2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇英雄傳 《瑪奇英雄傳》攻略心得區 【綜合心得】國服小攻略(偽
返回列表 發新帖 回覆
go

【綜合心得】國服小攻略(偽 [複製鏈接]

其實主要係我個人經驗啦下........
先講下各位比較重視ge副本王

1-3船
1船,無咩問題,單刷就得,國服唔難打;打黑風都唔洗點理,1船王勁極有限。

2船,騷亂製造者隻王會係布林的研究強化版,血攻都高左,2x級裝比佢打到會有機會秒殺。

地精族長...小心佢招愛的抱抱就可以。

北極熊係第一次大型戰役,唔難打,除左血多左d,攻高左d,單刷無問題....真係怕ge話就用矛飛佢,大約飛中佢3-4次就會訓底。去到36級會變得瘋狂,攻血超高,ssd完就好閃,因為佢識連技。

3船,打虛無親王比較煩.....之前要打幾隻垃圾boss,之後就黎真正大佬,個人覺得最值得留意係佢一招有d火係身周圍轉個下,個火球唔知係錯覺定咩野....好似識跟蹤 :o)

重有就係失去主人的哥布林....血厚攻防高.....我第一次打佢扣得個2位數:o)但善用弩砲就無問題,一下2千以上。

君主...我刷得最多ge大型副本 (暫時)佢會閃黎閃去,閃光彈整定佢就會忽然彈出黎。有3招要留意;1: 飛上天放火球,走到老遠又得;擋又得,你鐘意,打中你會著火扣血。2: 閃黎閃去斬地下,好似無規律,範圍同飛天火球差唔多,打中會大機會爆甲+重傷;盾娘擋完會彈到老遠,唔好on_ _咁走埋去比佢打多次,雙劍槍都係滑步...3: 噴火,範圍細,中左即秒 (人品高除外,會剩1血);佢噴緊火個陣就唔好埋去打,除非想個人著火。

4船
打4個狼人弓箭手同九指半唔難打,當佢地虧就ok

打副官...攻擊幾高下,一個唔留神就HELP係頭頂。但好彩佢攻速唔算高...避得開ge應該....(避唔開就睇下人品啦...人品好就留1血....)

雷霆炎魔....當大幅強化版紅狼黎打,萬事小心勿貪刀,得閒就飛舊石打暈佢lol      (4船所有狼王都可以用石打暈佢地)

熱血的乜叉....廢墟聖域個隻廢的,無乜要留意。平原入口個隻堅好多,要留意2招 (好似係平原獨有);1: 跳高飛斧,中左重傷+爆甲。2: 橫衝直撞6連斬,會跟蹤目標走向,攻超高,極大機會死;避ge話雙槍劍就狂用滑步,盾娘就只擋不反擊。

紅蜘蛛....唔算難打,想有保障就閃光彈啦。(隱士副本只有佢,廢墟惡夢就多一隻)

綠蜘蛛...因為會同紅蜘蛛一齊黎,唔建議單刷,都係閃光彈戰術,至於佢點樣攻擊...搵一次我單刷完再講:o)我玩8人副本lag到傻

大青蛙...無咩值得講,夾硬要講就係比較核凸= ="

裝備方面
1-21 - 用血色裝啦下= =呢個時期無咩好裝。
22-31 - 獵鷹者裝,幾好睇,解任務會有一套。
32-35 - 聖殿騎士裝/吸血王子;前者屬性多,解任就有。後者靚靚仔仔,但好難打一套。
36-42 - 怒霜暴君裝,屬性好過聖殿,又唔難合,打大約5場暴君的挑釁就可以搞完一套。
43-?? - 君主夢魘乜鬼都得,君主裝一套係防比怒霜(重甲)低少少,其它屬性都超正。
武器跟lv換,盾換到鷹盾就停....因為君主盾太醜樣。

其它地方請各位補充-.-打到手都斷....3年無打過咁多中文了
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
RECALL.凌 + 10 你的文章對我很有用。謝謝!
Imonfire + 1 多謝打到手斷攻略

總評分:  威望 + 10  Good + 1   查看全部評分

個裝備攻略適用於所有職業- -?
我之前國服用雙刀 通常40-44lv紅蜘蛛換綠蜘蛛裝- -

40幾LV換蜘蛛裝
如果唔係會比人笑

老老實實其實最好係60LV先換裝
前期換左裝都無咁多錢60LV換裝
前期比人笑無所謂 60LV之後可以笑番佢地味換60LV裝

謝謝指教,你的文章對我們來說非常有幫助~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 03:13 AM , Processed in 0.034873 second(s), 16 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存