2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 網絡遊戲聊天區 有冇人好討厭"副本"
go

[其他討論] 有冇人好討厭"副本"   [複製鏈接]

我自己本身好討厭"副本" E樣野
由是一些打副本出裝備 但要擇骰 或 綁定裝備的 更加討厭到十分
點解我咁憎 其實有原因

1.組人極之麻煩   (由是醫生)
2.某些遊戲職業不平均 排斥職業
3.遲來新手跟本冇機會 組齊人打前期副本
4.綁人~有副本可以1個鐘 什至幾個鐘 緊要事行不開 晚飯遲D再食
5.每日必做獎勵式副本: 最為麻煩 例如經驗副本 小量金錢副本 跟本煩瑣不堪 主打副本升級遊戲的不打又不行的最 _ _。
6.本人之重點 擇骰 或 綁定裝備 我辛苦打完一輪 擇骰同人搶?打出不合自己綁定裝?到頭來一場空? 打黎做乜?

大家可以良性討論
當然範圍都是副本周邊問題
已有 3 人評分Good 收起 理由
城b + 1 支持你!下次繼續^_^
再造飛機欖 + 1 幾個人雖然打快D.但係掉寶真係XXXX
benno2007 + 2 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 4   查看全部評分

都係睇左呢個POST先知副本原來有咁多咁麻煩O既野

雖然我都好同意......但係冇副本就難升好多,仲有D任係要你打副本既,你唔做又點呢?

但係如果冇副本隻遊戲就少左一個重要環節啦- -
e+好多game都係,,d人都係打副本為主
因為副本的怪多數難打,,要組人,,咁先有遊戲樂趣
如果冇副本,,正係單人打任,,冇曬樂趣啦- -

不過後期入game的打不到前期副真是很不爽啦
不過無計,,鬼叫你遲- -不過我諗點都會打到一次ge,,唔通成隻ame真係得你一個新手- -
骰裝e個問題我覺得係冇問題,,如果唔骰仲唔公平,,一係你就自己開團話一職一人不重複
職業骰裝,,,咁樣骰到ge機會就好大,,機乎係100%

仲有有d game副本係有關主線劇情
如果冇得打,,,咁點算= =

原帖由 鐵如山 於 11-7-14 02:26 PM 發表
但係如果冇副本隻遊戲就少左一個重要環節啦- -
e+好多game都係,,d人都係打副本為主
因為副本的怪多數難打,,要組人,,咁先有遊戲樂趣
如果冇副本,,正係單人打任,,冇曬樂趣啦- -

不過後期入game的打不到前期副真是 ...

唔知你地有冇玩過RO
我玩戈時佢冇副本~裝備是打野外怪出
靚裝是打世界BOSS出   一樣要組人去打 一樣團體性十足
咁唔係解決左咩? 唔知為何現在只懂出副本遊戲

我玩aion都係
有精英怪區,,,精英怪d王好勁,,出d裝勁過副本裝

不過副本多數是刷怪升等的
還有副本裝多數唔會太差

有 絕對討厭

- -副本綁定同要擲骰
你講緊狩神傳xd?
如果係既d人通常都比醫師汁先嫁wor

原帖由 串人王 於 11-7-18 01:07 PM 發表
- -副本綁定同要擲骰
你講緊狩神傳xd?
如果係既d人通常都比醫師汁先嫁wor

我冇玩過
但2個設定都有...勁反感

十週年勳章(賀詞)

1.組人極之麻煩   (由是醫生)
呢點我都同意,打副本通常係缺補,玩補冇乜好玩==

2.某些遊戲職業不平均 排斥職業
冷門戈d職係比人排斥架喇~

3.遲來新手跟本冇機會 組齊人打前期副本
同意,我玩wow,d前期副本冇乜點打過--

4.綁人~有副本可以1個鐘 什至幾個鐘 緊要事行不開 晚飯遲D再食
唔知咩黎=.=
5.每日必做獎勵式副本: 最為麻煩 例如經驗副本 小量金錢副本 跟本煩瑣不堪 主打副本升級遊戲的不打又不行的最 _ _。
係啊,好似比隻game綁死左喇

6.本人之重點 擇骰 或 綁定裝備 我辛苦打完一輪 擇骰同人搶?打出不合自己綁定裝?到頭來一場空? 打黎做乜?
呢點我就有d保留,我唔知其他game係點,但係我玩wow既,
係頂左lv先打副本,如果打1場就出到自己既裝,好快冇野玩 所以打死隻王,未必出你既裝,出左又要抽
咁樣我反而覺得有樂趣,咁樣得到之後先會更加開心 當你打一個副本,1個禮拜只可以打1次
你打左幾次之後先出到,仲要再抽到,戈時真係好開心

第4點姐係話
副本時間很長
一場計落黎 1個鐘以上

仙境傳說就是沒有副本的好玩Game
雖然沒有副本,但我卻很喜歡與街外人一起圍毆王的刺激感覺
(曾經是我最喜愛的遊戲,可惜被外掛攻陷了..)

1.角色配點自由
例如: 騎士不一定要加體做肉盾,可以加敏邊閃怪邊打

2.怪物設置有趣,不會因為太死板而感到悶
一個場景(地圖)裡存在了不同等級的怪物
而且怪物會隨意在地圖出現,因此不會出現"集中區"
因此會有新手,也有高手存在,同時也有危險的主動怪物,弱小的怪物存在
(新手被主動怪追殺的逃亡感覺很刺激~)

3.道具、裝備不會綁定,有助促進遊戲交易
而且Lv低的怪物也會掉寶,也有很多高手需要
新手不會因為遲玩而吃虧

4.背包、倉庫很大、道具的種類非常多
背包、倉庫空間很大,不會因為撿幾下東西背包就滿載了
而且道具有分類,吃補品,穿裝備也方便很多
怪物會掉很多垃圾,新手可以撿去賣給npc
或者拿去製作漂亮的頭飾,再賣給其他玩家賺一筆錢

5.任務
雖然遊戲沒有/很少任務, 但玩家也玩得很開心
(任務本身不是方便玩家升級,而是令玩家造成依賴,當沒有任務後就會覺得升級很困難)

打副本好無聊0既 我中意同人打

玩過星曲WEB 笑傲無雙

我最鐘意玩副本.. 因為我係1個醫生狂熱者..有醫生既GAME首選1定係醫生= =`
副本就係我可以發揚光大既時候

我玩aion都係玩醫生,,我就覺得唔錯lo
隻game成7~8招補血技,,都係補唔店
成團的命操在我手感覺好爽

都要睇佢副本setting既
有d game副本打到訓著
有d好刺激

我也討厭副本啊
我覺得應該設置多種升級路線才比較好
比如副本升級,刷怪升級,pk升級等
當然時間要差不多,出的裝備強度也要一樣才好

副本好無隱 對於我來講

其實副本一般都是有關遊戲的故事
無咩唔好嫁,,只是進入另一個場,,

十週年勳章(賀詞)

舉手,組人真係好麻煩
有時又要等好耐,有時又會遇著D煩膠
打完一場隨時火都黎埋
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 09:10 PM , Processed in 0.041118 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存