2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 黑洞爆發命中一問
返回列表 發新帖 回覆
go

[職業] 黑洞爆發命中一問 [複製鏈接]

我想問有咩方法可以提高黑洞爆發命中?

智慧智慧智慧

法術命中睇人智,法化寵智,人技lv(闇技),棒既屬性(eg闇技+45),書既屬性(eg闇技+5),仲有闇信(影響好少)
所以智敏裝係好過就咁敏裝,但都貴好多
闇智寵當然愈高智愈好
真闇棒差唔多係必備(影響好多)
咁基本上就可以輕易秒到水木

笑傲無雙 玩過星曲WEB

我見人地講用敏寵武化有用,真定假?

係lor,,我想問用水pet武化係咪有用定 定用暗智pet武化?

棒本身既傷害力會否影響洞爆攻擊力
棒本身既命中率會否影響洞爆命中率?

水敏無論用黎獸化武化乜化物化都好..
一定唔會增加法術命中!!!!!!

闇智武化更加聞所未聞..
唔好比人昆

只影響棒技(扑人)

已有 1 人評分Good 收起 理由
呆漾小草 + 1 精品文章

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原來如此....真係唔該曬大家!!!

笑傲無雙 玩過星曲WEB

我見敗家有個講用水敏武化會準d 原來假的~_~

原帖由 藍孩子 於 11-5-24 01:09 AM 發表
都一定唔會增加法術命中!!!!!!

唔好比人昆

只影響棒技(扑人)

咁點解上左普通棒出法術, 會高傷d?

笑傲無雙

原帖由 方刃仔仔 於 11-5-24 06:42 PM 發表

咁點解上左普通棒出法術, 會高傷d?

棒lv都計<

原帖由 藍孩子 於 11-5-24 01:09 AM 發表
都一定唔會增加法術命中!!!!!!

唔好比人昆

只影響棒技(扑人)

唔係質疑你或挑戰你
但如果你做過實驗
可唔可以講講結果?
定係純粹係你猜測或感覺上覺得?
而在討論區上 我發現無論提出或反對果D方法嘅人
"個個"都無實質既數據 咁樣真係嘈到天光
而我覺得一個最基本既實驗
起碼要分別試50回合以上
如果你有試過 可唔可以分享多少少?
但暫時我連水木都未秒到 所以想做實驗都做唔到

所以我唔敢排除以下可能性:
武化水敏/闇智寵
棒LV
棒命中
魔杖技能<--呢個爭議好大

我都有一闇師 好想水木有8成甚至9成命中
當然更遠目標係鬼3
而因為我依家係沙皮島 真係可以有8成命中
所以我覺得將成件事向上移
係水木要有8,9成命中 都唔係無可能既事

回應番樓主 暫時大家都知 影響黑洞爆發命中既因素有:
人與怪LV差
人智慧
寵智慧
闇技
信仰
裝備上的闇系技能
呆漾小草 + 1 感謝分享!

當然我冇咁PRO+冇咁多錢+就算做左實驗都唔會有100%肯定既結果
但你所講既話呢度D人講野語氣太肯定
我諗一定有佢既原因, 如果唔係佢唔會出黎答人去教壞人

而我自己係由童話封測開始玩, 當然中間冇玩好多次但而家仲玩緊
而我對我既言論咁肯定係因為咁多年既經驗+咁多frd既經驗+
我的確有將2KF 童話區既POST全部睇過一次
當中有不下10個POST有討論過呢個話題
我講既野就係呢D POST討論完既結論而一直沿用到而家既大眾玩家最有共識既野
果D POST入面討論既人當然不乏高手玩家, 討論既過程中亦有唔少人真係做過試驗
當然我唔能夠肯定咁樣討論出黎既係百分之一百準確
但至少係最多人認同既同埋咁耐以黎冇人反搏到呢一個結論
所以, 我本人深信呢一個結論
亦都相信情況並唔似你所講既"暫時大家都唔知"
童話玩到而家8年, 得番一個SER..
難聽D黎講唔通就黎汁都唔知隻GAME係點架咩......

若果你要搵證據, 唔洗成個區既POST都睇晒既..
但請善用搜索功能, 輸入關鍵字如: 命中, 法術, 黑洞, 洞爆, 流爆, 闇, 巫 等等字眼,
搵一D同法術命中有關既野黎睇番, 相信你會得到更多"先人"既智慧既集成
若你能搵到其漏洞或錯誤之處, 絕對歡迎你開POST出黎反搏, 為大家提供更精密更準確既資訊

順帶一提, 其實呢排多左新手/玩家回流
所以童話區亦都多左好多新POST, 呢個氣氛幾熱烈幾好
但其實當中好多討論既野區內已有唔少答案, 只有善用搜索功能既話其實就會好方便
當然我相信開POST問既話都會有唔少人會樂意回答你問題, 增加玩家之間既交流

PS. 本人有1巫2闇1祭, 一直都是玩修士系

呆漾小草 + 1 鼓勵

原帖由 Zz謙zZ 於 11-5-25 06:29 AM 發表

唔係質疑你或挑戰你
但如果你做過實驗
可唔可以講講結果?
定係純粹係你猜測或感覺上覺得?
而在討論區上 我發現無論提出或反對果D方法嘅人
"個個"都無實質既數據 咁樣真係嘈到天光
而我覺得一個最基本 ...

所以我唔敢排除以下可能性:
武化水敏/闇智寵
棒LV
棒命中
魔杖技能<--呢個爭議好大
....................................................................
武化 絕對不會增加 任何魔法系命中率
棒LV  絕對不會增加 任何魔法系命中率
棒命中  絕對不會增加 任何魔法系命中率
魔杖技能  絕對不會增加 任何魔法系命中率

魔杖技能 只會增自身人物 物理攻擊命中率 和 攻擊力
棒LV  只會增加 魔法攻擊力
武化(絕對肯定) 絕對不會增加 任何魔法系攻擊命中率
棒命中  只會增自身人物 命中率

呢幾樣 應該測試唔到
因為秒多左少左都睇試唔到
對我黎講 黑洞好睇運(真人運)
全秒就全秒..秒唔晒就秒唔晒

不過肯定既係人物智慧

No.1人智
No.2寵智
No.3闇技
No.4闇信
No.5上棒/唔上棒 - (棒Lv我認為有少少影響等同闇信一樣,但效果不大)
雖然無實質試過,但係我玩左咁耐闇術既經驗同心得
呆漾小草 + 1 感謝分享!

原帖由 小林淳 於 11-5-25 12:10 PM 發表
No.1人智
No.2寵智
No.3闇技
No.4闇信
No.5上棒/唔上棒 - (棒Lv我認為有少少影響等同闇信一樣,但效果不大)
雖然無實質試過,但係我玩左咁耐闇術既經驗同心得

同我一樣..
都係玩左咁耐
所得既經驗同心得

原帖由 呆漾小草 於 11-5-25 12:12 PM 發表

同我一樣..
都係玩左咁耐
所得既經驗同心得

鍾情於闇術好耐
我記得童話封測個陣玩左一個月劍戰 個陣唔識玩 點數亂咁加 加幸又加魅
最後決定刪左個劍戰 開左個闇術就一直玩到宜家
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 03:24 PM , Processed in 0.038163 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存