2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 APB Reloaded 《APB Reloaded》圖文安裝+注冊教學+遊戲詳細教學 ...
go

[心得分享] 《APB Reloaded》圖文安裝+注冊教學+遊戲詳細教學   [複製鏈接]

玩過星曲WEB

小弟驚有新血加入
但又唔識點下載或安裝
所以係呢到POST 多次

官網:
http://www.gamersfirst.com/apb/

1. 入到官網按Download Now!
會下載GameFirstLive! 平台    (14.25MB)

2. 開左平台 會見到幾隻GAME
按箭咀2 下載APB online
開始左DL就可以 按箭咀1 注冊Acc

ps. DL GAME 到99%有時會卡停左
按暫定掣再按開始就搞店
下載完會自己彈個安裝程式出黎
狂按 next > next  裝完就搞店

3. 注冊教學

4. 開game更新
裝完game後你開番個 gamefirst live! 平台

如圖 上面 會見到Dowload 變成 play now!
按一下等10秒到就會彈下面呢個野出黎
黃色行野更新完後 就可以按start 玩得

已有 5 人評分威望 Good 收起 理由
iamzore + 3 感謝分享!
芒果核 + 5 + 1 優秀文章
kiSsRID + 2 好帖咁小Good架..
charles1997 + 2 感謝分享!
赤城千葉 + 3 感謝分享!

總評分:  威望 + 5  Good + 11   查看全部評分

玩過星曲WEB

有好多玩家都會有彈game情況
因為APB係一隻幾食RAM 既game
所以當畫面一發生 大型槍戰/ Crazy Car 大爆炸 等等時
就好易會超出RAM 上限而關game

(轉貼)︾
兩個解決辦法:

方法#1
用WIN7 彈GAME既朋友: (最好至少有4GB RAM)
按一下左下角之開始(WINDOWS LOGO)
在"搜索程式及檔案"內打入CMD
用MOUSE右鍵按一下CMD.EXE
按下"以系統管理員身分執行"
在CMD WINDOW打入
bcdedit /set IncreaseUserVa 3075 之後按Enter
之後重新開機

用Win XP 彈GAME既朋友: (最好有至少 3-4GB RAM)
按開始> 點選運行(RUN)
打入attrib c:\boot.ini -h -r -s
按ENTER
再按開始點選運行(RUN)
打入c:\boot.ini,按ENTER
查找multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional/noexecute=optin /fastdetect
找到後在最後加上 /2.4GB
SAVE檔案離開
再按開始,點選運行(RUN)
打入attrib c:\boot.ini +h +r +s,按ENTER
最後重新開機

方法#2
http://www.evenbalance.com/index.php?page=pbsetup.php

拉去下面會見到個框框:

下載完 跟番佢入面個步驟更新 PunkBuster 搞店~

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
芒果核 + 5 + 1 原創內容 精品文章
垃圾橙 + 3 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  威望 + 5  Good + 4   查看全部評分

玩過星曲WEB

遊戲詳細教學 - Part1

首先一入到game
打e-mail 地址
再打PW 登入

之後創作角色
按圖示紅圈位

遊戲主要分兩邊陣營 (賊/龜)
一開始選定左
入到Game就唔可以再改
當然再開另一隻新人就可以

到左選server
建議選:Colby  (NA West)      3001  
因為速度最快
而且係最多港台玩家既地方

設計人物
任你自己整
圖示紅圈位係詳盡功能

整好哂就可以開始遊戲囉~
回覆就是動力
好既推一推
或+good :)

已有 1 人評分Good 收起 理由
~~浩文仔~~ + 1 支持你啦@@呢到得我地幾個玩家姐lol

總評分:  Good + 1   查看全部評分

玩過星曲WEB

遊戲詳細教學 - Part2

遊戲分3大區域

1. Social District (和平區)
主要係拍賣/bit野
設計自己style既地方
例如: 角色 / 衣物 / 汽車

按M掣開出大地圖
右邊面紅圈既地方Tick左佢
就可以係地圖上顯示位置
順住落~

紅色:  設計汽車外觀
綠色:  拍賣機
白色:  個人性化音樂 (當你殺死對手時, 係佢等復活個段時間佢就會聽到你整既呢段仔拍子)
橙色:  設計角色 (同一開始創角色個時一樣)
淺藍色:  設計自己既icon
紫色:  買衣服+換衫+設計衣服既地方

2. Financial District (任務對戰區)
係地圖上 綠色圈地方係接任務既NPC位置

3. Waterfront District (任務對戰區)
同區域2一樣都係VS地圖
只係地形同NPC唔同
UNLOCKED唔同既裝備

睇完記得回覆 :)

已有 1 人評分Good 收起 理由
~~浩文仔~~ + 1 GOOD

總評分:  Good + 1   查看全部評分

玩過星曲WEB

遊戲詳細教學 - Part3

好多玩家一開始都唔知要點玩
以下會為大家解說

創完角色會有Trainning教學
當然按yes啦
做完教學任務
去地圖上 Mailbox 既地方收信
其中2封信有附件: Field Supplier + Grenades
收左佢先  一陣會教你地點裝備

入到對戰遊戲地圖
是但點一個NPC位置出黎

之後對住NPC按
F - 掣:

