2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 《艾爾之光》心得攻略區 闇乂天使 領騎PVP/副本配點&心得(31/7更新56LV點法/更正 ...
go

闇乂天使 領騎PVP/副本配點&心得(31/7更新56LV點法/更正錯誤) [複製鏈接]

照詩人說的,艾光的重點十分貴,所以我便發出這個更新帖子,因為上次的技能連我自己也不滿意啦,另外詩人的好像是47LV時的配點表了,所以在這更新一下。
http://www.phototalks.idv.tw/fle ... 0555550455505553550
SP:0
初級物理防禦修練(5/5):可增加物理防禦。
斜劈斬(1/5):威力強,適合收尾用,可惜會令對手即時倒地,另外,到後期不難發現這技能已沒有位置擺放了,所以不點。
反擊(1/1):功用多,可用於打空後向對手發出,也適合對手使用起身反擊時用。
SP:5
初級魔法防禦修練(5/5):可增加魔法防禦。
怒火燎原(5/5):威力不差,但容易打失,本身自己不常用,有170MP我選擇音波+昇龍,前置大地斬技能。
SP:10
初級腕力修練(5/5):可增加物攻。
烈焰斬(0/5):由於技能是前置真。烈才加的,但領騎在真。烈的威力不高,所以不點。
SP:15
初級魔力修練(5/5):可增加魔攻。
SP:20
魔力導言(0/3):加魔攻,領騎不需要。
大地斬(5/5):雖然只在副本才能發揮全力,10點的代價也比較大了,但這招在副本的確很有用,在PVP配合光屬性武器的效果也十分高。
SP:25
防禦導言(0/3):可增加所有防禦,在副本可進行持久戰,但個人認為效用不大。
攻擊導言(3/3):可增加物攻,在PVP可連技/作短時間定格。
反擊強化(5/5): 功用多,可用於打空後向對手發出,也適合對手使用起身反擊時用。
SP:30
真。烈焰斬(0/5):可清小怪,但領騎使用時的功效不大。(如果真的想點,可以不點怒火+大地,點真。烈。)
無限之刃(0/5):威力不算大,容易打失,有250MP的話,不如等一會出彗星/音波+昇龍好了
SP:35
腳踢(5/5):用於連技,PVP必備。
SP:40
防具破壞(5/5):可用於連技,有80%機率令對手防具歸零,PVP必備。
升龍斬(5/5):可連技,又可配合音波使用。
SP:45
中級腕力修練(5/5):可增加物攻。
捕捉機會(5/5):可在倒地時捉住近距離對手,雖然在後期高水準的PVP中,這招效率較低,但如果對手失誤,這5點絕對能夠扭轉局勢。
SP50
致命螺旋(0/5):威力十分差,輸出又不穩定,千萬不要點。
SP:55
武神契約(4/4):可增加物攻,在副本可配合MP水使用。可在最尾才加。
活力(5/5):在普攻時,獲得的MP增加。
霸體(5/5):PVP神技,可在互打或衝時使用,PVP必備神技。
SP:60
強化體力(5/5):可增加HP。
龍卷斬(0/5):首先,對手可以斷魔,另外,有200MP的話,用音波+昇龍更好。
SP:65
彗星爆裂(5/5):無視對手體型,作出十分強勁的攻擊,但可斷魔。
末日誓言(5/5):威力不及彗星,但可清怪,PVP使用後可連技,在團P也有不錯的功效。
SP:70
強化體魄(3/3):提升HP並減少傷害。
音波衝擊(5/5):威力雖然不及斜劈,但範圍大,又可作連技。團P時可救人/捉2人用。
SP:75
抑制苦痛(5/5):在PVP/副本都有用,使用主動技時,一定機率令異常狀態消失。
旋風車輪(5/5):可用作連技/捕捉對手。
SP:80
沙塵暴(0/5):威力高,副本可清怪,PVP配合迴避可做出神閃。

