兩難

原帖由 jason321019 於 11-5-24 07:37 PM 發表
國服24 25日對外測試啦0.0  梗係玩住國服先啦0.0

邀約測試只是請專業院校學員,其他玩家只能看不能玩~"~

估唔到國服竟然一票都冇
仲諗住有唔小國服玩家tim,我個人支持國服 投返票先 人多同唔會比人改到d商城野貴
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 07:27 PM , Processed in 0.036920 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存