2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡遊戲聊天區 本人玩了多年的online game, 有感而法
go

[其他討論] 本人玩了多年的online game, 有感而法 [複製鏈接]

從古龍群俠傳開始玩, 到現在重新的神之領域,
以前月費制點差都係多bug, 有外掛, 同埋呃錢包包,
而+商城制的呃錢程度簡直係十級增長...
而+好東西都是在商城買, 沒有打寶樂趣, 人人也可單練, 沒有團練樂趣,
已經變成在線單機遊戲!
而我有一份功課是探討香港網絡遊戲現況, 及提出改善的改法,
希望大家能幫幫手做個小問卷!! (只用幾分鐘就可做完)
http://www.my3q.com/survey/391/mmogsurvey/26320.phtml

依家D game 好多都求真,但唔知點解我唔like囉
卡通D好D

其實你話呃錢方面,隻隻免費ONLINE都係架la,如果吾係D代理商點發達

回復 2# `薯片~ 的帖子

係LO, D人物 整到好真好DETAIL,但玩果時個VIEW都拉到勁遠睇唔到=。=

原帖由 stepty 於 11-7-6 01:28 PM 發表
其實你話呃錢方面,隻隻免費ONLINE都係架la,如果吾係D代理商點發達

係既,但都希望佢地可以有番個平衡,太過份的話,MO人玩佢地都MO得賺

我好同意你講法,我以前玩龍族的,都係月費,而且冇依家個d商城咁離譜!!!!!依家d game商城真係食水深,想打機又唔知玩咩好喎,o0o!!

原帖由 S-A-N 於 11-7-6 10:04 PM 發表
我好同意你講法,我以前玩龍族的,都係月費,而且冇依家個d商城咁離譜!!!!!依家d game商城真係食水深,想打機又唔知玩咩好喎,o0o!!

玩魔獸XD, (可是起步太遲)

第18題2000變20000了。

網遊經驗好多年,從萬王1到WOW都有長玩,
從三年幾前FEZ開測就玩到而家,
無轉其他GAME既打算,
主要係因為等級裝備無太大實質影響,
消費亦只係好似現實購買潮流服飾一樣,
唔會實際影響戰鬥力,玩家間真係靠團隊同技術較勁。

有時候代理商千方百計想榨乾玩家油水我唔會比得多佢,
哩類自由消費心態反而樂意投入大量資金,仲會樂在其中。

……表達能力唔係咁好,
不過以上主要想講開發商﹑代理商要賺錢無問題,
但最少要建基於唔破壞遊戲性﹑平衡性上,
到頭來得益可能會更大。

ROLO無咁GA野=.=
裝一定要打料去合,
自己一個刷會打好耐,
團隊係最重要=.=
一起玩玩0.0

原帖由 霉乂男 於 11-7-7 01:56 AM 發表
第18題2000變20000了。

網遊經驗好多年,從萬王1到WOW都有長玩,
從三年幾前FEZ開測就玩到而家,
無轉其他GAME既打算,
主要係因為等級裝備無太大實質影響,
消費亦只係好似現實購買潮流服飾一樣,
唔會實際 ...

totally agree with you!!! 你說了我功課想講的重點,
如果FEZ 真的做到這樣, 我也會去試試玩~!!
但現在又有幾多代理商做到這點, 而+個個都鬥出新game, 之後又快速回本,
真係好難有個辦法去改善...

GD GD GD GD

笑傲無雙 玩過星曲WEB

接受現實@.@

神之領域乜game黎= =

有冇d咩game值得推介下丫,.,,

原帖由 ★麻子★ 於 11-7-7 09:52 PM 發表

totally agree with you!!! 你說了我功課想講的重點,
如果FEZ 真的做到這樣, 我也會去試試玩~!!
但現在又有幾多代理商做到這點, 而+個個都鬥出新game, 之後又快速回本,
真係好難有個辦法去改善...

如果你真係有心想試玩FEZ,我比幾個建議你:

1.新手時期好痛苦,要從基本開始學起,而需要學既野好多;但撐過頭一個月就係天堂。
2.查詢資料時去巴哈也好,2KF相關版塊也好,台服官網也好,就是不要去港服官網……
3.這遊戲比你以往玩過所有遊戲更需要爬文。
4.唔好當作單機遊戲玩,本遊戲以國戰為主軸,無論技術較量定團隊合作都係玩家間既極限交流。
5.幾時加入或者幾時回流都唔會遲,等級只影響技能點,35滿技亦不過一個月內既事。
6.戰場上黃圈/紅圈既都係敵人,無人會因為你係新手就讓步;但戰場外論壇內所有人都樂意解答新手問題,唔理係咪敵對國家。

相關連結:
宣傳區
爬文用
資料庫

原帖由 霉乂男 於 11-7-9 07:52 AM 發表

如果你真係有心想試玩FEZ,我比幾個建議你:

1.新手時期好痛苦,要從基本開始學起,而需要學既野好多;但撐過頭一個月就係天堂。
2.查詢資料時去巴哈也好,2KF相關版塊也好,台服官網也好,就是不要去港服官 ...

謝謝你的資料, 代我做完這功課就去試試看~
(我也是努力練等, 專心爬文的說...xd)
之前也玩過國戰的遊戲, 找回了團隊合作的戰鬥, 感覺不錯啊)

我寧願玩私服
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-11 10:26 PM , Processed in 0.092431 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存