2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡遊戲聊天區 評LFO這七年
go

[港台遊戲] 評LFO這七年 [複製鏈接]

7年了,由我小六到中六,足足七年了
LFO終於迎來了最終章,想當初,起亞洲遊戲展排頭位嘅永遠都係LFO死忠,排隊可以排到上無線新聞,可謂香港企業的榮譽.
7年前,U1首推原創LFO,由香港,到台灣,成為反遊戲輸入的第一人(?),實力不容小覤
小弟由Ver1.00開始玩...玩下停下,眼見玩家數量有如清朝盛衰,中期爆Ser爆到入唔到TST(最初最少人的Ser),莫講PEAK同BOC了...
可惜後來對於反Bug給力不足,改Lv什麼都有...小弟更怪...開加速器打有個Mission係有COM Dennis同Cutie,咁我就掛起度等升呢...好慢...
中期同Yahoo!合作,用網用錢買卡,good idea...不過越加越貴...最後Yahoo唔撈,U1自己搞,好似又貴左
想當年仲係小De De的我...邊買得起啊大哥
到左晚(後)期,通街都係百幾Lv....想當年...我同老表辛辛苦苦爆到Lv90(TST)都入左十大,而家...Lv200都有了...啥平衡啊...用我E家個AC?...VS神早被人秒了,用什麼奧義?對方血也不扣一漏...當時真的絕望了,闇然退坑了
只可概歎一句
「物極必反」,當初遊戲是打著LF2的旗號,成功吸引一批LF死忠入坑(小弟為其中一人)但到推出第3年,已到技窮地步,開始加入與原作風馬牛不相及的角色,七國咁亂
加上貪得無厭,瘋狂改版,出包出卡,10蚊兩張卡,回想起食水超深,角色技式,更在一年後的包包中推出,抽了也是白費吧
7年了,終於賺夠了嗎?如果讓我說,還是反樸歸真最好.如果U1肯重新嚟過1.00,我實會重返舊地,同各位玩家一齊倒數,一齊爆故事,一齊挑機
否則,我還是玩LF2好了=.=
Anyway...LFO嘛,給我很多美好的回憶...雖然得來有血有肉喔(錢~~~)~

寫住咁多先,遲D諗到可能再加
希望有知音人啦~
LFO Offical Website http://www.littlefighteronline.com/hk/main_tc.php

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 06:45 PM , Processed in 0.027317 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存