2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 打完幾場今年既灰熊S..分享小小打法同感想 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享] 打完幾場今年既灰熊S..分享小小打法同感想 [複製鏈接]

打完感想...
唯一分別...就係S章出既機率細左...
就算lv高左-.- 都唔係難打..
隻爛里雍...諸刃埋隻時雨度先扣2千3 (力時雨3千幾血)
隻灰熊仲渣...連擊打每下唔過100(最多先1xx一下..) ..乾打中時雨得800倒..打即死裝既人物都係1000倒 (即死裝人物大概都3千血..一支400水補千幾)
其他已經唔洗講..冇咩野..帕仔剩識連擊...耶卡剩識放巫..
鼠裝劍士無限追月已經清得晒d雞....
雙即死根本係易打到極-.- .

真係唔明做咩望倒高lv就淆晒咁--..同以前既灰熊真係差唔多...多血左囉...大力左小小囉...同埋..重點...即死機率冇變...仲係..

運氣才是王道

打法..
S1戰.. 雙即死收寵二動  3鼠裝近戰..帶隊的中間近戰收寵...即死都企左面..近戰右面企後放護寵
即死裝....
人物1   先即死1熊弟, 2動即死三哥
人物2   先即死1路比  2動四哥   (路比一定要係殺晒其他之前死..唔係佢就放超混...d鼠近戰混左反擊自己人就唔好意思啦..)
都死左4隻..之後唔洗講啦

3近戰  兩近戰放百級以上護寵保護即死裝人物 (滿血放追月打右...寵物血乾俾水佢飲)

中間無寵近戰無限追月先右後左 二動殺紅色熊仔(冇血就汁生俾水)

S2戰
差唔多打法
人物1 即死里雍 2動灰熊
人物2 即死里雍 2動小帕

3近戰...同S1 一樣..但變左打雞雞....
里仔死左=打完

...
有即死裝...乜仲有有難度既王既咩?
加上..有兩個近戰因為企後...前面放左護寵...所以根本上里雍打佢地唔倒...最多打寵...
所以點都唔會死...其他野打唔痛

只要d護寵唔死...就冇咩可能會輸

除非有咩意外,亂敏,,石化.混亂..寵物nono..之類..唔係都好安全

d雞..鼠裝追月必殺左都下下扣佢地8百幾-.-..3近戰追月..真係話咁快死兩隻
同埋好多時d雞剩係識放巫技
另外...放左寵既近戰..根本保住隻寵就差唔多唔會死..
隻傳師(即死)打晒全場剩係放左兩下超補咁大把.. 3近戰用左1->2組400水

只要d護寵唔死...就冇咩可能會輸

咁就打完喇....................................................

係d章出既機率真係低左..打4場先得2S6A7B......

裝備...套半壞既即死...打完都仲未有咩野...4場大概冇左50耐

戰士既鼠裝? 特防都未洗用到...

以上係最易打法..

之後就係一即死

相信D-A唔洗再教

S1  1即死最好非傳教..1傳1即死3近戰 (點解都係近戰呢...因為有鼠裝無限既反擊..打快小小...近戰既回復最好有200以上...因為血量有2千倒..食400水都可以補大概1千)
傳教放寵護即死同埋補血...小心mp量
S1戰最好都係吃水..因為留mp打S2戰

即死由最左邊開始即死.. 熊弟>三哥>四哥>一哥>二哥
而近戰就1追月路比2合路比開始>右邊熊死晒後就追月右2殺熊/2合2哥(因為熊既咒攻/氣蛋好煩)(追月係因為要留mp打S2戰..如果乾/迅果應該會唔夠mp)
路比會合下合下就死左..1哥血量小過1萬會狂放超強...而四哥小血/1哥死後會狂放毒醉咒...所以要停追月 2回合擊四哥>大哥
最好就係殺剩一隻熊/大哥(唔好俾佢血小過1萬)
留D時間回氣補血換寵..

