2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新晴空物語 外掛人/機器人問題 討論貼
go

[分享] 外掛人/機器人問題 討論貼 [複製鏈接]

客服EMAIL:CS@GD.ALTA.HK
客服熱線:(852) 81060822
辦公時間:星期一至星期六 10:00A.M ~ 7:00P.M
線上GM聯絡方法: 大家能提供嗎?

該貼討論[外掛特徵]
外掛對遊戲和玩家的影響
對付外掛方法

如果有得開紅我實殺左d外掛佢-__-搞到無得做會任

我都支持開個外掛舉報區呀
真係好多外掛!
外掛仲高lv過我

大家一齊檢舉..

點樣睇得出用緊外掛@.@?
我唔識睇

原帖由 人生自古誰無死 於 11-8-2 09:08 AM 發表
點樣睇得出用緊外掛@.@?
我唔識睇

基本的特徵有:
1.沒公會
2.沒稱號(不過現在用外掛的醒目左用)
3.密語&公頻叫他沒有反應(這個請不停叫他外掛狗之類會引人出聲的)
4.搶怪(你可以試下拉幾隻怪去外掛到,如果他2次都幫你打曬D怪...他多數是外掛)
5.互動功能(組隊之類)

PS:29樓有清楚解釋

這都是特徵,中了大部分他是外掛先可以成立

>>人生自古誰無死
好簡單 一個人手升級的人 會唔會唔應機?
唔應機都有可能 ALT+H
OK 我用一般頻吊佢都冇反應 GOOD
      我再用組隊等互動功能同佢玩 冇反應 GOOD
      再再用區域唱佢外掛
      最後發貼 發洩對外掛的不滿

講真...我用alt+H 玩
就真係睇唔到對話..個類... (所以唔好話一般對話 [或者呢個頻見到,但我未見過人係一般到打字-.-]/ 區域)
就連打副本趺寶 隨機數個表都唔會彈出黎 (要顯示返先見到)
[都而家我諗緊佢右下角彈個表出黎打數字 , 同埋GM黎到要點先叫到應為係外掛??]
加上我一team 4個人玩 打到高lv都係慢慢打怪升 都係冇公會的....
人地拖怪黎我係搶怪打

所以唔見得 點睇人地係咪外掛....
只能以動作黎做point

冇公會/稱號/密頻/搶怪打 被視為 外掛 跟本就唔成立

原帖由 火天使 於 11-8-2 09:55 AM 發表
就真係睇唔到對話..個類... (所以唔好話一般對話 / 聯域)
[都而家我諗緊佢右下角彈個表出黎打數字 , 同埋GM黎到要點先叫到應為係 ...

但互動功能沒反應你也沒辦法解釋吧

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

發現外掛唔係應該黎依度發洩
而係向官方回報
所以根本無必要開個咁既區
開個區等官方睇再去捉
明顯係程序複雜

原帖由 ooiooi 於 11-8-2 10:00 AM 發表

但互動功能沒反應你也沒辦法解釋吧

其實我就未試過alt+H 個時 有人組隊

但我試過打副本打完隻王

要自己開返alt+H 先見到個表隨機 抽寶

所以我都唔肯定  alt+H 緊係咪 真係睇唔到D邀請

所以都想搵人試下

原帖由 火天使 於 11-8-2 09:55 AM 發表
就真係睇唔到對話..個類... (所以唔好話一般對話 [或者呢個頻見到,但我未見過人係一般到打字-.-]/ 區域)
[都而家我諗緊佢右下角彈 ...

如果外掛可以比玩家容易肯定是外掛便5是外掛啦,
上面是一些大多數的特徵,
5肯定的啦~你想知是5是真是外掛咪找GM舉報證實
要不你黑入人地部電腦咪知~

還有~你做D野出來都5正常~你比人當是外掛都好正常
人地拖怪你走去打做咩,
8樓的情況比人當外掛根本是自己找來的

我見呢隻GAME少掛先玩 原來都會有人用

原帖由 HopeNeverEnd 於 11-8-2 10:00 AM 發表
發現外掛唔係應該黎依度發洩
而係向官方回報
所以根本無必要開個咁既區
開個區等官方睇再去捉
明顯係程序複雜

請問討論區的用處何在

你看不見我們正在討論[外掛特徵]等有關內容?
在討論外掛的過程當中難免會發洩一下
  沒要求要開區 只要求有個貼可以給我們2KF的晴空會員 討論外掛對該遊戲的影響及如何分辨外掛
  官方可以公報一個回報方法 要的是相關圖片 時間 地點 人名

原帖由 紫鳳蝶 於 11-8-2 10:10 AM 發表

如果外掛可以比玩家容易肯定是外掛便5是外掛啦,
上面是一些大多數的特徵,
5肯定的啦~你想知是5是真是外掛咪找GM舉報證實
要不你黑入人地部電腦咪知~

還有~你做D野出來都5正常~你比人當是外掛都好正常
人地拖 ...