連技:
0MP:ZZZ>Z 防具破壞 XXX 腳踢 XXX 旋風車輪
100MP:ZZZ>Z 防具破壞 XXX 腳踢 XXX 音波 XXXX
100MP:ZZZ>Z 防具破壞 XXX 腳踢 XXX 昇龍 ZZZX
200MP:ZZZ>Z 防具破壞 XXX 腳踢 XXX 音波 昇龍 ZZZX
300MP:ZZZ>Z 防具破壞 XXX 腳踢 XXX 彗星

角色照:

影片:
沒得四仔同意就擺上黎,在此說聲對不起。(當然,小弟輸了1X場)
http://www.youtube.com/watch?v=kYP2PMc7ikE
http://www.youtube.com/watch?v=eQR6x83188w
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
╭逍遙*俊╯ + 2 我鐘意你諗法.. 嬴輸緊咩要,就算輸..不妨 ...
虎=~ + 5 感謝分享!

總評分:  威望 + 5  Good + 2   查看全部評分

個人覺得你應該放埋輸ge上黎-.-

放晒贏果D輸十幾係邊
係睇落型D
定你想暗示D咩

nothing happend

下??????我好似無講過WO??我FD講?我無同糟糕你P過?如果我FD講過,我係度同你講對唔住,希望我本人同你P場,OK?

回復 5# LoNG乂 的帖子

umm 既然你表明係第二個人我都無謂再追究

你自己del引用+我會del上面個回應

有機會D頻再見吧 同埋希望唔好比我見到你果個[朋友] SAD

原帖由 LoNG乂 於 11-5-17 09:56 PM 發表
照詩人說的,艾光的重點十分貴,所以我便發出這個更新帖子,因為上次的技能連我自己也不滿意啦,另外詩人的好像是47LV時的配點表了,所以在這更新一下。
http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/?s=07511505550 ...

樓主係咪想講「東方緋想天」個on9仔?
條友好大口氣
果陣係殺手,嬴完佢之後問你幾暴幾速之後就踢你
然後當無事發生話無踢過你扮哂冇做過
就講左句好撚型既藉口「微不足道」(所以唔記得有呢回事)
然後話「我好大量,唔同你計較」<呢句我睇撚完都唔知比咩反應佢
真係諗返起都把幾火

我又比人罷左上網=_=
點解個個都要偷拍我..

容許我講一句廢話
領騎對領騎點連技唔係重點,而重點在於點樣先手捉到人

原帖由 老翻四仔 於 11-5-27 02:56 PM 發表
我又比人罷左上網=_=
點解個個都要偷拍我..

比機會我,我又要拍四仔

原帖由 傲笑紅塵 於 11-5-27 03:04 PM 發表
容許我講一句廢話
領騎對領騎點連技唔係重點,而重點在於點樣先手捉到人

謝謝分享,抓人的確很重要,但抓到不會連技就沒意義了吧。

原帖由 老翻四仔 於 11-5-27 02:56 PM 發表
我又比人罷左上網=_=
點解個個都要偷拍我..

你出名麻

我又要同你打><

條友明知自己裝廢係度怨人裝勁

多謝分享~ 練緊艾仔

原帖由 chung81128c 於 11-5-25 10:03 PM 發表
個人覺得你應該放埋輸ge上黎-.-

我放左去YouTube度,可以去CC。

原帖由 吟遊詩人=D 於 11-5-27 10:16 PM 發表
我又要同你打>

殺手見到P吧。

原帖由 天氣小姐 於 11-5-26 02:51 PM 發表
放晒贏果D輸十幾係邊
係睇落型D
定你想暗示D咩

我有放上YouTube,你覺得我想暗示D咩呢?

咁多條片夾一條片ok?

放埋輸ge上黎會更加好,唔係老四好慘....
另外,騎領都唔識連就抵死-.-至少都識>zzzzzzzzzzzzz?=.=
p.s.唔拍四仔拍咩好A_A((流口水....((不用拖,自走...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 07:53 AM , Processed in 0.044267 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存