2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 寵物4倍
返回列表 發新帖 回覆
go

[寵物] 寵物4倍 [複製鏈接]

我岩先用COFFEE(+石) 降左隻70LV火6
但升升下發覺 隻野次次都係+3..

點先可以肯定佢有4倍同點升一隻勁PET?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 36661124 於 11-5-21 06:25 PM 發表
我岩先用COFFEE(+石) 降左隻70LV火6
但升升下發覺 隻野次次都係+3..

點先可以肯定佢有4倍同點升一隻勁PET?

月高LV月易4倍.記得末降用咩化降之後用番同樣化up頭70極為重要

原帖由 快刀洪吉童 於 11-5-21 06:31 PM 發表

月高LV月易4倍.記得末降用咩化降之後用番同樣化up頭70極為重要

你意思係愈高lv降就愈易升上去係4倍?
定降完之後升到愈高lv就愈易4倍?
另外例如未降之前係獸化咁拎去降,之後降完就要用番同樣獸化去升?
唔係好明

原帖由 藍孩子 於 11-5-21 10:41 PM 發表

另外例如未降之前係獸化咁拎去降,之後降完就要用番同樣獸化去升?
唔係好明

10lv 40力=4倍  
60lv 240力=4倍
10lv 60力=4倍多20
60lv 260力=4倍多20
升勁寵最緊要都係有本錢
一開頭升得廢唔緊要 因為蝕得幾多點..(即1lv 100力  10lv 130力=蝕6點)
如果你升一隻寵 1lv 60力 60lv 296力 咁你升呢隻寵己經升得好叻 好掂
如果升得廢唔緊要..因為會再降
就算用香賓降寵 升出黎既寵廢都唔緊要 升出黎勁都無用
最緊要係用開水/雞精/參湯 升得掂先有用
升得好個轉 最緊係重心降寵(例如 雞精/參湯降寵 ) 我心目中既重心(同一隻寵用第2次參湯)
我建議用降級物品去降寵既等級係以下@@~
咖啡:60lv降 1次止步  可直跳用可樂降   1lv有60力就夠
汽水:60-70lv降 1次止步 可直跳用香賓降 1lv有80力就夠
可樂:68/72lv降 1次止步                       1lv有100力就夠
香賓:72/75/78/81降  1次好 2次止步     1lv有150~200力就夠
開水:90-100lv降 1次止步                    1lv有300~350力就夠
雞精:100lv以上降 1次止步                  
參湯:必須先雞精/參湯後降寵

跟住就好多人會問 點解咁低lv就用香賓 可樂..降寵..
例如:1隻寵72lv降 1lv150力 70lv 416力 我覺得己經同1隻92lv降出黎既寵一樣

如果睇得明篇野既精華  咁你就會升到好多好寵
如果話無咁多錢 你就唔配有好寵
已有 1 人評分Good 收起 理由
36661124 + 3 good

總評分:  Good + 3   查看全部評分

原帖由 呆漾小草 於 11-5-22 02:18 AM 發表

10lv 40力=4倍  
60lv 240力=4倍
10lv 60力=4倍多20
60lv 260力=4倍多20
升勁寵最緊要都係有本錢
一開頭升得廢唔緊要 因為蝕得幾多點..(即1lv 100力  10lv 130力=蝕6點)
如果你升一隻寵 1lv 60力 60lv 296力 ...

明明地又唔太明, 不過我會照做
等我係D股票度拎番D積分之後會補番粒GOOD比你

十週年勳章(賀詞)

原帖由 藍孩子 於 11-5-21 10:41 PM 發表

唔係好明
你已答中左不論降幾多次都用相同化係好D
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 01:29 PM , Processed in 0.030119 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存