第二戰...覺得比S1易...
因為除左里雍...其他既攻擊力唔高..
只係壞裝會壞得快好多...因為佢地無限既2回超強魔法
血量大左囉..冇咩野..
而佢地既巫技就要小心攻反...如果係二動

傳教都係啦..睇機會補血...高lv護寵護2動既即死..
留mp 補血同氣回.. 同埋保住你隻護寵就差唔多唔會輸...

即死二動都先殺里雍...佢比較難死同攻高...所以主力殺左佢..
2回即死殺左里雍之後 就2動灰熊...帕仔可以留俾3近戰...
如果你自問即死率去到神運...就1即死灰熊2小帕
灰熊打人最盡都係1千倒...唔痛得去邊...

近戰無血記得自水...唔好下下要傳補
近戰就無限既追月由右邊殺起...必殺埋應該有700-900傷害
係咁一動追月二合最右既雞雞...你會發覺...右邊D雞好快死晒..死兩雞就2合帕仔

打到呢個時候...應該都死左里雍灰熊小帕...之後唔洗教啦...

里雍死左=打完...

到最後喇....

就係冇即死打法

1傳 4近戰...唔好傷心喇...裝備係用黎爆既...怕壞裝一係唔好打..一係裝備放銀行唔好拎出黎(可以3近1格/1弓..無限多體)
帶多d水..最好500up..
戰系最好有學氣回 血量大概概2千1以上 傳教企中間放血寵自保...最左右兩邊近戰會食多d水..因為強力補唔倒
(追月放得3支又要打AS個D人去死.A級都唔好打喇..因為冇鬼用.練到7級先打啦..追月咁易都唔練下..)

S1 因為無即死...三哥剩係主力單法(佢好鍾意單體默默咁打即死裝...所以冇即死可以留佢一條小命)
傳教都係要留mp ..因為第二戰要用大量
因人物等級同打法而定..隊隊用量唔同...打一次就知大概要留幾多mp..
所以第一次打就保留多D mp..
冇血就自水..
戰系就無限既多體打右邊殺熊..二合
路比->二哥->2-4-1-3 (路比二哥死左就追中...你會發現打打下熊男會係咁明水...因為你d追月會唔覺唔覺咁打死佢...佢打人唔痛..所以合佢都係waste)
因為二哥佢企係右邊....
所以你追月打倒佢..所以都會係咁扣血..所以佢都係死幾快..
4哥要先殺..因為佢放超毒/超醉會好大件事...你會唔夠mp打S2

打到剩低三哥可以抖下..回氣補血補寵...
因為打埋就入S2

都係個句...感覺上除左高攻小小...S2易一D..因為超強法打唔痛...
打法4劍就最好啦....因為追十打晒中間6隻..
唔得既話就點都追中間..二合里雍->灰熊->帕仔->耶卡..
小心血量.傳教未必補得切...
所以有機會都自水
除左里雍既諸刃外...差唔多無咩野打過2000 (點解那...因為以前有人傻仔玩陽炎俾灰熊乾中打2千幾飛左)
小心攻反...
d雞打唔痛...最多係壞裝...

怕壞裝...就追右面(追月掂倒里仔...因為要合死佢先...追月要扣佢血)
因為追月會無端端殺左兩隻雞 里雍布時會叫法師熊....最好叫右邊啦..因為追月會順手殺埋..
叫左邊就追月左邊殺左先.....4 追月+2合一回打二會個隻野6千-7千傷害一回合

都係個句...你地合死左里雍 =玩完...

最後

怕壞裝既人..唔該放返你地個咁寶貴既裝返銀行...唔好拎出黎用喇...拎黎望望就算啦..
打灰熊唔岩你地..

仲有..95以下血寵唔好拎出黎俾人笑喇...

PS:  講小左....當S2場上怪少於一定數量...而小帕..里雍..灰熊..都未死晒既話....會有機會俾佢地叫5隻法師/傳教熊出黎////所以要留意..

