2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 「龍珠Online」遊戲內容意見收集區
樓主: 則卷千平
go

「龍珠Online」遊戲內容意見收集區  

希望有筋斗雲坐騎,八戎寵物,快D開放39Lv UP

我完全不明白這遊戲為什麼沒有武空術,既然遊戲設定可以用變超級撒亞人用氣功等招式等,但偏偏角色就不懂武空術不是太搞笑嗎?

排名戰,武林大會禁食水,外觀裝備欄希望可以放普通我地用個D裝,加舞空術,快D出超級撒亞人,打字系統好有問題,打錯碼個陣禁ESC,會停左打字,禁ENTER諗住去番對話欄,點知就SEND左出去-.-仲有,當你放夠比自己5個BUFF,你禁人地/怪物,D BUFF會姐住左人地個LV,好唔方便,要解除BUFF先睇到

快d整個空戰出黎a_a
再加多個舞空術就very good啦

1.打字時...打英文或數字...一直打下去...會變左d英文同數字係最尾...2.武道家果邊d職嚴重要求改高d命中...同為人類...氣功10下7-9下中...武道真係可以10下1下中都試過...點玩呀...?3.那美戰士真係...太強...d血量...檔怪還檔怪...唔駛1萬幾血呀...其他1萬都唔到喎...打天下武道大會...打咩呢唔要求改低...但要求...其他職平均小小...?4.坐車...咩都做唔到...連拾野都唔得...5.建議任務既解釋長細d...太簡單...6.技能果d狀態技武道家有d輔助技唔可以一齊用但無寫出黎...

強烈要求舞空術...強烈要求交易時...多一個鎖定按制...加強避免交錯易...或錯手情況...  係搜頻要求可以右鍵玩家名稱加好友或組隊功能...  
                  以上建議請仔細參考...多謝...希望會接受意見...創一隻大家玩得開心既game

笑傲無雙 玩過星曲WEB

post d時裝同坐騎圖出黎,還我有得揀衫同車既自由

1)外掛越黎越多, 攪到Server越黎越lag
仲係無王管 =.= 外掛唔係真人, 可以傳去/隔空打怪, 怪死得快即係又要重生, 打完怪又即刻傳去安全地方回血, 一個外掛對 server 既負荷可能係 5 個人手操作

2)打字成日彈出輸入欄,
    無得用 mouse click 返入打字欄,
    按  Enter 幾時入左輸入欄又唔明顯, 一入返去就 highlight 晒 D 字, 唔覺意就洗晒之前打既字
    詞語表經常顯示唔到 , 有時換頻道後經常轉唔返中文輸入法(我用倉頡)

3)mouse 左 click 地下係移動, 但無得停用, 成日點怪/人 變左走埋去, tab 又唔可以換目標(tab極都係同一個目標)

4)彈 error 叫我入碟, 玩幾個字就出現一次, 害死我唔知幾多次
    解任都小事, 副本做坦補就唔止死我一個..

5)組人要加好友先組得.
   打完副本又要刪人 我相信唔係無限加..
   就算係... 加左幾百人想搵返佢都幾難...
   好友又無得分組.... 有 D 朋友 既 朋友 有機會係咁既情況下刪錯人

6) 出大絕要按一秒先用得,
     有D招式長, 等上一招出完, 第2招又消失左...

7)上車唔用得探測器, 用緊又唔比行, 太唔人性化
    或者改為自動取消, 依家用探測器都可以用快捷鍵上車,
    但唔可以係車上面用快捷鍵開探測器(自動下車開探測器)
    係車上面按 esc 問是否下車, 但唔可以用 enter 做確定,  esc 取消

8)上車用自動行, 明明可以用左右轉彎, 但跑跑下會自動停

9)唔比飛, 又唔比行山路, 有D小山可以斜走/跳咁一直上, 可以走到好高, 但山脈高D既, 去到咁上下就卡住唔比上 明明見到落山路都跳唔到過去 =.= 係都要人行一大個 U turn...

只係希望地圖清晰.........可以有個list標明 NPC 位置~

lkl199546 發表於 11-7-12 04:25 PM
1.我希望如果出某D招可以一到行一到出,
2.對戰唔食水is also good!
3.同埋拿美星人真係太強,

共享任唔係有咩~@@?

好憎個汁野系統
我諗住汁野
緊係用MOUSE對住個膠囊
之後佢就彈個件裝備張相出黎,張相同膠囊又貼咁埋,姐住哂個膠囊,搞到汁唔到野
我想你地張張相同個膠囊分開少少,唔係只係得個睇字汁唔到好唔爽
希望係黎緊個次改版改番呢樣野

快d開莊子伺服器,係咁多

唔好有外掛最好~~~

D死人外掛多到咁~~     完全唔理咁~
   GM都用緊外掛??

最最最最最緊要既係 只要係頻道叫買類金錢就應該要做野 封AC 因為實在太影響玩家間既交流 而且官方都認定係唔可以買賣金錢

好,表明左自己立場先
我要反工,相信打呢隻GAME既好多人都要
我諗上班族能夠9點前收工既都有
但唔一定全部人嫁嘛,呢隻GAME有無諗下收夜晚既人點打7粒龍珠呀?

OK,就算唔講反工既人,我諗都有部分學生要做功課掛。
你話打天下會戰果D要限制左時間開始既,FINE..我覺得無問題
因為唔一定個個要玩PVP...
但許願變身係每一個玩呢隻GAME既人都要用到既一部份
咁點解剩係得9至11點?
而唔係8點~9點、中間停一陣黎個深夜團12點至1點?
雖然點設計個時間都肯定有人抽唔到空去打
但係點解唔可以周全D呢?
雖然我係休閒玩家,無得打PVP已經少左樣野玩,但無左變身
咁仲邊係龍珠ONLINE呀?

最後,可能你地會叫我買變身水,但意義同效果都唔同左,我仲點解要晒錢去買?
我相信,假以時日,一直都無份儲7粒龍珠既人會慢慢流失

笑傲無雙

排名戰/自由PK禁食水!!!!!!!!!!!!!!
加快人物走路速度!!!!!!!

笑傲無雙

lawsc01 發表於 11-7-19 01:11 PM
打字果度  我唔可以開住速成個制 登入game 開住的話 入到game點整都打唔到中文
仲有 打字果陣希望有個表..  ...

要拉上D個留言板 因為個表底左

笑傲無雙

yamaha_yip 發表於 11-9-21 09:50 AM
1)外掛越黎越多, 攪到Server越黎越lag
仲係無王管 =.= 外掛唔係真人, 可以傳去/隔空打怪, 怪死得快即係又 ...

55 上左車好多野都要做唔到....

笑傲無雙

我叫右京 發表於 11-10-1 12:27 PM
好,表明左自己立場先
我要反工,相信打呢隻GAME既好多人都要
我諗上班族能夠9點前收工既都有

完全同意.....對於一D夜晚返工既玩家黎講....呢一世都唔駛旨意見到7粒龍珠(新手龍珠除外)

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-28 05:09 PM , Processed in 0.040778 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存