2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 卡薩多利亞聯合王國 我唔想再輸!綠國的街人快D同我入黎!
go

我唔想再輸!綠國的街人快D同我入黎! [複製鏈接]

致綠國的街人們:
  大家都知道逢打綠國場都輸多過贏,我相信大家都聽過唔少粗口話我地綠國人on9,係自己國D人話自己國D人!究竟綠國人係未真係咁on9?我玩左FEZ都唔係好耐,但我就發現左綠國的人都對國戰思路都唔係太清晰。見到綠國成日都輸,身為綠國的一份子,真係覺得好痛苦。為左挽轉現時的局面,希望甘多位綠國人都認真注意一下。

綠國的優勢

補充

綠國的優勢

綠國的優勢
人多
擴建快
綠國的缺憾
無人守塔
無人出召喚
無人打OB
成班掛水
成班昆傷怪
戰士不足
綠國成日輸大致有以下幾個原因:
以下所講的都有大前題:唔好為人傷而打國戰
你所做的野都係為左贏而做的。
人傷第一,人頭最多有咩用,最後你未又係輸

1.        戰線人數分配不均
地圖的戰線大致可以分為左、中、右三條
左路和右路的人數應該最多並且要均勻,見到小地圖其中一條戰線多人就應該去另一條較少人的戰線。中間戰線應該係最少人,因為中間普遍少OB,就算壓到主城都扣好少血,是浪費時間和浪費人力的表現。其實成幾十個打一條戰線都拿5到幾多人傷,又成日比人蓋傷,不如分散多幾條戰線,以拆OB為目標,最後先可以贏。

2.        OB擴左冇人守,同埋無人打OB
OB係國戰勝利的關鍵,大家應該都要知道。
我地點解打人?就係為左保護自己的OB。大團點解會成日贏?就係因為成班人打OB,OB拆得快。所以無論發生咩事都好,拆OB同守OB都要擺在第一位!

3.        召喚獸缺乏
召喚獸係另一個勝利的關鍵,同守/拆OB並列,2者同樣重要。
死靈
無論夠5夠打都好,都應該等敵方有OB的時候召喚。
死靈的定位不是追住敵人出死靈斬,而係要守OB同推線,等步兵可以拆OB。
技巧:等旁邊有騎士先好召喚,遇到敵騎的時候就放黑,四圍亂跳,儘量跳入己方步兵群中,步兵可以幫到你。
巨人
拆OB極品。
要提的係,唔好自己一個出,叫埋其他人,最少3隻一齊出。
有OB打OB,情況不允許的話就拆AT吧!
技巧:無技巧可言,但要提醒的係巨人大跳係快過行,見到騎和人仔係旁邊就用踩飛拉。
騎士
召喚獸的靈魂,騎士係FEZ全名叫騎士領主,領主的意思大家都應該知道拉!就係保護己方不受傷害的人。場場都應該出,國戰開始後5分鐘就應該時時刻刻保持4-5隻係埸到。其實騎士都幾昆傷,多召的話一場可以1萬5傷以上。
技巧:玩騎的技巧就要注意了
  騎士對騎士:不要第一個出穿插,預計下位置出光球博下運氣,假如附近有己方騎士就博下運氣用穿插。
  騎士對死靈:如果旁邊有敵騎,就行埋去用光球打。當死靈大跳落地的一刻先用穿插,有把握的也可直接穿插,但要在有己方騎士的時候才用,不然你就很快被扣光血。被黑的時候,就用羽毛掃,記住死靈的人名,見到右下岩的話就大膽地插落去拉!
  騎士對巨人:1對1的時候放光球就可以了,根本係企定定送傷俾你。
附近有敵騎的時候就等敵騎放穿插,5好急住打巨人,等敵騎一放,你對準位置避開敵人的穿插,1000傷就袋袋平安了。
最後假如人地太多騎,就主動叫人出騎支援巴!
合成獸
街人場甚少出現,小弟就唔多講了。

4.        水工
綠國的水工的水工就最喜歡掛水,特別高LV果D。
掛水可以,但5好係一開始的時候掛,因為你的水對擴建十分有幫助。
另外水工的工作不只是出水,當有多餘水的時候就要幫忙出召喚獸。
附近OB唔夠人守的時候都要主動幫忙。

以上的4點都係綠國的致命傷,希望大家真係可以好好咁改善一下。請大家記住,要贏國戰就係要守OB同拆OB。做好其他野去配合達成我地的目標先係勝利的關鍵。死左返城出隻騎,再返前線打下召,打到無血就解召繼續打。復活完,睇下有冇人偷塔,有就主動去守OB,好好利用巨人拆塔……我們綠國無咩厲害的大團,我地要靠我地自己去為綠國爭取土地!5好再掛住拿多幾千人傷,5去守OB同拆OB,我地的目標係要勝利!請大家不要再本末倒置了。

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回下la 字海post

見你咁有心支持下你

依d問題 綠國1年前早就有....... 如果講得掂  一早就講左啦

綠國擴建快?個場開左5分鐘都0擴,水工仲要多到可以用黎壓線,直到今時今日我都未清楚d水去哂邊

但我仍然支持樓主既出發點

十週年勳章(賀詞)

支持~ 不過我對輸 已經睇化哂

或姐應該話如果綠國能夠夠好好善用  人數<----
6國 便能進一大步LOL

係好多人唔識點打國戰,或者唔想合作打國戰姐.  
搞得掂,就唔洗咁麻煩啦.

樓主好有遠見 !!!!!!!

好想知道樓主是誰

十週年勳章(賀詞)

綠國唔聽指揮 無能用

綠國的優勢
人多
擴建快

好吧,看來咱當土地神太久,跟時代脫節了……

樓主你講少左一樣野

就係應該叫佢地唔好坐曬主水

搞到開場唔夠5分鐘就死左主水

<----1個成日山長水遠跑去副水拎水再番主城出召既可憐蟲

玩過星曲WEB

綠國最差只是5守ob.......
同無人踢on9.......

綠國人會去爆前線侵,
追ob打,
收36水 去前線 at ,我估已經勁好多

綠國人多的優勢應該係1年前以上既事

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

我覺得守塔既話叫都會有人去既,遠既話D人咪懶得行無視你

不過常見問題係壓線既時候有OB都唔打照壓,叫過都係咁,唯有自己慢慢拆,拆唔黎咪比人壓番轉頭,失去左一支拆OB既機會

成個港服不論咩國都有集體掛水架啦...呢樣個個都清楚,我都唔想再講咁多,只不過綠國既情況可能比較嚴重

召喚方面係港服既話都接受得黎...

唉...綠國人果然無奇不有,出神入化,等我講一次自己既經驗

當相方正處於情況危急,激烈鬥爭的局勢之下

敵方有一班人黎左上拆塔,於是我方咁岩有一班人番黎守啦

點知對面有一個人由塔附近跳左落山,成班人追住隻雞追左十條街,無視左支塔,極度荒謬地輸了一場

召喚獸缺乏
好多時某d國家都有呢d問題=.=

唔好提
多人坐水但D水出得超慢,擴得超慢
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 04:42 AM , Processed in 0.038718 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存