2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 轉生食屬調一問
返回列表 發新帖 回覆
go

[職業] 轉生食屬調一問 [複製鏈接]

我魔c  75轉第1次會唔會太低lv??
仲有我轉左生之後係唔係10lv果時食屬調?
屬調食左係唔係扣你力體智魅幸各1 之後多5點比你加?
咁10lv 最多食幾粒??我魔c用黎加敏??
係唔係淨係食10lv就得??
升lv問題...我重玩果時唔識上體裝升lv
搞到e加70先得3千血- -
咁我轉左生之後上番6件35up體裝
食埋體藥 lvlv都上裝加食藥
60之後最多上番幾血- -??
原諒我問題多多  THX

首先你要知道一樣野,食屬調唔係10Lv食,
係11Lv食,因為11Lv有個bug可以食到d屬得番4為止
而10Lv食最多只食到得番5,所以11Lv先好食,
然後呢,屬調係所有屬性-1,然後6個屬性+埋=-6點自由比你加番屬性,
所以1~11Lv千奇唔好點屬,由番11Lv果陣平均番敏以外既屬之後先食齊佢,
咁樣成功既話,敏以外既屬會全部變成4,跟住d空點就可以點晒做敏啦,
仲有hp方面係睇你體裝一共+幾多同埋隨機屬性+幾多,你2轉職前因為+hp,mp
呢d野係唔穩定,建議你70lv先好2轉,60~70lv可以屈hp,起碼可以多千幾hp,
咁樣你應該可以70lv有1m3~1m5 hp左右[8件體裝+255up兼每1lv都食體藥],
一般6防具最易收到既,我睇你果6件一定係[介,鏈,鞋,手,頭,衫],然後差武同樂吧,
買支體棒+件體樂啦,1500m應該收得齊2件[+35up],如果你有勇氣既話,
收件10lv體樂[精煉的響板,一般比1lv樂平好多],跟住1個普降降落去降到4Lv,
然後就可以拎去升Lv,因為1Lv角色其實係可以用到1~5Lv裝既,所以4Lv都ok,
但前提係要果1下唔爆,一般4xx幸up[上裝+賜福]癈50lv全幸垃圾幸商都可以做到架啦,
自己加油啦=]

咁11 lv之後升Lv 加唔加點 加左之後咪食唔到屬調,

原帖由 殺神者 於 11-5-16 02:07 AM 發表
首先你要知道一樣野,食屬調唔係10Lv食,
係11Lv食,因為11Lv有個bug可以食到d屬得番4為止
而10Lv食最多只食到得番5,所以11Lv先好食,
然後呢,屬調係所有屬性-1,然後6個屬性+埋=-6點自由比你加番屬性,
所以1~11Lv千奇 ...

果個唔係bug
同埋10lv都係食到4
屬=lv/2-1
10/2-1=4

原帖由 幻乂魂 於 11-5-16 11:21 AM 發表

果個唔係bug
同埋10lv都係食到4
屬=lv/2-1
10/2-1=4

10Lv食盡係食到5咋,睇台ser官網講解啦,hk官網都有寫明只係屬=LV/2
另外11Lv調完就可以1直點敏啦,因為你其他要6個屬都追晒上Lv/2既已上,
呢點你係100Lv之前都無咩可能做到,屬調用法請睇下面台灣官網:
http://fairyland.lager.com.tw/01guidebook/31_things.html

笑傲無雙

原帖由 殺神者 於 11-5-16 01:42 PM 發表

10Lv食盡係食到5咋,睇台ser官網講解啦,hk官網都有寫明只係屬=LV/2
另外11Lv調完就可以1直點敏啦,因為你其他要6個屬都追晒上Lv/2既已上,
呢點你係100Lv之前都無咩可能做到,屬調用法請睇下面台灣官網:
http://f ...

其實你用過未呢-,-

原帖由 殺神者 於 11-5-16 01:42 PM 發表

http://f ...

10lv可以食4
其實唔係bug
因為食完11/2=5.5 -1 一樣食到4

13lv一樣可以食到5
原因係13/2=6.5  小數可以食埋

仲有想問下升lv果時食既加體加智藥叫咩名- -?

體:千年大還丹
智:海洋的祝福,魔X口糧

咁ja係基本上11lv要食幾多粒屬調先ok?!
食到食唔到為止?
之後升lv就可以狂加敏?

原帖由 夜影風 於 11-5-17 02:23 AM 發表
咁ja係基本上11lv要食幾多粒屬調先ok?!
食到食唔到為止?
之後升lv就可以狂加敏?

食到全屬性4為止(但如果你升敏~敏就唔洗4)
如果你想高敏~可以唔洗+敏住
係每個單數lv試食敏搗(即13,15,17呢d lv試食)
人類就難d食到敏搗~但精靈/矮人有機會食到

我想問下食屬同升lv比你配個3點係咪唔點點住,因為我聽人講每11lv食一次屬食到無得再食
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-26 08:52 PM , Processed in 0.033672 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存