2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 黃易群俠傳2 近日真係對網龍好不滿
樓主: akkyuet2006
go

近日真係對網龍好不滿 [複製鏈接]

笑傲無雙

其實大家都係各有各意見姐 ,,
簡單d睇 , 香港既市場根本冇得同台灣鬥 ,, 但如果用台灣黎同香港做對比又好唔公平 ~~
台灣既有幾多人玩先 , 投資又有幾多 ??
香港一定有人可以拎得出1萬幾千 又或者10幾萬玩隻game ~~  
但係1位香港人投資既錢又可以同幾多個台灣人做對比??

2個唔同既市場 , 人流唔同 , 連ser 台灣都幾個以上 , 香港又有幾多個 ?
人地台灣送得出呢d野 係因為吸引到 香港既人數再增加多幾倍 ,, 咁樣計又可以點計 ??

香港既市場 ,, 每1隻新game 每1隻所謂既大作 , 都係香港沉得快 收皮更快 ,, 人已經唔夠 , 仲要不斷咁有新 ~
難怪d game既產品包咁垃圾既 ...

原帖由 kuRt` 於 11-8-1 04:12 AM 發表
簡單d睇 , 香港既市場根本冇得同台灣鬥 ,, 但如果用台灣黎同香港做對比又好唔公平 ~~
香港一定有人可以拎得出1萬幾千 又或者10幾萬玩隻game ~ ...

你所講既有道理不過

正正就係因為咁咩活動都唔攪

人氣就只會一直差落去

原帖由 kuRt` 於 11-8-1 04:12 AM 發表
香港一定有人可以拎得出1萬幾千 又或者10幾萬玩隻game ~ ...

我都認同你既講法.....
產品包我記得以前都有賣,係呢幾年先無

無辦法啦...我諗佢地唔係話唔當香港市場係客
只不過投入比重有分別者
係商業角度
咁既比重分別,無理由要香港同台灣要求同一樣野
唉......

原帖由 W.H.O 於 11-7-30 12:12 AM 發表

冇辦法啦.....香港個市場未必夠台灣大.....

係,重有香港人愛新鮮,好快就玩over左隻game

笑傲無雙

網遊 ,, 香港市場根本已經沒落 ,, 點解咁多人話 ONLINE GAME 食錢 ,, 又貴 ~~
因為冇人流 ,, 但你要玩始終都要接受現實 ,,,
一隻食錢GAME ~ 係大陸版 , 係台版 ,, 都可以變成商機 ,, 因為果邊2個市場人流大 ,,, 賺錢養自己都易D ~~
冇計LA ~~ 香港玩家自己已經變得夠快 ,, GAME又多 ,, 比代理商睇死~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 05:40 AM , Processed in 0.031234 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存