2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 「龍珠Online」遊戲內容意見收集區
go

「龍珠Online」遊戲內容意見收集區  

若對於「龍珠Online」有任何遊戲內容的建議 :)
歡迎各位在此帖子進行回覆。
所收集的意見會告知營運商參看。
玩家意見將有助香港版本「龍珠Online」在做得更好!

希望他們聽到玩家的聲音~~~~

希望玩排名戰/同玩家打時,唔準食水,同玩家打唔食水咁對我黎講已經好滿足

笑傲無雙

最好接任務無數量限制,

因為滿左又想接晒左某個地方既任去解,

結果被迫要放棄其他任,又要之後再行去接。

同埋小地圖紅圈也看見怪物名,次次按M看好煩。

& 架bike好鬼慢,可能我唔知係邊買燃料啦......

忍影世界

打排名禁食水!!!!!
一定要禁

送點/金幣/吃補品不要有冷卻時間/點的東西平

玩過星曲WEB

希望 港版人物語音唔好用港語  用番日語

係什麼對戰果陣 都禁止食水

商城點品不要太貴

各種副本係>m<制.地圖 能顯示出副本位置

角色格個到多多1-2個~

加類似一閃咁既野LA~
有玩過鬼武者係列既朋友應該十分熟悉
係怪攻擊你個一殺那出招就可以將攻擊力憎強幾倍再反擊落對方身上
不過我想將佢變一變
唔係加強攻擊,而係閃到敵人後方作出反擊,就好似真係睇緊卡通個D咁
而且仲可以將一閃呢個係統用係更多既層面
比如可以用係鬥波度LA,連貫技個度又可以,
將整個打鬥場面加快,再配合一閃呢個係統我諗大家都會受樂

9UP當秘笈以經全部播影完畢
謝謝大家收看

笑傲無雙

要意見有好多= =
第一,排名,武道會希望可以唔比人食水,你諗下一個那美星人輕易破8000血以上仲要可以食水姐係最少都萬六血,其他種族點打
第二,那美星人過強,呢點我都唔知點改好= =NERF佢?家BUFF其他2個族?雖然好多人都話後期人類會勁返D,但係LV一升係大家都一齊勁架嘛,實際有咩唔同我唔肯定
第三,騎住架車等如咩都做唔到,你話移動緊唔比SEARCH任務我冇野講,停左係到都唔比...係都要你落車先心息,大佬,架車落一落,上一上好煩囉我覺得
第四,人類武道家命中修改,同樣係人類,我玩氣功同武道有2種感覺,唔係遠攻同近攻問題,我16幾LV果時有3招,集中攻擊,猜拳同狼牙風風拳,打一隻怪連出3招都唔中...唔中都唔係問題,問題係我因為打唔中,途中我幾乎比隻怪打到殘廢,咁試諗下同時間比3隻怪圍會點...我見台灣7.7個更新有提高回血速度,但呢個係戰鬥唔岩用丫...我未出戰鬥就比怪打死左,瞬間FULL血都唔洗回
第五,人類負重問題,我又唔係裝左D咩特別野,我30LV只係換套裝,裝多2隻戒指姐,就話我超重要減我攻...我第四點講過命中低呢個問題,我特登裝2隻+命中既戒指,佢就話超重,我知有D人可能話30LV用返神龍裝囉咁,之但係我因為玩格鬥家,我有3隻裝都+閃,我先想換裝= =咁都換唔到...果2隻戒指未必真係咁有用,但叫做買個安心丫嘛
第六,雖然我明白呢個係港版,但係我一D都唔希望有廣東話既出現= =,要配音,請用日語正音...

