2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 幻月之歌 呢隻免費online
go

[討論] 呢隻免費online [複製鏈接]

我到隻game出屠龍裝果時已經知佢淨想吸你錢,出左冇耐就冇玩lu。
其實隻game可玩既元素唔多,要升lv就要玩家做人肉外掛機,一日幾個鐘都坐係部機前面按1  2  3  4。
不過,呢d 免費online都係勝在一出果時個個貪新鮮又唔洗錢,所以好易就係game入面搵到岩嘴型既fd同你上網一邊吹水一邊打機。
就算隻game唔多好玩,但係識到fd同你一邊吹水已經好好。
主要既目的係解到悶,成日都想上線同fd吹下水組下隊(特別係異性既網友 仲會有一份幻想),代理商就係睇準呢一點。
一出新game等大班水魚入黎,等佢地吹水吹到唔想走既時候,就出一大堆吸錢既商品大吸特吸。
好多玩家就會為係自己新識到既fd之前威一威,就不惜傷傷自己既銀包....去買點數。
呢下問題就黎啦
因為呢個game既商品係建基係"機率"上。呢d商品唔係話你肯付出,就會有收獲。
往往付出一定都會比你既收獲多出一大截
想要抽到一套勁既點裝?冇上千都唔洗諗
不過你拎一千蚊係出面已經做到好多野啦  玩落諗真d就會知唔多值
甚至付出左  連丁點既收獲都冇
不過代理商就好少理你有d咩收獲  你冇收獲呀?唔緊要  我再出多d比你去抽~~
佢地係開始唔在意將資源放係隻game既更新上
只係會著重下次出件咩野新奇d既點品去吸多d錢
當玩家開始覺得隻game悶既時候  代理商仲係度計劃緊下次出件咩點品
而唔係諗緊點去增加隻game既遊戲性
就算等到代理商肯改版 加新元素 都已經冇咩用
因為等到佢肯改,玩家都已經走左一半。就算真係肯改,都係改得小小根本就唔足夠再吸引留低既玩家,你爆左lv?好呀~再出多機十lv比你做下人肉外掛囉。
加上香港既玩家人地比較少,好容易一隻game就淨低貓仔幾隻。
如果要追求好玩既遊戲性,石能淨係得月費online game先比到你。不過收月費既online又少左一份個個都係新手所以好易就會識到fd既果一份真

不過諗返代理果一邊
好多人都識講~~佢地都要食飯架麻~~~要錢~~
因為要營運online game都係一門生意。冇理由唔收錢就由你任玩。不過有好多人就算知道~~佢地都係唔會買點數黎玩
因為佢地會係隻game入面用game錢去買其他玩家賣既點品。佢地會覺得買點數係好on9既行為。所以就會將一個玩家應該要付出金錢既責任就會堆疊左係其他買點數既玩家身上。所以就會有玩家覺得玩呢隻game好浪費金錢。從而放棄左呢隻game。

有d覺得有點兒係殺雞取卵  世界上可能真係冇兩頭利既針...

一早知啦= =

你講既野大家都知;;
有邊間商業公司唔係以吸你錢為目的既呢?'
就算月費GAME''依加有部份都會加埋商城制係入面((雖然唔多
未來,,月費GAME吸水可能仲可觀''

買點我自己就覺的冇問題了,,
你講果類,,完全係小朋友階段既人((我覺得-.-
如果你自己識自控''
乜會咁易被人呃既咩
控制好自己要洗幾多錢係OLG上面.小小地咁玩下,,乜真係咁ON9咩..?
我唔排除有D小朋友真係好瘋狂''
不過對於好我呢D已經番緊工既人1.2百真係唔係好多.

講真,值唔值係你自己點睇既0者.
免費GAME係你情我願既,,
玩得開心咪OK囉.

笑傲無雙

其實呢隻game既畫都真係幾靚 好自然 睇上去好舒服
如果你用悠閒式去玩呢隻既話
你就真係冇揀錯
所以當我玩呢隻個game個陣
我都係玩佐45分鐘就會停 緊住去睇下電視
咁樣玩隻game唔會沈迷 又會玩得好輕鬆

當佢係娛樂  因為我都唔係想勁 想升呢
正係想令自己既生活增添少少色彩

送你2個字
廢話

笑傲無雙

送你2個字
咪呃post啦 要呃分就唔好係呢個版呃 唔該!!

唔洗錢玩的game就係禁嫁啦
永恆的定律

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 03:47 AM , Processed in 0.031742 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存