原來唔入公會 唔用稱號 就係外掛特徵?
你係帶有色眼鏡 ?

首先你本身既睇法已經影響左你作為正常人 點睇 外掛既觀點

其次就係 請問你所謂外掛 腳本走法係點打?

打來打去都係個幾個位置? 定係見怪就打?  <~呢2點可同時都出現 亦可單一發生

本來見怪就打動作快 就違反外掛既原則 因為 人反應 快過腳本

但你都可以用呢點 黎作為外掛 既point ? 試問 點樣打怪先係叫正常?
打一堆之後走去第二群 再拉埋再打?

小朋友...你自從上post話 所有game都有復活術起 其實你既說法就以自己為中心
原全唔係中立可言  只係你思想 + 直覺 就判斷件事   你真係留意下呢個point  

更何況呢隻game有alt+H 我唔知係咪邀請 可以睇到
同埋呢隻game對話左面有得set設定 頻道 交易 組隊 呢d...
好似仲有拒絕組隊 (我唔知! 我只係掃過見過下)

所以唯一肯定只能話外掛應該係 指定動作 個類...
但如果你講到 會搶怪  會周圍走打   我覺得有d超出左外掛既範圍

或者真係有外掛 真係直頭 有晒呢種功能

D掛可以自動打怪?

原帖由 火天使 於 11-8-2 10:35 AM 發表

原來唔入公會 唔用稱號 就係外掛特徵?
你係帶有色眼鏡 ?

首先你本身既睇法已經影響左你作為正常人 點睇 外掛既觀點

其次就係 請問你所謂外掛 腳本走法係點打?

打來打去都係個幾個位置? 定係見怪就打 ...

人身攻擊 長官 佢開火射人!!!!

如果是這樣 你對於分辨外掛又有什麼見解??

同時, 你唔可以排除.組隊 密頻沒反應是佢身為外掛的可疑點之一

所以我建議 打怪最好唔用ALT+H功能 特別在外掛開始多的這個時期

給人一個[誤會]的表現就不太好(如果你不是外掛

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 ooiooi 於 11-8-2 10:35 AM 發表

請問討論區的用處何在

你看不見我們正在討論[外掛特徵]等有關內容?
在討論外掛的過程當中難免會發洩一下
  沒要求要開區 只要求有個貼可以給我們2KF的晴空會員 討論外掛對該遊戲的影響及如何分辨外掛
   ...

討論如何判斷外掛無問題
但係你未判斷到個個人係唔係外掛前你就公佈左人地個名出黎
我覺得就唔岩囉

原帖由 HopeNeverEnd 於 11-8-2 10:46 AM 發表

討論如何判斷外掛無問題
但係你未判斷到個個人係唔係外掛前你就公佈左人地個名出黎
我覺得就唔岩囉

首先一口咬定 某人是外掛就一定錯

但如果話佢打法 有些機械化 走位近乎相同

我覺得 篤下個名出黎比人留意下 或者 討論 外掛既徵狀都可以接受

當然唔係d  冇公會/冇稱號 就比人話似外掛

原帖由 ooiooi 於 11-8-2 10:44 AM 發表

人身攻擊 長官 佢開火射人!!!!

如果是這樣 你對於分辨外掛又有什麼見解??

同時, 你唔可以排除.組隊 密頻沒反應是佢身為外掛的可疑點之一

所以我建議 打怪最好唔用ALT+H功能 特別在外掛開始多的這個時期 ...

請問 點樣為止開火?

唔能夠作為正常人 即 普通人 既睇法   

即以 佢以經 唔係用客觀 身份黎睇 而係變作 自己變做審判為外掛之人 明白?
(如果你認為 有人身攻擊 , 麻請你去請管理員去理解下 ,
唔希望簡單既說法令唔能夠理解既人 被視為人身攻擊)

以上我都解釋左係走法 比較單一 只在於 機械化甘樣

如果你認為alt + h 要禁止 請唔好只在2k f 宣傳 應該去同官方討論
你而家的方針
只係同只睇2kf 既玩家 宣傳

ok?

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 06:00 PM , Processed in 0.032254 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存