意見暫時咁多先
我覺得如果官方真係能夠聽玩家意見再做改動,玩家到OB既時候一定會比返D表示既....
之但係其實我擔心會表面上咨詢我地意見,實際上佢地自己已經有咩改動計劃,唔會理我地講乜= =大家都知依家政府做野都係咁架啦/_\

原帖由 東門大過天 於 11-7-7 09:31 AM 發表
要意見有好多= =
第一,排名,武道會希望可以唔比人食水,你諗下一個那美星人輕易破8000血以上仲要可以食水姐係最少都萬六血,其他種族點打
第二,那美星人過強,呢點我都唔知點改好= =NERF佢?家BUFF其他2個族?雖然好多人 ...

第二果點我係韓服試過,劍師係最勁,但係台服有得食10萬LP水就唔知LA  (P.S.韓服冇10萬LP水)

原帖由 ericho731 於 11-7-6 11:42 AM 發表
最好接任務無數量限制,

因為滿左又想接晒左某個地方既任去解,

結果被迫要放棄其他任,又要之後再行去接。

同埋小地圖紅圈也看見怪物名,次次按M看好煩。

& 架bike好鬼慢,可能我唔知係邊買燃料啦..... ...

燃料可用T幣黎購物,在右下角既T商店(需要200T幣,T=時間,15分鐘=1T)
或者用點黎買,不過都唔建議用點買

在任務中按人物/地圖名時會走去

搞好d customer service先講啦... 我上wasabii官網由簡易會員轉為完整會員.
海外玩家認證的表單send左俾佢地customer service個email. 收到佢地回覆話已經幫我認證為完整會員. 之後上返官網log in...仲係簡易會員. 第二日send email去客服叫佢地跟進無回覆. 第三日再send多次都係無回覆. 我唔係唔想買點數玩佢代理既game... 依家好似係佢唔多想做生意囉...

玩過星曲WEB

希望各個地方 增加 晚上境色  日日都光住個天氣..落雨天....

覺得呢到都要改善...   個人比較喜歡 天氣有可同變化....

原帖由 lawsc01 於 11-7-11 08:27 PM 發表
希望各個地方 增加 晚上境色  日日都光住個天氣..落雨天....

覺得呢到都要改善...   個人比較喜歡 天氣有可同變化....

神龍出現果陣會黑天

玩過星曲WEB

原帖由 ←璿●璿→ 於 11-7-11 11:36 PM 發表

神龍出現果陣會黑天

得果d 咁少  基本起碼都似番現實 有黑天 落雨天  ....

1.我希望如果出某D招可以一到行一到出,
2.對戰唔食水is also good!
3.同埋拿美星人真係太強,
唔係專加血,叫多隻出黎已經好勁,
雖然拿美星人同魔人應該係最勁,
人類相對冇咁勁,但係差太遠變相做人類冇咁好-.-
4.接任還任搵怪有自動導航系統>.<
5.係任務欄到按ctrl之類既制再用mouse禁一下個怪名會係對話欄出現個怪名,
   唔識打/打快D D 字 知道打咩?
6.如果有共享任務,大家打任都方便D.
7.天氣多D變化更佳
8.如果對戰既時候有鬥力/鬥波既時間就好@@
9.敏捷影響飛黎飛去打對方(即係衝去打對方個下打殘影,真身出現打落去又變殘影個D)
--------------------------------------------------------------------------------------------
我剛剛發現得小部份係我自己有打出黎,好多大家都打過

笑傲無雙

簡簡單單,淨係想有返舞空術就夠-_-

忍影世界

仲有呀~
打龍珠既時間可唔可以日日打
最多跌既機率細
唔係個個人都可以就到個timing

玩過星曲WEB

打字果度  我唔可以開住速成個制 登入game 開住的話 入到game點整都打唔到中文
仲有 打字果陣希望有個表.. 有時打d字 無左個表 唔知係咩位到...

刪除人物不用等
每次想要練新人都要等3小時,好煩

打龍珠不要時段制

廣東拼音輸入法字表無法顯示
打唔到字好難溝通
(相信有好多香港人都用廣東拼音輸入法)

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-18 05:53 PM , Processed in 0.045279 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存