會出左呢個表出黎﹁

Bribe: 係1星既時候可以升番上2星 (無咩用)
Buy:  所有野都係係到買 槍/車/裝備 等等 (是但一個NPC都可以)
Sell:  唔洗多講 賣番d野出去(限永久item, 槍只有10日時限,所以係賣唔到)
右下角個掣 "Pledge to XXXX" 之後會再解說

對住NPC按
I - 掣:

會出左呢個表出黎﹁

所有買左既裝備都係到換
Weapons: 武器有3種 - 主武/副武/炸彈  要換其他武器就按change
*之前新手任務送既 炸彈 就係呢到裝
Character: 人物 Mods / 衣服 / 輔助工具  都係呢到裝備
*之前新手教學囉既 上彈器(Field Supplier) 就係呢到裝
Vehicle: 買左幾部車既朋友 可以係呢到轉

補彈機:
按M開大地圖 Tick左Ammo Vending就會見到

對住按F掣:

呢到係買彈甲既地方
點完你用既武器所需既子彈類形
再按右下角買
最好買滿 唔係打打下無彈補就OMG~

對住按T掣直接補彈 (當然要F入面既彈甲倉仲有先補到)

對住部機按I 掣 都可以換裝備

重點:開始任務之前
記得按J 掣  連點兩下個NPC

再按右下角Pledge to "XXXXX"
接呢個NPC既任務
你仲可以睇到呢個NPC 可以Unlock到d咩野
NPC每升一級 就會解一樣item
一個NPC最高LV10   (PS. 第一個NPC得LV5)

當你按左Pledge to "XXXX"後
你會見到左上角會有佢個死人頭
咁就代表你做緊佢既任

同埋要留意唔NPC有分唔同地圖
想接邊個NPC既任就去番個張地圖

唔按呢個掣接指定NPC任務
NPC會隨機抽
什至無NPC經驗

所以請記住K 掣前按J !

基本上所有野都明白哂就可以按 "K" 掣開始接任務
按K 之前可以按U掣 - Group 搵人組隊
或者搵 - Friends 組好
再一齊開始任務

申請ac果陣出現
We were unable to validate this information you provided.
‧ Terms Of Use & EULA
姐係咩- -

我想問警察可以組隊?組隊有咩用

我想問系唔系可以帶2把步槍。同咪開車個時好難控制

我見過樓主你呀

玩過星曲WEB

原帖由 qaz513614724 於 11-7-3 12:08 PM 發表
我想問系唔系可以帶2把步槍。同咪開車個時好難控制

可以帶主武+副武+炸彈
我上面教學個charcter欄可以見到

開車難控可以試下渣貨車或姐吉保車先
比較易轉彎
跑車會好易線呔
轉彎一定要收油
渣多幾次就唔難

十週年勳章(賀詞)

好似幾好玩,等我又入黎陪你地玩先^^

????系唔系可以漂移

玩過星曲WEB

原帖由 qaz513614724 於 11-7-5 04:00 PM 發表
????系唔系可以漂移

渣緊車個陣 按Space掣 (空白鍵)

十週年勳章(賀詞)

支持一下
同埋我想問下...
點解我個帳號係官綱入到;
但係game入面入吾到
求解答吾該~

玩過星曲WEB

原帖由 charles1997 於 11-7-11 09:14 PM 發表
支持一下
同埋我想問下...
點解我個帳號係官綱入到;
但係game入面入吾到
求解答吾該~

注冊完之後
你有無係e-mail 開番官網send比你封信入面認證?
用番e-mail acc 入game

十週年勳章(賀詞)

回復 15# 暴走使徒EX 的帖子

首先吾該你先
我有認證番,,完全冇問題.
但係登入隻game哥時,,佢load左一陣,,
之後就話:
"Account Login has Failed! Please check your ID and Password(error code 10010)."
麻煩你吾該哂

玩過星曲WEB

原帖由 charles1997 於 11-7-11 11:25 PM 發表
首先吾該你先
我有認證番,,完全冇問題.
但係登入隻game哥時,,佢load左一陣,,
之後就話:
"Account Login has Failed! Please check your ID and Password(error code 10010)."
麻煩你吾該哂:smilie ...

佢係話你打錯bo...
你試下開多個新acc trytry~
登入ACC係用個e-mail 例:  abcabc123@yahoo.com.hk
唔係用GAME ID
PW跟番你注冊個個

我岩岩是但整個新ACC登入到
無問題~

去到第2步下載apb就冇反應.....
禁左apb download之後,彈左舊野係問你放係咩位置到,
較左之後禁ok就冇反應.........

玩過星曲WEB

原帖由 乂夜舞 於 11-7-12 11:09 AM 發表
去到第2步下載apb就冇反應.....
禁左apb download之後,彈左舊野係問你放係咩位置到,
較左之後禁ok就冇反應.........

等左陣無反應既
按暫停掣再開始就得
有時係會卡住左

原帖由 暴走使徒EX 於 11-7-12 08:10 PM 發表

等左陣無反應既
按暫停掣再開始就得
有時係會卡住左

唔好意思....個暫停掣係邊....

p13133  Use this to download apb online http://apb.stupidwhitekid.com/file-manager/browse/Client  發表於 11-8-28 06:26 PM
p13133  is this? http://apb.stupidwhitekid.com/file-manager/browse/Client  發表於 11-8-28 06:25 PM
p13133  me too  發表於 11-8-27 04:49 PM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 11:55 PM , Processed in 0.125586 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存