已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
lingtk + 40 原創內容
scydickson + 2 你說的內容我非常同意
魚頭 + 3 感謝分享!

總評分:  威望 + 40  Good + 5   查看全部評分

我個fd打左38個S了

十週年勳章(賀詞)

敢問..如果沒有即死裝/鼠裝是不是1定打不到S?

原帖由 lingtk 於 11-7-8 11:34 PM 發表
敢問..如果沒有即死裝/鼠裝是不是1定打不到S?

唔係..
因為我眼訓= =所以未打單即死同剩鼠裝打法- - ...
而家打

都打倒..但會壞裝壞很大- -
同埋..人物血量要比較高

水瓶有玩家都打得贏灰熊s

不過就......

原帖由 叻叻song 於 11-7-9 06:20 AM 發表
水瓶有玩家都打得贏灰熊s

不過就......

水平都打得贏-.- 我都唔明做咩咁多人話咩咩難打..
人地冇鼠冇即死...

如果計水瓶的話 真係幾難打

聽聞果條有打3定4場先贏1場

好似仲打成差唔多2粒鐘

不過佢隊入面有封印同護士  160劍傳封護159劍 +155水龍

如果係舊星系照計應該好打好多先岩 又即死 又鼠裝

回復 6# 詩凱 的帖子

我想一齊打S

其實..今年唔用鼠打仲化算..
今年成q日都乜都打唔到..

反正都係靠即死..
打手老老實實放護寵 掉水/放攻無比護寵 OR 魔反比即死
盡量減少即死裝消耗..

建議次序: 即死a 1里.2灰熊/  即死b 1左面阿夏芙2里  (里=>熊=>4鳥=>帕=>耶卡)  
熊連擊係弱雞..但氣功彈都唔係少野..  
里雍.熊威脅較大 先殺
4鳥壞裝 次殺
小帕 死晒大鳥先清都唔遲 (連擊有護寵唔耗裝..攻擊力弱)
耶卡最後sm 只會普攻.巫術

* 近戰咪迅果..後果自負=.=
依個打法閃裝就夠.. 慳鼠慳即死
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
bryant888 + 1 呢個idea唔錯!
lingtk + 10 原創內容

總評分:  威望 + 10  Good + 1   查看全部評分

寵玩陽炎無限閃王招(誤)

btw有冇打算拍片放上黎>_<

good job thx

THX FOR YOUTHX FOR YOUTHX FOR YOU
已有 1 人評分威望 收起 理由
lingtk -5 惡意灌水

總評分:  威望 -5   查看全部評分

原帖由 布~ 於 11-7-9 06:37 PM 發表
其實..今年唔用鼠打仲化算..
今年成q日都乜都打唔到..

反正都係靠即死..
打手老老實實放護寵 掉水/放攻無比護寵 OR 魔反比即死
盡量減少即死裝消耗..

建議次序: 即死a 1里.2灰熊/  即死b 1左面阿夏芙2里   ...

主要黎講- -鼠裝唔係用黎打S2
係S1...用黎殺熊...
因為D熊既咒攻同氣功命中好高..
殺晒D熊黎保護D即死人...

點解殺里仔先呢...
因為唔覺意殺左灰熊先...里仔就可以打後排..
唔覺意諸刃打中你就2千5

反正打完B-S ...每件即死物品都係扣5耐...即係25耐
都唔係差太遠..

回micky...我都仲要打好耐= =""

btw +威望有咩用架--"""我係度咁耐都唔覺有咩用= =

海獅單劍組人?定自己n開去打?

我1即死2戰組人- -..有兩團固定

打左幾多粒s同a@@

原帖由 叻叻song 於 11-7-11 07:01 PM 發表
打左幾多粒s同a@@

唔話你知-0-

-口-死野收收埋埋

回復 15# 詩凱 的帖子

Pm你msn [email][/email]

WOW!  好詳盡呀@@"
THX~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 02:40 PM , Processed in 0.035458 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存