2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 部機買左2年唔知有咩可以攪下
返回列表 發新帖 回覆
go

部機買左2年唔知有咩可以攪下 [複製鏈接]

cpu: C2Q Q8400 2.66G (333X8)
DISPLAY:INNO3D GT240 DDR5 1G
硬碟機: 350G 7200轉
RAM: 4G DDR3 1333MHZ KINGSTON(2條2G)
底板: GIGABYTE G41MT-ES2L rev.1.0
火牛: cooler master 500w

個底板其實有冇D咩會行唔盡呢?其實我最想換就係個底版
其他果d事實上都夠我打機做功課...有咩平平地低換既都講下啦-3-

唔該哂咁多位

十週年勳章(賀詞)

budget?requirement?
打機就換顯

小弟應為
你有幾千蚊既話
就可以換左個主機板,HDD,CPU

可以換INTEL LGA1155既野

最好換I7
因為你而家個粒CPU係上INTEL世代既四核

火牛轉600W既CORSAIR
RAM轉GAMING既DDR3-1600以上既RAM
HDD買SSD
機箱轉超頻機箱

改過曬就乜都開心啦

原帖由 馬沙亞斯洛布 於 11-7-22 12:03 PM 發表
小弟應為
你有幾千蚊既話
就可以換左個主機板,HDD,CPU

可以換INTEL LGA1155既野

最好換I7
因為你而家個粒CPU係上INTEL世代既四核

火牛轉600W既CORSAIR
RAM轉GA ...

其實實4核...我覺得夠哂用,I5都係2核虛疑4核姐....去到I7先岩我手形,先至係實4核..
GT240 張卡行DDR5,夠哂快啦,雖然粒GPU中中廷廷...勝在DDR5夠快=3=...
但INTEL就來出新底版....新既底版用唔到I系列......I3 I5 I7完全唔岩用
SO..等緊,到時先買I系或者直接出新版再慢慢切..
我預左2千蚊到攪下部野

我覺得可以換左張DISPKLAY 卡

十週年勳章(賀詞)

原帖由 焰陽 於 11-7-27 02:24 AM 發表

其實實4核...我覺得夠哂用,I5都係2核虛疑4核姐....去到I7先岩我手形,先至係實4核..
GT240 張卡行DDR5,夠哂快啦,雖然粒GPU中中廷廷...勝在DDR5夠快=3=...
但INTEL就來出新底版....新既底版用唔到I系列......I3  ...

你係邊聽返黎?
http://www.intel.com/products/pr ... .htm#specifications

回復 1# 焰陽 的帖子

事實上都夠我打機做功課  夠咪得

原帖由 熊貓之熊 於 11-7-27 02:12 PM 發表
事實上都夠我打機做功課  夠咪得

如果你要換底版,咁你就死咗條心

如果唔係你就要換CPU 底版 ,

I5-2400 3.1GHz                  $1509

asrock H61M/U3S3             $630

你得二千元正,唔夠換喎!!

原帖由 焰陽 於 11-7-27 02:24 AM 發表

但INTEL就來出新底版....新既底版用唔到I系列......I3  ...

我咁我I5 750系2核來?  

原帖由 pvpwinds 於 11-7-28 02:04 PM 發表

我咁我I5 750系2核來?  

樓主條懵丙識小小,錢又只得小小,唔好同佢計效啦

原帖由 大鐵 於 11-7-28 08:55 PM 發表

樓主條懵丙識小小,錢又只得小小,唔好同佢計效啦

你夠膽講I5冇2核既U?i5 480m咪2核模擬4核LO=.=...
仲有,冇話要換CPU=.=......只係想換過張可以盡推既775底板=.=..
如果2千蚊都唔夠,不如切過部新既= =

事關我呢塊係.......節電板=.=....

十週年勳章(賀詞)

原帖由 焰陽 於 11-7-29 12:14 PM 發表

你夠膽講I5冇2核既U?i5 480m咪2核模擬4核LO=.=...
仲有,冇話要換CPU=.=......只係想換過張可以盡推既775底板=.=..
如果2千蚊都唔夠,不如切過部新既= =

事關我呢塊係.......節電板=.=....

弊在你用左"都"
咁者係以多為勝
咁你可以CHECK下I5咩型號多"

部機cpu ram都屬於高階
唔好換拉 換左就好浪費
建議都喺Hard disk就夠
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 09:42 PM , Processed in 0.039081 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存