2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 納茨瓦王國 只是個人觀察..不是太客觀..敬請原諒
go

只是個人觀察..不是太客觀..敬請原諒 [複製鏈接]

經過1個多月黎既觀察
發現紅國存在著很多戰場意識上既問題
雷d箭雨打冰堆
(成堆戰士沖梗前去..都未開血後面d法師驚死無野打開定技先)
弓遊只出箭雨(永遠吾識出貫/空襲/火箭/慢箭/精準類既技壓線)
槍遊及火法冰法過小(職業方面不太平衡..只有戰士壓線..做吾到更好既cover效果)
追雞問題極度嚴重(明明前線一堆人...追撃戰時打打下會愈打愈小人..原來後面成堆人追梗雞)
一係無人擴..一係就成堆人搶住擴
有人出召無人巡qml...成日比人爆奇美拉
死門經常起係城前面..應該起係比較安全的地方..例如城後或小山上..方便守到及防巨人偷爆
極小機會見到會有拳手補ob血..吾知係因為小拳手定係拳手lv太低
最後問題係戰士太龜(戰士要沖前去制做混亂及人堆開血..雖然死既機會係大..但你每死既一次..都會做成好重大既破壞及貢獻..吾好太怕死)

其實有個比較好既方法..可以改善各團係國戰方面既合作率
本身有火sir既聯合vent..本應係吾錯..但現在vent方面都係各團員入返各團頻打國戰
完全失去聯合vent既作用..雖然吾知道方法能否可行
但其實..每次先預先集合在指定團頻一齊國戰會更好

十週年勳章(賀詞)

做好自己好過
已有 1 人評分Good 收起 理由
lauyukkwan + 1 簽名自重

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 現袋人 於 11-8-4 03:56 PM 發表
經過1個多月黎既觀察
發現紅國存在著很多戰場意識上既問題
雷d箭雨打冰堆
(成堆戰士沖梗前去..都未開血後面d法師驚死無野打開定技先)
弓遊只出箭雨(永遠吾識出貫/空襲/火箭/慢箭/精準類既技壓線)
槍遊及火法冰法 ...

正如你所講 意識問題 始終一場國戰 己方有50人 邊D玩家有意識冇意識 意識分好多種 亦影響輸贏

當你玩到咁上下有一程度意識 就會見到其他人有你N年前既身影 每個人都想灌輸比D冇意識既玩家 基於一場國戰50人 一日入面有幾多人流?你可以理到幾多個呢?但你卻無能為力?

另外亦涉及心態問題 50人入面 有幾多個全心全意為場國戰盡全力(全能人士)? 可能玩家A:守塔我殺多幾條友爽下唔好?彩你都_ _啦!? 玩家B:出召?我坐水上下_網唔好!? 玩家C:我40LV上左石 要我出召 你有_病?

如果你可以50人包場 入面都聽話 就有可能GA....老實講每個團都一定有新手 總比街人 冇人帶隊既好

最後正如二樓所講一樣 你講既野 我諗N個人之前都諗過 講過 好多人都知 做唔做到 去唔去做又另一回事

-------------------------------------------------------------------

聯合VENT  每團都係獨立個體亦有佢地既概念  合埋一齊打 唔係冇可能 但一定會有好多磨擦,問題

有D團打國戰認真 有D團打國戰HEA打吹住水打 可行性大不大見人見志 如果你試完 又成功既恭喜你

無玩既路人 路經此POST 祝你成功

十週年勳章(賀詞)

原帖由 技能大師 於 11-8-5 12:20 AM 發表

正如你所講 意識問題 始終一場國戰 己方有50人 邊D玩家有意識冇意識 意識分好多種 亦影響輸贏

當你玩到咁上下有一程度意識 就會見到其他人有你N年前既身影 每個人都想灌輸比D冇意識既玩家 基於一場國戰50人 一 ...

屌你!幾時夜晚過黎一齊7.7下國戰!?

十週年勳章(賀詞)

原帖由 kawah1111 於 11-8-5 05:34 AM 發表

屌你!幾時夜晚過黎一齊7.7下國戰!?

冇咩心機玩FEZ 加上又返工 你冇轉左去懲胸玩咩 如果ON既搵你地玩囉

十週年勳章(賀詞)

如果團可以包到場 聯合vent就真係冇用

樓主你有冇腦???
基本係冰法前過戰士,
法c唔上,戰士係唔會衝

十週年勳章(賀詞)

原帖由 技能大師 於 11-8-5 07:01 AM 發表

冇咩心機玩FEZ 加上又返工 你冇轉左去懲胸玩咩 如果ON既搵你地玩囉

玩已完,又係打開個銀包拎錢又冇意思既game

係囉,樓主呢d係睇下人的心態

只想講..聯合打一早就試過 奈何各團打法都唔同..最後做成唔少磨擦..而家咪又係血染有血染場..櫻龍有櫻龍場..G團有G團場

十週年勳章(賀詞)

原帖由 熾月 於 11-8-6 07:58 PM 發表
只想講..聯合打一早就試過 奈何各團打法都唔同..最後做成唔少磨擦..而家咪又係血染有血染場..櫻龍有櫻龍場..G團有G團場

咁先正常亦好合情合理

十週年勳章(賀詞)

合作才是王道唉

係到講黎都冇用!

不如唔好講
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 04:11 PM , Processed in 0.034732 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存