2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero 新手再敢只用箭雨一招,,一定踢你出場>_< ...
go

[游俠] 新手再敢只用箭雨一招,,一定踢你出場>_< [複製鏈接]

各位新手,中手們,, 你地要玩弓遊無問題,,唔好只係出一招箭雨好冇呀!?
見到都想踢走你地出場,,呢招好易蓋傷,,重點係又冇入石 打中根本唔痛,,
現家比個建議新手學弓遊,,唔可以出箭雨呢一招...點解呢!?
弓手強大之處係有唔同既招克制無忍痛的職業,,而唔係箭雨一招走天下...
要成為當年牛爸爸咁勁既弓手,,唔該你地招招都熟用曬先講...
仲有弓手箭雨呢招係一定要入石先有用..唔該你地弓手場場A石先好玩啦!?頂你...
你要想一味出一招 唔該轉職做冰法 一味冰D 簡單易用...
唔好話自己只係想玩下,,唔想煩只係出箭雨一招,,如果真係咁..你玩打怪game啦€~~
唔好留係到啦~~~你完全令到FEZ最好玩既地方抹殺左~~~走啦..無人留你...
最後..弓遊其實好難用..新手根本唔岩玩€~無錯係打到好遠..但一埋身 10個新手10個都比人秒殺...
想遠攻 又想安全...個人建議玩元素加冰c...無巴爾就冰法啦...
打人既時候冰a加雷b,a打人夠曬€~~重點係唔水次次都殺到人~~扣到接近一半血 對手都唔會埋身..
記得留pw用冰c...
P.S. 我都知我廢UP...我係支持見弓遊新手蓋傷即踢...根本一開始職業都簡錯..仲打咩鬼呀...

原帖由 tom仔tom 於 11-5-7 11:20 PM 發表
各位新手,中手們,, 你地要玩弓遊無問題,,唔好只係出一招箭雨好冇呀!?
見到都想踢走你地出場,,呢招好易蓋傷,,重點係又冇入石 打中根本唔痛,,
現家比個建議新手學弓遊,,唔可以出箭雨呢一招...點解呢!?
弓手強大之處係有唔同既招克制無忍痛的職業,,而唔係箭雨一招走天下...
要成為當年牛爸爸咁勁既弓手,,唔該你地招招都熟用曬先講...
仲有弓手箭雨呢招係一定要入石先有用..唔該你地弓手場場A石先好玩啦!?頂你...
你要想一味出一招 唔該轉職做冰法 一味冰D 簡單易用...
唔好話自己只係想玩下,,唔想煩只係出箭雨一招,,如果真係咁..你玩打怪game啦€~~
唔好留係到啦~~~你完全令到FEZ最好玩既地方抹殺左~~~走啦..無人留你...
最後..弓遊其實好難用..新手根本唔岩玩€~無錯係打到好遠..但一埋身 10個新手10個都比人秒殺...
想遠攻 又想安全...個人建議玩元素加冰c...無巴爾就冰法啦...
打人既時候冰a加雷b,a打人夠曬€~~重點係唔水次次都殺到人~~扣到接近一半血 對手都唔會埋身..
記得留pw用冰c...
P.S. 我都知我廢UP...我係支持見弓遊新手蓋傷即踢...根本一開始職業都簡錯..仲打咩鬼呀...

其實你係有心定係無意

介唔介意我幫弓手講句公道說話,佢地可能真係只會用箭雨一招,但係箭雨既用途唔係用黎破冰/打暈人/打前場既,
招技本身係打敵方後場(唔係法就係弓手,令到敵方硬直到用唔到技)如果佢地係打D冰/暈左既,
咁就佢地唔岩,但係如果佢地係打中/後場既我覺得無問題.

以上只是自己個人意見

已有 1 人評分Good 收起 理由
RoSaRiO + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 1   查看全部評分

字海

當見到D弓對住敵方既戰士箭雨,而敵方法C又係咁任意放技既時候,我就會索性番去坐水

我覺得係有意!!!
不過你都講得岩既,弓手真係唔易玩...蓋傷一流...
做得好無人讚,蓋傷就有人彈~
去做刀戒人算啦,最簡單\~

咁9貫呢 ?

十週年勳章(賀詞)

此post是曲線嗎=[

十週年勳章(截圖)

我會投反對票

只用箭雨真係好差,應該用貫骨ma~\_/
(我隻弓玩到5星都未出過一下箭雨)

為左唔比人地蓋你傷,而抹殺人地玩game的機會,仲要係2kf到開post
可悲

係咁的
一個中箭雨扣80的戰士路過
已有 1 人評分Good 收起 理由
落夜 + 1 一個打戰士有80的弓手向你say hi

總評分:  Good + 1   查看全部評分

你要廚箭雨我無所謂...
不過你要廚精準的話我打爆你個頭都似= =+

十週年勳章(截圖)

只出箭雨都可以好有用[問題係要個弓手唔好禁龜起成班人後面射,要跟住戰士,行前d用箭雨打法師cut技,唔好用箭雨打前方既人(打前方都數易破冰/蓋傷)]

根本新手玩弓遊,,係戰線上點會敢行前...一定出箭雨打最前既敵方戰士...
蓋傷就一定...不過重點係唔好用箭雨蓋傷呀€~~
你用強力蓋個法c 我都覺得算數~~
真係要玩箭雨 入左a石先好玩~~無入既都踢得啦

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

咁都可以抽到牛爸爸水

全場只用箭雨也可以a殺s傷的路過

TO: 暴力狗..
全場只用箭雨也可以a殺s傷的路過..
請放片表演一下...show time...
我自問無咁既實力...都唔係高手

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

原帖由 tom仔tom 於 11-5-7 23:50 發表
TO: 暴力狗..
全場只用箭雨也可以a殺s傷的路過..
請放片表演一下...show time...
我自問無咁既實力...都唔係高手

咁你up個比較舊既主程式比我dl先啦
而家我連玩都玩吾到
另外我重不拍影片
想見識既話開隻分身黎藍國
搵日老哥我有心情再上5a..到時再表演比你睇啦

自問我玩弓遊吾係最勁
但數到全ser呃傷最勁既弓遊..都應該非我莫屬啦

原帖由 tom仔tom 於 11-5-7 11:46 PM 發表
根本新手玩弓遊,,係戰線上點會敢行前...一定出箭雨打最前既敵方戰士...
蓋傷就一定...不過重點係唔好用箭雨蓋傷呀€~~
你用強力蓋個法c 我都覺得算數~~
真係要玩箭雨 入左a石先好玩~~無入既都踢得啦

你用弓手時肯定自己沒蓋過人傷?

同意上面

你都識講啦 新手呀嘛
要包容佢地嫁
佢地做錯野係要教
唔係踢 唔係係FORUM話佢地唔好
仲有  佢地係新手炸! 鬼有A石咩!
就係你地呢D人搞到D新手走曬...
你要諗下以前岩岩開SER的時候個個都係咁 你唔好踢曬佢地?
所以老手唔係惡曬的
已有 5 人評分Good 收起 理由
飛吧飛吧 + 1 本日中肯
無極限 + 1 你說的內容我非常同意
RoSaRiO + 1 你說的內容我非常同意
鬼整你 + 1 你說的內容我非常同意
火… + 3 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 7   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 02:53 AM , Processed in 0.040964 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存